ENTERPRISE-FUNCTIE: verzamelprogramma voor sms-berichten

Meld u aan om te zien of deze functie onderdeel is van uw abonnement.

Met het verzamelprogramma voor sms-berichten kunnen klanten via het datacenter in de VS mensen met een Amerikaans, Brits, Canadees of Australisch telefoonnummer per sms een koppeling sturen naar uw enquête. Enquêtedeelnemers kunnen de koppeling openen om uw enquête in te vullen in elke enquêtetaal op hun mobiele telefoon.

Door het verzenden van sms-berichten via SurveyMonkey kunt u snel een groot publiek bereiken, spamfilters vermijden en uw enquête beter toegankelijk maken voor personen op mobiele apparaten. Telkens als er sms-berichten worden verzonden, wordt er tegoed afgetrokken van het sms-saldo van uw team.

De primaire beheerder bepaalt welke teamleden het verzamelprogramma voor sms-berichten kunnen gebruiken. Als iemand geen toegang heeft, wordt het verzamelprogramma niet weergegeven in Reacties verzamelen. Als een enquête met een verzamelprogramma voor sms-berichten wordt gedeeld met iemand die geen toegang heeft, kan deze persoon het verzamelprogramma zien in zijn of haar lijst met verzamelprogramma's, maar geen sms-berichten maken of verzenden.

Tip: u moet ervoor zorgen dat sms-berichten voldoen aan privacywetgeving. Meer info over gegevens verzamelen en aanbevolen procedures op beveiligingsgebied.

1. Contact opnemen met uw Customer Success Manager (CSM) om sms-berichten te kunnen verzenden via een verzamelprogramma of contact opnemen met de afdeling Verkoop als u nog geen Enterprise-klant bent.

2. Uw enquête ontwerpen

3. Een verzamelprogramma voor sms-berichten maken om uw enquête te verzenden

4. Enquêtedeelnemers openen de enquêtekoppeling in het sms-bericht om uw enquête in te vullen in een mobiele browser

5. Uw sms-berichten verzenden en uw resultaten analyseren

Afbeelding van een optie voor sms-berichten onder het tabblad Reacties verzamelen. Er is een veld om ontvangers toe te voegen, een bericht te typen en een voorbeeld te bekijken. U kunt ook opties bekijken voor dankwoord voor klanten, eindpagina voor enquêtes, aangepaste URL, reacties bewerken, anonieme reacties en realtime-resultaten. U kunt het sms-bericht testen of verzenden.

Uw enquête verzenden via een sms-bericht:

1. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Kies Een sms verzenden. Als u al een verzamelprogramma voor uw enquête hebt, selecteert u Sms-bericht.
  3. Voeg geadresseerden toe.
  4. Klik op Bewerken om uw bedrijfsnaam op te nemen in het bericht.
  5. Bewerk de verzamelprogrammaopties.
  6. Optioneel: klik op Test om een testbericht te verzenden.
  7. Klik op Verzenden.
  8. Schakel het selectievakje Ik bevestig dat alle ontvangers van sms-berichten ermee hebben ingestemd dat ze sms-berichten van mij ontvangen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving en dat ik mijn bedrijf in het bericht vermeld in om dit te bevestigen.
  9. Klik op Sms verzenden.

Het nummer voor het verzenden van de sms kan niet worden aangepast.

Voeg uw bedrijfsnaam toe aan het bericht, maar geen koppelingen. U kunt speciale tekens, code of emoji’s toevoegen, maar deze vergen extra tekenruimte en tellen mee voor uw tekenlimiet. Verzonden sms-en per ontvanger geeft aan of u één of twee sms-berichten per geadresseerde kunt verzenden.

Als u uw bericht niet kunt opslaan, moet u het bericht inkorten tot dit wel kan.

Geadresseerden ontvangen een aangepast bericht, de enquêtekoppeling en de volgende uitschrijvingstekst, die niet kan worden bewerkt:

Antwoord HELP voor info. STOPPEN voor uitschrijven. Soms moet u betalen voor sms en data

• Sms-berichttaal
  • Deel geen andere persoonlijke informatie dan uw bedrijfsnaam

Werk de verzamelprogrammaopties bij om de enquête-ervaring te beheren of om beperkingen toe te voegen aan de enquête. Als u het aangepaste domein van uw team wilt toevoegen, klikt u op Aangepaste URL onder Opties en selecteert u Aan, een aangepaste URL voor de enquête weergeven.

Contactpersonen moeten een Amerikaans, Canadees, Brits of Australisch telefoonnummer hebben. Klanten in Australië kunnen alleen Australische nummers sms'en. Er zijn meerdere manieren om geadresseerden aan uw sms-bericht toe te voegen:

• Typ of plak telefoonnummers in het veld Verzenden naar en druk op Enter. U kunt ook groepen met contactpersonen toevoegen.
  • Klik op Contactpersonen toevoegen om nieuwe contactpersonen te importeren, een CSV-bestand te uploaden, vanaf een andere site te importeren of een lijst met telefoonnummers te kopiëren en plakken.

Alle nieuwe telefoonnummers die u invoert, worden opgeslagen in Contactpersonen. U kunt maximaal 5000 contactpersonen per sms toevoegen. Nadat u uw sms hebt verzonden, kunt u geen sms-berichten meer verzenden met hetzelfde verzamelprogramma. U kunt wel een nieuw verzamelprogramma voor sms-berichten maken om er meer te verzenden.

Tip: gebruik aangepaste gegevens om informatie die u over uw enquêtedeelnemers hebt, op te nemen in de enquêteresultaten.

SurveyMonkey werkt de opmaak van de informatie van uw contactpersonen automatisch bij naar de E.164-notatie, zodat u importfouten kunt voorkomen.

De telefoonnummers van uw geadresseerden in het veld Verzenden naar worden bijgewerkt met de landcode en de telefoonnummers van uw contactpersonen in het veld Verzenden naar worden bijgewerkt met de landcode en de naam van de contactpersoon als er aangepaste gegevens zijn opgeslagen in uw account. Alle niet-numerieke tekens worden verwijderd. U kunt handmatig een CSV-bestand invoeren of importeren met telefoonnummers in deze indelingen:

VS en CAVerenigd KoninkrijkAUS
+1xxxxxxxxxx+44xxxxxxxxxx (E.164-indeling)+61xxxxxxxxx
(xxx) xxx-xxxx0xxxx xxxxxx (lokale indeling)0xxx xxx xxx
xxxxxxxxxx011 44 xxxx xxxxxx (Amerikaanse notatie voor buitenlandse nummers)011 61 xxx xxx xxx
xxx-xxx-xxxx
  • Importopties en fouten oplossen

Terwijl u uw bericht en opties bijwerkt, wordt rechts een voorbeeld weergeven van uw sms-bericht.

U kunt een test-sms verzenden naar een Amerikaans, Canadees, Brits of Australisch telefoonnummer. Via de enquêtekoppeling in het testbericht kunt u een voorbeeld van de enquête bekijken zonder dat er een reactie wordt geregistreerd. U kunt tot twee sms-berichten van uw sms-saldo verbruiken door testberichten te verzenden.

Zodra u klaar bent, klikt u op Verzenden. Zorg ervoor dat u het Beleid inzake aanvaardbaar gebruik volgt en schakel het selectievakje Ik bevestig dat alle ontvangers van sms-berichten ermee hebben ingestemd dat ze sms-berichten van mij ontvangen in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving en dat ik mijn bedrijf in het bericht vermeld in om dit te bevestigen. U mag alleen enquêtes naar mensen sturen die akkoord zijn gegaan met het ontvangen van sms-berichten van u. Vervolgens kunt u op Sms verzenden klikken.

Diagrammen met resultaten van verzamelprogramma voor sms-berichten. Eén diagram toont hoeveel sms-berichten er zijn verzonden, hoeveel er zijn geweigerd, hoeveel er uitgeschreven waren en het sms-saldo. Het andere diagram toont het aantal voltooide en gedeeltelijk voltooide reacties.

Op het tabblad Overzicht kunt u het aantal verzonden sms-berichten bekijken en zien of er onbezorgbare telefoonnummers zijn. Ook staat het aantal reacties op dit tabblad.

U kunt op het tabblad Geadresseerden een lijst bekijken met geadresseerden die zijn toegevoegd aan het verzamelprogramma en hun individuele reactiestatus. Klik op Alle geadresseerden om te filteren op geadresseerden. Als u gegevens van een geadresseerde wilt bewerken, kunt u dat doen in Contactpersonen.

• Uitgeschreven of onbezorgbare telefoonnummers
  • Geadresseerden verwijderen

Vanuit de sectie Resultaten analyseren van uw enquête kunt u door reacties bladeren en reacties filteren en vergelijken. U kunt filteren op verzamelprogramma of aangepaste gegevens om de resultaten te verfijnen.

Als uw contactpersonen aangepaste gegevens bevatten, kunt u deze bekijken in individuele reacties of in reactiegegevensexports, tenzij anonieme reacties is ingeschakeld.

Tip: telefoonnummers van geadresseerden worden niet opgenomen in Resultaten analyseren. We raden daarom aan om aangepaste gegevens te gebruiken voor het weergeven van identificeerbare gegevens, zoals de voornaam, achternaam of andere nuttige gegevens.

Deze optie is standaard uitgeschakeld. De primaire beheerder bepaalt of mensen in uw team enquêtes per sms kunnen verzenden. Deze persoon kan bovendien kiezen wie enquêtes per sms kunnen verzenden: het hele team of alleen specifieke personen.

Als alleen specifieke personen sms-berichten mogen verzenden, moet de primaire beheerder of beheerder deze instelling inschakelen voor deze personen. Dit gebeurt via Gebruikers beheren.

• Stappen voor het beheren van gebruikers

Teamleden met toegang kunnen verzamelprogramma’s voor sms-berichten maken. Als toegang later wordt uitgeschakeld, kan het teamlid geen nieuw verzamelprogramma voor sms-berichten meer maken of gebruiken om deze te verzenden. Deze persoon kan zijn of haar bestaande verzamelprogramma's nog wel bekijken.

Het sms-saldo is het gedeelde aantal sms-berichten dat uw team via het verzamelprogramma voor sms-berichten kan verzenden. U kunt het sms-saldo van uw team bekijken als u een verzamelprogramma voor sms-berichten maakt. Het saldo is ook terug te vinden op het tabblad Overzicht van het verzamelprogramma.

Als u uw enquête via een sms-bericht aan meer personen moet sturen dan uw sms-saldo toestaat, moet u contact opnemen met uw primaire beheerder. Deze persoon kan contact opnemen met de Customer Success Manager voor het verhogen van het sms-saldo.

Als ze een enquête willen invullen, kunnen mensen tikken op de koppeling in het sms-bericht om de enquête te openen in een mobiele browser.