Bibliotheek

Teamfunctie: U kunt de functie Bibliotheek alleen gebruiken als u deel uitmaakt van een team.

Ga naar...

Items in de bibliotheek beheren

De bibliotheek is een verzameling gedeelde afbeeldingen, documenten, thema's en sjablonen waartoe alle leden van een team toegang hebben als ze nieuwe enquêtes maken.

• Afbeeldingen in de bibliotheek bieden leden van uw team goedgekeurde visuele items voor hun enquêtes, zoals uw bedrijfslogo.
  • Met thema's weet u zeker dat enquêtes die door uw team worden verzonden altijd de visuele kenmerken, kleuren en stijlvoorkeuren van uw organisatie bevatten.
  • Sjablonen stellen u in staat aangepaste enquêtes op te slaan als standaardsjablonen die iedereen in uw team kan gebruiken om een nieuwe enquête te maken.
  • Documenten in de bibliotheek kunnen door teamleden worden gebruikt als richtlijnen en bronnen voor het maken van enquêtes voor uw organisatie.
Vragen toevoegen Als u deel uitmaakt van een Enterprise-team, kunt u vragen toevoegen aan de bibliotheek om een aangepaste vragenbank te maken voor uw organisatie.

Items toevoegen aan de bibliotheek

Primaire beheerders en beheerders van een team kunnen altijd nieuwe items toevoegen aan de bibliotheek.

Een item toevoegen aan de bibliotheek:

1. Klik op uw gebruikersnaam in het vervolgkeuzemenu rechtsboven of op Mijn team bovenaan en selecteer Bibliotheek.
  2. Klik op + Nieuw item.
  3. Kies Sjabloon maken, Afbeelding toevoegen, Document toevoegen of Aangepast thema toevoegen.
    • Voor afbeeldingen en documenten: Blader naar de afbeelding of het document op uw computer, of importeer dit item via de URL.
    • Voor aangepaste thema's: Selecteer een bestaand aangepast thema in de lijst. Als u geen aangepaste thema's hebt, maakt u een nieuw.
    • Voor sjablonen Selecteer een bestaande enquête in de lijst. Als u geen enquêtes hebt, maak dan een nieuwe. Elk aspect van het enquêteontwerp wordt opgenomen in de sjabloon: alle vragen, het thema, de logica, opties en afbeeldingen. Als de enquête die u kiest een aangepast thema gebruikt dat nog niet in uw bibliotheek staat, wordt het thema ook aan de bibliotheek toegevoegd.
  4. Voeg een titel en beschrijving toe waaruit de leden van uw team kunnen afleiden hoe en wanneer zij het item kunnen gebruiken in hun eigen enquêtes.

Vereisten voor uploaden

TypeGrootte:Indeling
Afbeelding2 MB of minderJPG, PNG of GIF
Document16 MB of minderDOC, DOCX of PDF

Bestaande items in de bibliotheek beheren

In de bibliotheek kunnen primaire beheerders en beheerders bestaande items beheren door rechts van het item op de knop . te klikken en een actie te kiezen in het menu. Welke acties beschikbaar zijn, is afhankelijk van het vraagtype.

ActieBeschrijving
Details bewerkenDe titel en beschrijving van het item wijzigen om teamleden die de bibliotheek bezoeken meer context te geven.
VerwijderenHet item uit uw bibliotheek verwijderen. Dit is niet van invloed op enquêtes waarin het item al wordt gebruikt. Als u een thema of sjabloon verwijdert, blijft het aangepaste thema of de enquête die erop is gebaseerd in uw account staan.
DownloadenHet item downloaden naar uw computer (alleen afbeeldingen en documenten).
Voorbeeld weergevenEen voorbeeld weergeven van het item in de bibliotheek (alleen afbeeldingen en thema's).
  • Als u een voorbeeld wilt weergeven van een document, moet u dit downloaden naar uw computer.
  • Als u een voorbeeld wilt weergeven van een sjabloon, kiest u Details bewerken en klikt u onder de enquêtedetails op de optie voor het weergeven van een voorbeeld van de enquête.

Een standaardlogo en -thema instellen

U kunt één afbeelding instellen als standaardlogo en één thema als standaardthema voor alle nieuwe enquêtes. Als een gebruiker in uw team een nieuwe enquête maakt, wordt automatisch het standaardthema en/of -logo toegepast. Het instellen van een standaard is niet van invloed op bestaande enquêtes.

Als u een nieuwe afbeelding of aangepast thema uploadt, selecteert u Dit tot het standaardlogo maken of Dit tot het standaardthema maken om het in te stellen als standaarditem voor alle nieuwe enquêtes in uw team.

Een bestaande afbeelding of een bestaand thema als standaard instellen:

1. Klik op de pagina Bibliotheek op de knop . rechts van de afbeelding of het thema waarvan u de standaard wilt maken.
  2. Kies Instellen als standaardlogo of Instellen als standaardthema.

Items uit de bibliotheek gebruiken in Enquêtes

Klik op uw gebruikersnaam in het vervolgkeuzemenu rechtsboven of op Mijn team bovenaan en selecteer Bibliotheek als u wilt bladeren door bibliotheekitems, als u een voorbeeld ervan wilt weergeven of als u deze wilt downloaden. Alle leden van een team hebben toegang tot de bibliotheek, maar alleen beheerders kunnen items toevoegen of beheren.

Zie de relevante sectie hierna voor instructies over het gebruik van elk type item in de bibliotheek.

Thema’s

Een teamthema toepassen op een enquête:

1. Klik in de sectie Enquête ontwerpen op Thema's in de linkerzijbalk.
  2. Klik op Teams.
  3. Klik op het thema dat u wilt toepassen.
Afbeeldingen

Een afbeelding toevoegen aan een enquête:

1. Voeg in het gedeelte Enquête ontwerpen een logo, afbeelding of A/B-test met afbeelding toe aan uw enquête.
  2. Klik op Bestand uploaden.
  3. Klik onder het tabblad Vanuit bibliotheek op de afbeelding die uw wilt gebruiken.

Als u een afbeelding toevoegt aan vraagtekst of een antwoordkeuzeveld, hebt u de bron-URL nodig van de bibliotheekafbeelding. Klik in de bibliotheek met de rechtermuisknop op de afbeelding om de afbeeldingsbron-URL te openen op een nieuw tabblad en kopieer de URL vanuit de adresbalk. Voeg de afbeelding toe aan uw enquête met de werkbalk voor opmaak.

Sjablonen

Een nieuwe enquête maken op basis van een teamsjabloon:

1. Klik rechtsboven op het vervolgkeuzemenu met uw gebruikersnaam en selecteer Bibliotheek.
  2. Klik op de knop . naast de sjabloon die u wilt gebruiken.
  3. Klik op Enquête maken.

In de sectie Enquête ontwerpen kunt u vragen toevoegen of bewerken, vragen verwijderen en de vormgeving van uw enquête wijzigen voordat u deze verzendt. De bewerkingen gelden alleen voor uw enquête en zijn niet van invloed op de sjabloon in de bibliotheek.

Als een beheerder de sjabloon in de bibliotheek bewerkt nadat u uw enquête hebt gemaakt, is dat niet van invloed op uw enquête.

Documenten

U kunt geen documenten toevoegen aan enquêtes, maar u kunt deze wel downloaden naar uw computer.

Een document downloaden naar uw computer:

1. Klik rechtsboven op het vervolgkeuzemenu met uw gebruikersnaam en selecteer Bibliotheek.
  2. Klik op de knop . naast het document dat u wilt downloaden.
  3. Klik op Downloaden.

U kunt geen documenten bekijken binnen SurveyMonkey.

Als u een document wilt toevoegen aan een enquête, host u dit op een externe site en voegt u een hyperlink toe aan uw enquête.

De bibliotheek is een verzameling gedeelde afbeeldingen, documenten, sjablonen en thema's waartoe alle leden van een team toegang hebben als ze nieuwe enquêtes maken. Alle leden van een team kunnen items uit de bibliotheek gebruiken, maar alleen primaire beheerders en beheerders kunnen items toevoegen of beheren.