Thema’s

De vormgeving van uw enquête kan wordt gewijzigd door de kleuren en/of lettertypen te veranderen, een thema toe te passen of andere opties te wijzigen, zoals het logo of de voettekst.

Een thema toepassen

Een bestaand thema toepassen op uw enquête:

1. Ga naar het tabblad Enquête ontwerpen van een enquête.
  2. Klik in de linkerzijbalk op ¿ Vormgeving.
  3. Klik op het tabblad Thema's.
  4. Selecteer een thema dat u wilt toepassen op uw enquête.

Bij het maken van een enquête kunt u altijd met de RTF-editor de opmaak van specifieke tekst wijzigen en de thema-instellingen vervangen.

Er zijn drie typen thema’s:

Thematype
Description
Standaardthema’sStandaardthema’s zijn vooraf ontworpen basisthema’s waarmee u de vormgeving van uw enquête kunt wijzigen. U kunt bij elk abonnement een standaardthema toepassen op uw enquête, maar u hebt een betaald abonnement nodig om thema's aan te passen.
Mijn thema’sDit zijn standaardthema's die u hebt aangepast, zodat ze aansluiten op uw voorkeuren, merk of website. Aangepaste thema's worden opgeslagen in uw account, zodat u ze later opnieuw kunt gebruiken voor uw andere enquêtes.
Premium thema'sPremium thema’s zijn vooraf ontworpen thema’s die gebruikmaken van geavanceerde aanpassingsfuncties.
Teamthema’sTeamthema's zijn aangepaste thema's voor de bibliotheek van uw team. Deze zijn beschikbaar voor alle teamleden. Beheerders en primaire beheerders kunnen een thema toevoegen aan de bibliotheek en het dan met het hele team delen.

Themakleuren worden toegepast in uitnodigingen per e-mail! Als u uw enquête verzendt via uitnodiging per e-mail en de HTML-sjabloon gebruikt, komen de kop en de knop voor het starten van de enquête in uw e-mailsjabloon overeen met de achtergrondkleur voor de enquêtetitel van uw thema.

Een aangepast thema maken

Aangepaste thema’s

Betaalde functie
Meld u aan om te zien of deze functie onderdeel is van uw abonnement.

Een aangepast thema maken:

1. Ga naar de sectie Enquête ontwerpen van een enquête.
  2. Klik in de linkerzijbalk op ¿ Vormgeving.
  3. Klik op het tabblad Thema's.
  4. Zoek in de sectie Standaardthema een thema dat zoveel mogelijk op het gewenste eindthema lijkt. U gebruikt dit thema als een beginpunt voor uw aangepaste thema.
  5. Klik op . naast het thema en selecteer Bewerken. Er wordt een kopie van het thema gemaakt en het tabblad Instellingen wordt geopend. Op dit tabblad kunt u verschillende elementen van het thema aanpassen.

Een aangepast thema bewerken

Wijzigingen in een aangepast thema zijn van toepassing op alle enquêtes waarop het thema is toegepast. Als u een bestaand aangepast thema moet bewerken dat al wordt gebruikt bij andere enquêtes, klikt u op . naast het thema en selecteert u Dupliceren. Zo wijzigt u uw bestaande enquêtes niet.

Deelt u een enquête met een aangepast thema, dan kan alleen de eigenaar van de enquête het aangepaste thema bewerken.

Thema-instellingen

Dit zijn de secties van het menu Instellingen als u uw thema aanpast. Logo- en voettekstinstellingen worden niet overgenomen wanneer u uw aangepaste thema toepast op een andere enquête.

• Bijnaam
  • Logo
  • Voettekst
  • Lettertypen
  • Lay-out
  • Achtergrondafbeelding
  • Kleuren

Een voorbeeld weergeven van uw thema

Als u uw thema aanpast, staan de wijzigingen aan de rechterzijde van de pagina. Wilt u echter de achtergrondafbeelding zien, dan moet u uw enquête vooraf bekijken en testen.

Klassieke thema’s

In het begin van 2019 hebben we nieuwe thema’s en aanpassingsfuncties voor nieuwe enquêtes geïntroduceerd. De volgende thema’s worden nu als klassieke thema’s beschouwd: Jungle, Lucht, Oceaan, Zeeschuim, Middernacht, Lente, Herfst, Houtskool, Mos, Aqua, Verlichte stad, Boulevard, Schelp.

Tip: als u een klassiek thema wilt gebruiken in een nieuwe enquête, maakt u een kopie van een bestaande enquête waarop het thema is toegepast. Daarna wordt de vormgeving overgenomen.

• Lettertypen
  • Kleuren
  • Logo
  • Beperkingen bij het bewerken

Toegankelijke enquêtes

U kunt SurveyMonkey gebruiken voor enquêtes die toegankelijk zijn voor personen die schermlezers gebruiken. Meer info: Toegankelijke enquêtes maken