Aangepaste gegevens gebruiken om contactinformatie op te slaan

Aangepaste gegevens zijn gegevens over uw respondenten die u kunt opslaan in Contactpersonen. U kunt met aangepaste gegevens ook berichten persoonlijk afstemmen als u Uitnodiging per e-mail gebruikt.

U kunt de volgende aangepaste gegevens opslaan voor elke van uw contactpersonen:

• E-mailadres
  • Voornaam
  • Achternaam
  • Zes velden voor aangepaste gegevens: Aangepast 1, Aangepast 2 enz.

Aangepaste gegevens toevoegen aan Contactpersonen

Meld u aan bij SurveyMonkey en klik op uw gebruikersnaam in de rechterbovenhoek van uw account om Contactpersonen te openen.

Als u de aangepaste gegevens voor één contactpersoon wilt bewerken, klik dan op het desbetreffende e-mailadres in Contactpersonen.

U kunt ook aangepaste gegevens opnemen in een CSV-bestand en dit uploaden naar Contactpersonen:

1. Maak een CSV-bestand van uw contactpersonen. Als u al contactpersonen hebt toegevoegd aan Contactpersonen, klik dan op het pijltje omlaag rechts van een groep om deze te exporteren als een CSV.
  2. Voeg de aangepaste gegevens toe aan het CSV-bestand. Controleer of het CSV-bestand correct is opgemaakt.
  3. Importeer het CSV-bestand in Contactpersonen en selecteer Contactgegevens bijwerken.

Houd rekening met het maximumaantal tekens voor elk veld in Contactpersonen.

Aangepaste gegevens weergeven in Contactpersonen

U kunt alle aangepaste gegevensvelden in Contactpersonen weergeven door naar het einde van de lijst met contactpersonen te gaan en de schuifbalk naar rechts te verplaatsen.

Standaard worden de velden voor aangepaste gegevens gelabeld als Aangepast 1, Aangepast 2 enzovoort. U kunt deze labels als volgt bewerken:

1. Klik rechts van het zoekvak in Contactpersonen op y Instellingen.
  2. Voer de labelnamen van uw voorkeur in.
  3. Klik op Opslaan.

Hiermee worden alle labelnamen in Contactpersonen gewijzigd.

Aangepaste gegevens gebruiken in berichten

U kunt met tags voor tijdelijke aanduidingen in uw berichten aangepaste velden vanuit Contactpersonen opnemen. Als een geadresseerde het bericht leest, worden de tags vervangen door zijn of haar informatie. Dit lijkt op de samenvoegtags in MailChimp of op de functie voor samenvoegen in Word.

Aangepaste gegevens toevoegen aan uw bericht:

1. Klik bij het bewerken van een bericht op de plek in het bericht waar u de tag wilt invoegen.
  2. Klik op Aangepaste gegevens invoegen en selecteer de tag die u wilt invoegen.
  3. Gebruik de tags precies zoals deze worden ingevoegd, compleet met haakjes.
Complete lijst met aangepaste gegevenstags

Als u de HTML-sjabloon gebruikt, kunt u aangepaste gegevenstags gebruiken in de onderwerpregel, de kop en de tekst van het bericht.

U kunt met de volgende tags in berichten informatie vanuit Contactpersonen ophalen:

[Email]
[FirstName]
[LastName]
[CustomData1]
[CustomData2]
[CustomData3]
[CustomData4]
[CustomData5]
[CustomData6]

Voorbeeldbericht

Hier volgt een voorbeeldbericht dat u kunt gebruiken in het verzamelprogramma voor e-mailuitnodiging (tijdelijke aanduidingen zijn geel gemarkeerd in het voorbeeld):

Hallo [FirstName],

We plannen een picknick voor de afdeling [CustomData1] en we willen jou graag om feedback vragen.

Stuur dit bericht niet door aangezien het aan jouw e-mailadres is gekoppeld: [Email]

Hartelijk dank voor je deelname.

- Annie

Het bericht wordt naar elk afzonderlijk e-mailadres in het verzamelprogramma verzonden. Tijdelijke aanduidingen worden vervangen door de informatie van elke contactpersoon uit Contactpersonen.

Zo ziet de geadresseerde het bericht (inhoud van tijdelijke aanduidingen is geel gemarkeerd in het voorbeeld):

Hallo Danny,

We plannen een picknick voor de afdeling Klantenservice en we willen graag jou om feedback vragen.

Stuur dit bericht niet door aangezien het aan jouw e-mailadres is gekoppeld: danny@surveymonkey.com

Hartelijk dank voor je deelname.

- Annie

TIP! Verzendt u een testbericht, dan worden er aangepaste gegevens opgehaald bij een willekeurige geadresseerde in uw verzamelprogramma. Als u voor de desbetreffende contactpersoon niet over aangepaste gegevens beschikt, wordt er een lege ruimte opgenomen in de e-mail.

Aangepaste gegevens weergeven in Analyseren

Aangepaste gegevens kunnen alleen in uw resultaten worden opgenomen als u (1) e-mailuitnodigingen gebruikt om uw enquête te verzenden, (2) als u aangepaste gegevens toevoegt aan Contactpersonen voordat respondenten uw enquête invullen en (3) als u Anonieme reacties hebt "uitgeschakeld en alle respondentinformatie opneemt", of als u dit "hebt ingeschakeld en alleen persoonlijke informatie uitsluit".

De volgende aangepaste gegevens worden meegestuurd met uw enquêteresultaten.

• E-mailadres
  • Voornaam
  • Achternaam
  • Aangepast 1–6

U kunt deze aangepaste gegevens in uw resultaten weergeven als u door individuele reacties of in exports van reactiegegevens bladert. U kunt ook filteren op aangepaste gegevens.

U kunt ook aangepaste gegevens exporteren vanuit Contactpersonen.

Aangepaste gegevens zijn gegevens over uw respondenten die u kunt opslaan in Contactpersonen. U kunt met aangepaste gegevens ook berichten persoonlijk afstemmen als u Uitnodiging per e-mail gebruikt.