Aangepaste gegevens gebruiken om contactinformatie op te slaan

Aangepaste gegevens zijn gegevens over uw respondenten die u kunt opslaan in Contactpersonen. U kunt aangepaste gegevens ook gebruiken om berichten persoonlijk af te stemmen als u Uitnodiging per e-mail gebruikt.

U kunt de volgende aangepaste gegevens opslaan voor elk van uw contactpersonen:

• E-mailadres
  • Voornaam
  • Achternaam
  • Zes velden voor aangepaste gegevens: Aangepast 1, Aangepast 2 enz.

Aangepaste gegevens toevoegen aan Contactpersonen

Meld u aan bij SurveyMonkey en klik op uw gebruikersnaam in de rechterbovenhoek van uw account om toegang te krijgen tot Contactpersonen.

Als u de aangepaste gegevens voor één contactpersoon wilt bewerken, klik dan op het desbetreffende e-mailadres in Contactpersonen.

U kunt ook aangepaste gegevens opnemen in een CSV-bestand en dit uploaden naar Contactpersonen:

1. Maak een CSV-bestand van uw contactpersonen. Als u al contactpersonen hebt toegevoegd aan Contactpersonen, klik dan op het pijltje omlaag rechts van een groep om deze te exporteren als een CSV.
  2. Voeg de aangepaste gegevens toe aan het CSV-bestand. Controleer of het het CSV-bestand correct is opgemaakt.
  3. Importeer het CSV-bestand in Contactpersonen en selecteer Contactgegevens bijwerken.

Houd rekening met het maximumaantal tekens voor elk veld in Contactpersonen.

Aangepaste gegevens weergeven in Contactpersonen

U kunt alle aangepaste gegevensvelden in Contactpersonen weergeven door naar het einde van de lijst met contactpersonen te gaan en de schuifbalk naar rechts te verplaatsen.

Standaard worden de velden voor aangepaste gegevens gelabeld als Aangepast 1, Aangepast 2 enzovoort. U kunt deze labels als volgt bewerken:

1. Klik rechts van het zoekvak in Contactpersonen op y Instellingen.
  2. Voer de labelnamen van uw voorkeur in.
  3. Klik op Opslaan.

Hiermee worden de labelnamen in heel Contactpersonen gewijzigd.

Aangepaste gegevens gebruiken in berichten

U kunt tags voor tijdelijke aanduidingen gebruiken in uw berichten om aangepaste velden vanuit Contactpersonen op te nemen. Wanneer een geadresseerde het bericht leest, worden de tags vervangen door zijn of haar informatie. Dit lijkt op de samenvoegtags in MailChimp of op de functie voor samenvoegen in Word.

U kunt als volgt aangepaste gegevens toevoegen aan uw bericht:

1. Klik bij het bewerken van een bericht op de plek in het bericht waarop u de tag wilt invoegen.
  2. Klik op Aangepaste gegevens invoegen en selecteer de tag die u wilt invoegen.
  3. Gebruik de tags exact zoals deze worden ingevoegd, compleet met haakjes.
Complete lijst met aangepaste gegevenstags

Wanneer de HTML-sjabloon wordt gebruikt, kunt u aangepaste gegevenstags gebruiken in de onderwerpregel, de kop en de berichttekst van het bericht.

U kunt de volgende tags gebruiken in berichten om informatie vanuit Contactpersonen op te halen:

[LastName]

[CustomData2]
[CustomData3]
[CustomData4]
[CustomData5]
[CustomData6]

Voorbeeldbericht

Hier volgt een voorbeeldbericht dat u kunt gebruiken in het verzamelprogramma voor e-mailuitnodiging (tijdelijke aanduidingen zijn geel gemarkeerd in het voorbeeld):

Beste ,

We plannen een picknick voor de afdeling en we willen je graag om je mening vragen.

Stuur dit bericht niet door aangezien het aan jouw e-mailadres is gekoppeld:

Hartelijk dank voor je deelname.

- Annie

Het bericht wordt naar elk afzonderlijk e-mailadres in het verzamelprogramma verzonden en tijdelijke aanduidingen worden vervangen door de informatie van elke contactpersoon uit Contactpersonen.

Hier is wat bij de geadresseerde wordt weergegeven (inhoud van tijdelijke aanduidingen is geel gemarkeerd in het voorbeeld):

Hallo Danny,

We plannen een picknick voor de afdeling Klantenservice en we willen graag jou om feedback vragen.

Stuur dit bericht niet door aangezien het aan jouw e-mailadres is gekoppeld: danny@surveymonkey.com

Hartelijk dank voor je deelname.

- Annie

TIP! Wanneer u een testbericht verzendt, worden er aangepaste gegevens opgehaald bij een willekeurige geadresseerde in uw verzamelprogramma. Als u voor de desbetreffende contactpersoon niet over aangepaste gegevens beschikt, wordt er een lege ruimte opgenomen in het e-mailbericht.

Aangepaste gegevens weergeven in Analyseren

Aangepaste gegevens kunnen alleen in uw resultaten worden opgenomen als u (1) e-mailuitnodigingen gebruikt om uw enquête te verzenden, (2) als u aangepaste gegevens toevoegt aan Contactpersonen voordat respondenten uw enquête invullen en (3) als u Anonieme reacties hebt "uitgeschakeld en alle respondentinformatie opneemt" of als u dit "hebt ingeschakeld en alleen persoonlijke informatie uitsluit".

De volgende aangepaste gegevens worden meegestuurd met uw enquêteresultaten.

• E-mailadres
  • Voornaam
  • Achternaam
  • Aangepast 1–6

U kunt deze aangepaste gegevens in uw resultaten weergeven wanneer u bladert door individuele reacties of in exports van reactiegegevens.

U kunt ook aangepaste gegevens exporteren vanuit Contactpersonen.

Aangepaste gegevens zijn gegevens over uw respondenten die u kunt opslaan in Contactpersonen. U kunt aangepaste gegevens ook gebruiken om berichten persoonlijk af te stemmen als u Uitnodiging per e-mail gebruikt.