m

Reacties kopen met SurveyMonkey Audience

Ga naar...

 

Aan de slag

Op zoek naar deelnemers voor uw enquête? Schaf dan een SurveyMonkey Audience-panel aan. Kies het type mensen dat u wilt bereiken op basis van specifieke kenmerken, zoals land, geslacht, leeftijd, inkomen, arbeidsstatus en meer.

In drie stappen gaat u van start met uw eigen SurveyMonkey Audience-project:

2 Uw enquête ontwerpen in SurveyMonkey en de ontwerprichtlijnen naleven.

2 Reacties kopen door een enquêteverzamelprogramma te maken en uw afstemmingscriteria te kiezen.

2 De reacties ontvangen en uw resultaten analyseren.

TIP! Bekijk onze SurveyMonkey Audience-zelfstudies voor een compleet voorbeeldproject.

 

Abonnementsvereisten

U kunt SurveyMonkey Audience kopen in alle landen waar u SurveyMonkey kunt gebruiken. Maar als uw factureringsland Brazilië of Rusland is, kunt u vanwege technische factureringsbeperkingen Audience niet weergeven of kopen.

Audience-reacties zijn een eenmalige aankoop die u doet vanuit uw account. Ze zijn geen onderdeel van de kosten van uw abonnement. Maar het goede nieuws is dat u bij uw registratie gratis Audience-tegoed ontvangt!

We raden een jaarabonnement aan, zodat u enquêtes kunt maken met onze populairste betaalde functies, zoals enquêtelogica en aanpassingen voor uw enquêtethema.

Hebt u geen jaarabonnement, houd dan rekening met het volgende: Met een gratis abonnement kunt u tot 100 Audience-reacties per enquête kopen (aangezien u met een gratis abonnement maximaal 100 reacties per enquête kunt weergeven). En het is niet mogelijk om uw resultaten te exporteren of downloaden.

Als u een maandabonnement hebt en tijdens een maandelijkse factureringscyclus meer dan 1000 reacties verzamelt, moet u mogelijk betalen voor de factureerbare reacties die u naast uw Audience-reacties ontvangt.

 

Wie vult uw enquête in

Of u nu kiest voor ons Amerikaanse panel via SurveyMonkey Contribute of Rewards of een mondiaal panel via onze partners, u krijgt de reacties die u nodig hebt voor uw project.

Contribute- en Rewards-panels

Onze SurveyMonkey Contribute- en Reward-panels kennen een diverse populatie met miljoenen mensen uit de Verenigde Staten. Als u ervoor kiest om Amerikaanse reacties te kopen, ontvangt u reacties van ons Contribute- of Rewards-panel.

SurveyMonkey Contribute-leden vullen enquêtes in voor liefdadigheidsdoeleinden en maken kans op prijzen. SurveyMonkey Rewards-leden verdienen tegoed voor het invullen van enquêtes dat ze kunnen inwisselen voor beloningen of dat ze kunnen doneren aan liefdadigheidsinstellingen.

Na registratie vullen leden een profiel in. Hiermee kunnen we allerlei profielkenmerken verzamelen, zoals demografische gegevens (geslacht, leeftijd en regio) en andere kenmerken die voor u van belang kunnen zijn (zoals het gebruik van mobiele telefoons en functiesoorten).

Mondiaal panel

Kiest u een land buiten de Verenigde Staten, dan ontvangt u reacties van ons mondiale paneel. Zie de lijst met landen waaruit u respondenten kunt benaderen. We werken samen met vertrouwde partners om panelleden wereldwijd toegang te bieden.

De respondenten die deelnemen, hebben aangegeven dat ze enquêtes willen invullen en dat ze onderdeel willen zijn van de programma's van onze partners. Ze zijn grondig door onze partners onderzocht. U kunt er dus op rekenen dat de kwaliteit en activiteiten van de respondent toereikend zijn. Schieten ze tekort, dan kunnen ze uit het programma worden verwijderd. Zo weet u zeker dat alleen hoogwaardige respondenten enquêtes invullen.

Balans en regionale vertegenwoordiging

Onze panels bestaan uit diverse groepen respondenten. Ze zijn echter niet representatief voor de algemene bevolking. Zoals bij de meeste online steekproeven, hebben respondenten internettoegang en hebben ze zich vrijwillig ingeschreven voor een programma om enquêtes in te vullen. Ze zijn dus representatief voor een online bevolking.

Contribute en Reward-panels worden met volkstellingsgegevens over leeftijd en geslacht in balans gebracht, terwijl dit bij de locatie meestal vanzelf gebeurt.

Bij onze mondiale partners kunt u bepaalde regio's in landen selecteren en die op regionaal niveau afstemmen. Panels worden niet automatisch op leeftijd of geslacht in balans gebracht.

De balansnauwkeurigheid en het detailniveau worden beter bij een hoger aantal reacties. Als u op zoek bent naar een bepaalde balans van leeftijd of geslacht, kunt u het artikel over een aangepast evenwicht lezen.

TIP! U kunt meerdere Audience-panels kopen voor uw enquête, één voor elke specifieke demografische groep die u nodig hebt. Alle resultaten worden op dezelfde locatie geregistreerd, zodat u in een handomdraai kunt filteren en vergelijken. Maak bijvoorbeeld een verzamelprogramma en koop alleen reacties van mannen. Maak dan een ander verzamelprogramma en koop alleen reacties van vrouwen.

 

Uw enquête ontwerpen

Uw enquête maken

U moet uw enquête maken in een SurveyMonkey-account voordat u reacties koopt. Vergeet niet de vereisten en aanbevolen procedures uit onze ontwerprichtlijnen te lezen. Zo weet u zeker dat uw enquête helemaal in orde is en ontvangt u de beste resultaten. Als uw enquête niet aan de vereisten voldoet, voert u wat aanpassingen door. Daarna kunt u reacties kopen.

Demografische informatie

Voor alle enquêtedeelnemers voegen we aan de resultaten de leeftijd, het geslacht en het type apparaat toe die zijn gebruikt om de enquête in te vullen. We nemen ook het jaarinkomen van het huishouden en de regio op als u Contribute- en Rewards-reacties hebt gekocht.

Als u andere demografische informatie nodig hebt, vraagt u hiernaar in uw enquête. U kunt vooraf opgestelde enquêtevragen gebruiken uit de categorie Demografische gegevens van onze vragenbank.

Een live enquête bewerken

U kunt na uw aankoop de enquête bewerken, maar na verzending worden de bewerkingsopties wel beperkt. Als u na aankoop aanpassingen doorvoert, kan dit problemen veroorzaken voor mensen die uw enquête invullen en kan dit de enquêteresultaten ingewikkelder maken. De resultaten van mensen die de aangepaste enquête invullen, kunnen dan niet altijd goed worden afgestemd op de resultaten die zijn verzameld met de oorspronkelijke versie die anderen hebben ingevuld.

Enquêtetaal

Als u reacties koopt van ons Contribute- en Rewards-panel, moet uw enquête in het Engels zijn geschreven.

Koopt u reacties van ons mondiale panel, dan moet uw enquête zijn geschreven in een van de ondersteunde talen voor het land waarop u zich richt. Kiest u bijvoorbeeld België, dan moet uw enquête worden vertaald in het Nederlands of het Frans. U kunt bij ons momenteel niet terecht voor vertalingen, maar we hebben wel enkele tips voor het opstellen van meertalige enquêtes. Bekijk onze volledige lijst met landen die u kunt kiezen en de talen die u kunt gebruiken. Ondersteunde landen en talen weergeven→

 

Reacties kopen

 
 

Hoe kunt u reacties kopen

Reacties kopen:

 1. Open uw enquêteontwerp. Klik boven aan de pagina op Reacties verzamelen en kies Reacties kopen.
 2. Voer het aantal voltooide reacties in dat u nodig hebt.
 3. Klik op Land en typ of selecteer het land waaruit u respondenten wilt kopen.
 4. Selecteer uw basis en geavanceerde demografische gegevens. Als er niet genoeg respondenten zijn, kunt u proberen dit op te lossen door het aantal benodigde reacties te verlagen of door uw afstemmingscriteria te verruimen.
 5. (Optioneel) Kies uw incidentiepercentage, aangepast evenwicht, hoge prioriteit-status of regionale afstemming.
 6. Controleer uw order rechts op de pagina. Plaats de aanwijzer op het vraagtekenpictogram rechts van Totale kosten om een gedetailleerde prijsopbouw te zien.
 7. Klik op Doorgaan en afrekenen. U kunt betalen met een creditcard, een betaalkaart of Audience-tegoed.

Na betaling sturen we via e-mail een standaard enquête-uitnodiging naar een willekeurige groep respondenten die overeenkomen met uw afstemmingscriteria. U kunt uw bestelling of uw afstemmingscriteria nu dus niet meer aanpassen. Hetzelfde geldt voor de e-mail met de uitnodiging.

Meer reacties ontvangen

U kunt meerdere verzamelprogramma's maken voor een enquête en zo meer reacties ontvangen. Richt u op verschillende demografische groepen door meerdere afgestemde Audience-verzamelprogramma's aan te schaffen. Of stuur dezelfde enquête gratis naar uw eigen respondenten door andere soorten verzamelprogramma's te maken, zoals een webkoppeling of e-mailuitnodiging. Alle reacties worden opgeslagen in het onderdeel Resultaten analyseren van uw enquête. U kunt resultaten filteren op de verschillende verzamelprogramma's.

Als u koopt via ons Contribute-panel, wordt uw enquête 100 dagen lang niet naar dezelfde personen verzonden. Maar als u voor ons mondiale panel kiest, is het mogelijk dat enkele respondenten opnieuw worden gevraagd de enquête in te vullen.

 

Opties voor prijzen en ​doelgroepen

Als u bent aangemeld bij uw account, kunt u alle afstemmingsopties bekijken voor Audience-projecten en een offerte aanvragen door de stappen onder Reacties kopen te volgen. Speel wat met de verschillende opties en kijk wat het kost voordat u betaalt.

Een offerte aanvragen Op de Audience-voorbeeldpagina kunt u een beter idee krijgen van de prijzen, zelfs als u geen SurveyMonkey-account of enquête klaar hebt.
Prijsopbouw

We berekenen de kosten van uw project in het onderdeel Uw order, rechts naast het verzamelprogramma. Plaats de aanwijzer op het vraagtekenpictogram rechts van de Totale kosten om een gedetailleerde prijsopbouw te zien.

Contribute- en Rewards-panels
 • De totale kosten bestaan uit het aantal volledige reacties dat u koopt, vermenigvuldigd met de prijs per reactie.
 • De prijs per reactie bestaat uit het aantal vragen van uw enquête, de afstemmingsopties die u selecteert, het geschatte incidentiepercentage van uw enquête en het eventueel aangepaste evenwicht.
 • Bij een hoge prioriteit-status moet u meer betalen.
Mondiaal panel
 • De totale kosten bestaan uit het aantal volledige reacties dat u koopt, vermenigvuldigd met de prijs per reactie.
 • De prijs per reactie bestaat uit het land, de lengte van het onderhoud (in minuten), de afstemmingsopties die u selecteert, het geschatte incidentiepercentage van uw enquête en het eventueel aangepaste evenwicht.
Het aantal vragen en de lengte van de enquête

Het aantal vragen van een enquête staat rechtstreeks in verband met het aantal mensen dat de enquête voltooit. Het invullen van langere enquêtes kost meer tijd. Hierdoor stoppen respondenten soms met het invullen van de enquête, zodat we die naar meer respondenten moeten sturen om genoeg deelnemers te krijgen. Daarom kosten langere enquêtes meer per reactie.

Omdat de enquêtelengte van invloed is op het aantal respondenten dat we kunnen vinden, is er een maximum van 50 vragen voor SurveyMonkey Audience-enquêtes.

Als u een mondiaal publiek koopt, worden de kosten gebaseerd op hoelang het duurt om de enquête te voltooien. De duur is gerelateerd aan het aantal vragen in de enquête. Er worden ongeveer vier vragen per minuut beantwoord.

Elk vraagtype in de enquête telt als één vraag, met één belangrijke uitzondering: Elke rij in een vraag van het type matrix/beoordelingsschaal en matrix van vervolgkeuzemenu's die u gebruikt, telt als een afzonderlijke vraag. Tekst- en afbeeldingselementen die aan de enquête worden toegevoegd, tellen niet als vragen.
Afstemmingsopties

Elke afstemmingsoptie die u selecteert (zoals respondentlocatie, geslacht, inkomen, enz.), kost een aanvullend bedrag per reactie, afhankelijk van hoe moeilijk het is om de optie te vinden onder onze beschikbare respondenten. De afstemmingscriteria kunnen verschillen voor het land waar u reacties koopt.

 

Uw enquêteresultaten

Uw resultaten bekijken

Na uw aankoop kunt u de status van uw project bekijken in het onderdeel Reacties verzamelen van uw enquête. Klik op het doelgroepverzamelprogramma in de lijst met verzamelprogramma's om te zien hoeveel reacties u hebt en wat de geschatte voltooiingsdatum van uw project is.

Terwijl uw resultaten binnenkomen, kunt u reacties in realtime bekijken in het onderdeel Resultaten analyseren van uw enquête. Er zijn allerlei manieren om uw gegevens te analyseren:

Filteren op demografische gegevens

Bij Audience-aankopen ontvangt u automatisch wat demografische informatie (leeftijdsbereik, geslacht en het type apparaat waarop de enquête wordt ingevuld) aan het einde van uw enquêteresultaten. Als u ons Contribute- of Rewards-panel hebt gekocht, krijgt u ook het jaarinkomen van het huishouden en de regio te zien.

U kunt met de demografische informatie de resultaten filteren en vergelijken, en zo interessante inzichten ontdekken. Ook kunt u de demografische informatie van een respondent bekijken aan het einde van zijn of haar reactie via het tabblad Individuele reacties.

Voltooide reacties

Op het tabblad Individuele reacties van uw enquêteresultaten is de reactiestatus van afzonderlijke personen te zien.

Status
Beschrijving
Wat wordt in rekening gebracht
Voltooid
(Afgemaakt)

Respondenten die alle weergegeven vereiste vragen hebben beantwoord, die het einde van de enquête hebben bereikt en die op Gereed hebben geklikt.

Een respondent met een voltooide reactie heeft mogelijk vereiste vragen overgeslagen in de enquête vanwege de logica van uw enquêteontwerp. Bovendien worden respondenten die vragen hebben overgeslagen die niet vereist waren, ook geteld als voltooide reacties.

U betaalt voor het aantal voltooide reacties dat u hebt besteld.

Het kan af en toe voorkomen dat u meer reacties verzamelt dan u hebt aangevraagd. Daarvoor hoeft u niet te betalen.

Gediskwalificeerd

Respondenten die alle vereiste vragen hebben beantwoord, maar die zijn gediskwalificeerd vanwege de logica in het enquêteontwerp.

Gediskwalificeerde reacties tellen niet mee voor het totale aantal voltooide reacties dat u hebt besteld. Maar deze reacties tellen wel mee in het aantal respondenten naar wie we de enquête verzenden op basis van uw incidentiepercentage. Ze worden gewoon weergegeven in uw enquêteresultaten.

U hoeft deze gediskwalificeerde reacties niet apart te betalen. In plaats daarvan selecteert u een incidentiepercentage als u diskwalificatielogica gebruikt in uw enquêteontwerp, dat van invloed is op de prijs per reactie.

Onvoltooid
(Niet afgemaakt)

Respondenten die zijn begonnen met de enquête, maar deze hebben afgesloten of afgebroken voordat ze klaar waren. Ze hebben de enquête zelf verlaten.

Onvoltooide reacties tellen niet voor het totale aantal volledige reacties dat is besteld. Maar deze reacties worden wel weergegeven in uw enquêteresultaten.

U hoeft deze onvoltooide reacties niet apart te betalen.

Onderbroken projecten

Projecten met een bovengemiddeld afbrekingspercentage of een bovengemiddelde taalongelijksoortigheid worden automatisch onderbroken. Uit een hoog afbrekingspercentage (of een laag reactiepercentage) kunt u afleiden dat respondenten uw enquête afsluiten of afbreken nadat ze zijn begonnen. Als uw project wordt onderbroken, stuurt een Audience-specialist een e-mail naar de primaire accounthouder met enquêteaanbevelingen. Ook geeft hij of zij u de kans de benodigde wijzigingen aan te brengen, zodat u de kwaliteit van uw gegevens kunt verbeteren.

Projecten worden vaak onderbroken als een enquête te lang of te verwarrend is. Bij ingewikkelde matrixvragen, lange of onduidelijke inleidingen en instemmingsverklaringen kunnen respondenten enquêtes voortijdig verlaten. Respondenten kunnen uw enquête ook afbreken als ze het gevoel hebben dat deze niet relevant is. Richt u dus op de juiste mensen.

Helaas kunnen we een project niet opnieuw activeren als het voor een tweede keer wordt onderbroken. Zo garanderen we dat u kwalitatief hoogwaardige gegevens ontvangt en dat onze respondenten enquêtes blijven ontvangen die relevant voor ze zijn.

Koop een SurveyMonkey Audience-panel als u deelnemers voor uw enquête zoekt. Kies personen die u wilt bereiken op basis van specifieke kenmerken, zoals land, geslacht, leeftijd, inkomen, arbeidsstatus en meer.

Ontvang antwoorden