Meerkeuzevraag

Meerkeuze is een eenvoudig, gesloten vraagtype waarmee respondenten een antwoord in een vooraf gedefinieerde lijst met keuzen kunnen selecteren.

Video-overzicht

Een meerkeuzevraag maken

U kunt dit vraagtype als volgt maken:

1. Sleep Meerkeuze vanuit de sectie OPBOUWEN naar uw enquête en zet het daar neer.
  2. Voer de tekst van de vraag in.
  3. Voer in de velden met de naam Antwoorden elke antwoordkeuze in.
  4. Configureer eventuele overige opties.
  5. Klik op Opslaan.

Opties en instellingen

Op de tabbladen Bewerken, Opties en Logica kunt u de vraag op de volgende manieren verder aanpassen:

Meer info: Vragen bewerken

Enquêtegedrag

Geef voordat u uw enquête verzendt, een voorbeeld en test weer voor uw enquêteontwerp om te controleren hoe uw enquête bij respondenten wordt weergegeven.

TIP! Als u uw enquête verzendt via Uitnodiging per e-mail, kunt u mogelijk een vraag van het type Meerkeuzevragen insluiten in uw e-mailbericht, zodat respondenten met slechts één klik kunnen antwoorden.

Resultaten analyseren

Zie voorbeeldresultaten (alleen in het Engels) »

Meerkeuzevragen zijn gemakkelijk te analyseren omdat zij gesloten zijn. U kunt regels opstellen voor filteren en vergelijken om uw enquêteresultaten op te splitsen, en elk diagramtype is beschikbaar voor deze vraag.

Meerkeuze is een eenvoudig, gesloten vraagtype waarmee respondenten een antwoord in een vooraf gedefinieerde lijst met keuzen kunnen selecteren.