Merkelementen beheren in de bibliotheek

De bibliotheek biedt teamleden met een licentie met volledige toegang, toegang tot gedeelde elementen voor het maken van enquêtes. Deze gedeelde elementen omvatten afbeeldingen, documenten, sjablonen, thema's en vragen.

Primaire beheerders en beheerders kunnen items toevoegen aan en beheren in de teambibliotheek en standaardelementen instellen die automatisch worden toegevoegd aan nieuwe enquêtes die teamleden maken.

Als uw Enterprise-team toegang heeft tot divisies, hebt u ook toegang tot divisiebibliotheken met aanvullende mogelijkheden om enquêtes te beheren.

Ga naar...

Video-overzicht

Items in de bibliotheek beheren

De bibliotheek is een verzameling gedeelde afbeeldingen, documenten, thema's, sjablonen en vragen die teamleden met een licentie met volledige toegang kunnen bekijken als ze nieuwe enquêtes maken.

• Afbeeldingen in de bibliotheek bieden leden van uw team goedgekeurde visuele items voor hun enquêtes, zoals uw bedrijfslogo.
  • Met thema's weet u zeker dat enquêtes die door uw team worden verzonden altijd de visuele kenmerken, kleuren en stijlvoorkeuren van uw organisatie bevatten.
  • Sjablonen stellen u in staat aangepaste enquêtes op te slaan als standaardsjablonen die uw team kan gebruiken om nieuwe enquêtes te maken.
  • Documenten in de bibliotheek kunnen door teamleden worden gebruikt als richtlijnen en bronnen bij het maken van enquêtes voor uw organisatie.
  • Uw team kan via Vragen bedrijfsvragen toevoegen vanuit een vragenbank met aangepaste vragen, zodat vragen in een consistente indeling kunnen worden gesteld.

Items toevoegen aan de bibliotheek

Primaire beheerders en beheerders kunnen nieuwe items aan de bibliotheek toevoegen.

Een nieuw item toevoegen aan de bibliotheek:

1. Klik op Mijn team in de hoofdnavigatie en selecteer Bibliotheek.
  2. Klik op + Nieuw item (item toevoegen).
  3. Kies de items die u wilt toevoegen:
    • Voor afbeeldingen en documenten: Blader naar de afbeelding of het document op uw computer, of importeer dit item via de URL.
    • Voor aangepaste thema's: Selecteer een bestaand aangepast thema in de lijst. Als u geen aangepaste thema's hebt, maakt u een nieuw thema.
    • Voor sjablonen: Selecteer een bestaande enquête in de lijst. Als u geen enquêtes hebt, maak dan een nieuwe. Elk aspect van het enquêteontwerp wordt opgenomen in de sjabloon: alle vragen, het thema, de logica, opties en afbeeldingen. Als de enquête die u kiest een aangepast thema gebruikt dat nog niet in uw bibliotheek staat, wordt het thema ook aan de bibliotheek toegevoegd.
    • Voor vragen (alleen Enterprise): Voeg een nieuwe vraag toe in de sectie Enquête ontwerpen. Zodra de vraag is opgeslagen, plaatst u de cursor op de vraag en klikt u op Bibliotheek om deze op te slaan in de bibliotheek.
  4. Voeg een titel (naam) en beschrijving toe waaruit teamleden kunnen afleiden hoe en wanneer zij het item kunnen gebruiken in hun eigen enquêtes.

Vereisten voor uploaden

TypeGrootteIndeling
Afbeelding2 MB of minderJPG, PNG of GIF
Document16 MB of minderDOC, DOCX of PDF

Bestaande items in de bibliotheek beheren

In de bibliotheek kunnen primaire beheerders en beheerders bestaande items beheren door rechts van het item op de knop . te klikken en een actie te kiezen in het menu. Welke acties beschikbaar zijn, is afhankelijk van het vraagtype.

ActieBeschrijving
Details bewerkenWijzig de titel (naam) en beschrijving van het item om teamleden die de bibliotheek bezoeken meer context te geven.
VerwijderenVerwijder het item uit uw bibliotheek. Dit is niet van invloed op enquêtes waarin het item al wordt gebruikt. Als u een thema of sjabloon verwijdert, blijft het aangepaste thema of de enquête die erop is gebaseerd in uw account staan.
DownloadenDownload afbeeldingen en documenten naar uw computer.
Voorbeeld weergevenBekijk een voorbeeld van afbeeldingen en documenten in de bibliotheek.
Als u een voorbeeld wilt weergeven van een document, moet u dit downloaden naar uw computer.
Als u een voorbeeld wilt weergeven van een sjabloon, kiest u Details bewerken en klikt u onder de enquêtedetails op de optie voor het weergeven van een voorbeeld van de enquête.

Een standaardlogo en -thema instellen

U kunt één afbeelding instellen als standaardlogo en één thema als standaardthema voor alle nieuwe enquêtes. Als een teamlid met een licentie met volledige toegang een nieuwe enquête maakt, wordt automatisch het standaardthema en/of -logo toegepast. Het instellen van een standaard is niet van invloed op bestaande enquêtes.

Als u een nieuwe afbeelding of aangepast thema uploadt, selecteert u Dit tot het standaardlogo maken of Dit tot het standaardthema maken om het in te stellen als standaarditem voor alle nieuwe enquêtes in uw team.

Een bestaande afbeelding of een bestaand thema als standaard instellen:

1. Klik op de pagina Bibliotheek op de knop . rechts van de afbeelding of het thema waarvan u de standaard wilt maken.
  2. Kies Instellen als standaardlogo of Instellen als standaardthema.

Items uit de bibliotheek gebruiken in enquêtes

Als u een teamlid bent met een licentie met volledige toegang, klikt u op Mijn team in de hoofdnavigatie en selecteert u Bibliotheek om te bladeren door bibliotheekitems, hiervan een voorbeeld te bekijken of om ze te downloaden.

Zie de relevante sectie hierna voor instructies over het gebruik van elk type item in de bibliotheek.

Thema's

Een teamthema toepassen op een enquête:

1. Klik in de sectie Enquête ontwerpen op Thema's in de linkerzijbalk.
  2. Klik op Teams.
  3. Klik op het thema dat u wilt toepassen.
Afbeeldingen

Een afbeelding toevoegen aan een enquête:

1. Voeg in het gedeelte Enquête ontwerpen een logo, afbeelding of A/B-test met afbeelding toe aan uw enquête.
  2. Klik op Bestand uploaden.
  3. Klik onder het tabblad Vanuit bibliotheek op de afbeelding die u wilt gebruiken.

Als een afbeelding wordt toegevoegd aan vraagtekst of een antwoordkeuzeveld, hebt u de URL nodig van de bronafbeelding in de bibliotheek. Klik in de bibliotheek met de rechtermuisknop op de afbeelding om de afbeeldingsbron-URL te openen op een nieuw tabblad en kopieer de URL vanuit de adresbalk. Voeg de afbeelding toe aan uw enquête met de werkbalk voor opmaak.

Sjablonen

Een nieuwe enquête maken op basis van een teamsjabloon:

1. Klik op Mijn team in de hoofdnavigatie en selecteer Bibliotheek.
  2. Klik op de knop . naast de sjabloon die u wilt gebruiken.
  3. Klik op Enquête maken.

U kunt in de sectie Enquête ontwerpen uw enquête bewerken en/of zaken toevoegen voordat u deze verzendt. De bewerkingen gelden alleen voor uw enquête en zijn niet van invloed op de sjabloon in de bibliotheek.

Als een beheerder de sjabloon in de bibliotheek bewerkt nadat u uw enquête hebt gemaakt, is dat niet van invloed op uw bestaande enquête.

Documenten

U kunt geen documenten toevoegen aan enquêtes, maar u kunt deze wel downloaden naar uw computer.

Een document downloaden naar uw computer:

1. Klik op Mijn team in de hoofdnavigatie en selecteer Bibliotheek.
  2. Klik op de knop . naast het document dat u wilt downloaden.
  3. Klik op Downloaden.

U kunt geen documenten bekijken binnen SurveyMonkey.

Als u een document wilt toevoegen aan een enquête, host u dit op een externe site en voegt u een hyperlink toe aan uw enquête.

Vragen

Iedereen in uw Enterprise-team kan zoeken en bladeren naar bedrijfsvragen in de Vragenbank met aangepaste vragen en deze toevoegen aan hun enquêtes.

Divisiebibliotheken en enquêtebeheerelementen (alleen Enterprise)

Bètafunctie: Divisiebibliotheken en aanvullende functies om enquêtes te beheren zijn beschikbaar voor enkele Enterprise-klanten. Als u de bètaversie voor divisiebibliotheken gebruikt, ziet u mogelijk kleine variaties in uw teambibliotheek.

Hoe werkt het

Als uw team divisies (subgroepen binnen uw team die onafhankelijk van elkaar kunnen worden beheerd) heeft, kan voor elke divisie een eigen bibliotheek met een eigen set elementen worden ingesteld. Bij een divisiebibliotheek heeft elke divisie unieke elementen die verschillen van de elementen in de teambibliotheek van andere divisies.

Divisieleden kunnen de elementen uit de teambibliotheek of hun divisiebibliotheek gebruiken. Zo voldoen alle enquêtes aan de unieke brandingvereisten van het team of de divisie.

Welke elementen teamleden kunnen zien, beheren en gebruiken, is afhankelijk van hun rol, of ze behoren tot een divisie en of er op deze elementen standaardinstellingen of beperkingen van toepassing zijn. Alleen de primaire beheerder en beheerder hebben volledige toegang voor weergeven, toevoegen en beheren voor de teambibliotheek en alle divisiebibliotheken.

Primaire beheerders en beheerders kunnen:Divisiebeheerders kunnen:Gebruikers kunnen:
  • Elementen in de teambibliotheek (of een divisiebibliotheek) weergeven, toevoegen of beheren (zoals eerder in dit artikel is beschreven)
  • Op een divisienaam klikken om de elementen in die divisiebibliotheek weer te geven en standaardinstellingen voor die divisie in te stellen
  • Standaardinstellingen voor teams en divisies instellen
  • Divisiebeheerders toestaan om de elementinstellingen voor hun divisie op te heffen
  • Enquête maken zonder beperkingen
    • Elementen uit de teambibliotheek weergeven
    • Elementen voor de divisiebibliotheken weergeven, toevoegen of beheren
    • Op een divisienaam klikken om de elementen in die specifieke divisiebibliotheek weer te geven
    • Standaardinstellingen instellen voor de divisies die ze beheren, als de primaire beheerder daartoe een machtiging verleent
    • Enquêtes maken met de elementen die ze mogen gebruiken vanuit de teambibliotheek of divisiebibliotheken die ze beheren
    • Elementen weergeven vanuit de teambibliotheek of divisiebibliotheek als ze zijn toegewezen aan een divisie
    • Enquêtes maken met de elementen die ze mogen gebruiken vanuit de teambibliotheek of divisiebibliotheek
    Divisiebibliotheken versus teambibliotheken

De teambibliotheek is voor iedereen in het team. Een divisiebibliotheek is alleen beschikbaar voor de mensen die aan die divisie zijn toegewezen. Als iemand niet aan een divisie is toegewezen, heeft deze persoon alleen toegang tot de teambibliotheek.

Als een element is ingesteld als een standaardelement voor een divisie, heft die instelling de standaardinstelling voor het team op.

Navigeren in de bibliotheek

Op de pagina Bibliotheek wordt de kolom Bibliotheek weergeven. Deze kolom geeft aan bij welke bibliotheek een element hoort.

Met de knop Filteren kan de bibliotheek worden gefilterd op itemtype. Primaire beheerders, beheerders en divisiebeheerders kunnen ook filteren om items uit specifieke bibliotheken weer te geven.

Standaardelementen instellen

Op de pagina Bibliotheek kunnen primaire beheerders en beheerders klikken op de optie Standaardwaarden voor het team instellen om een standaardlogo, -thema of -sjabloon in te stellen voor alle nieuwe enquêtes die het team maakt.

Primaire beheerders, beheerders en divisiebeheerders kunnen standaardinstellingen voor divisies instellen. Gebruik op de pagina met standaardinstellingen voor de divisie het vervolgkeuzemenu om de divisie te selecteren waarvoor de standaardinstellingen worden ingesteld. Als een element is ingesteld als een standaardelement voor een divisie, heft die instelling de standaardinstelling voor het team op.

Nadat zeeen standaardelement voor een team of divisie hebben toegevoegd, kunnen primaire beheerders en beheerders verdere beperkingen instellen. Op elementen kan het volgende van toepassing zijn:

• Geen beperking: teamleden kunnen het standaardelement verwijderen of vervangen
    • Beperking tot logo's of thema's in de bibliotheek: teamleden kunnen kiezen of ze het standaardelement willen vervangen door een ander element in hun bibliotheek
    • Beperking tot alleen het standaardelement: teamleden kunnen alleen enquêtes maken met het standaardelement

Er is ook een schakeloptie waarmee u divisiebeheerders toestemming kunt geven om de elementinstellingen voor hun divisie op te heffen. Als de divisiebeheerder hiervoor gemachtigd is, kan deze elementen voor zijn of haar divisiebibliotheken toevoegen en beheren. Is dat niet het geval, dan kan deze persoon alleen de betreffende divisiebibliotheken weergeven.

Enquêtes maken

Welke elementen teamleden kunnen gebruiken voor het maken van nieuwe enquêtes, is afhankelijk van hun rol, of ze horen bij een divisie en of er op deze elementen standaardinstellingen of beperkingen van toepassing zijn.

Als ze enquêtes maken, kunnen divisiebeheerders en gebruikers alleen de elementen bekijken waarvoor ze gemachtigd zijn. Primaire beheerders en beheerders hebben geen beperkingen bij het maken van enquêtes. Ze kunnen dus altijd nieuwe elementen aan bibliotheken toevoegen.

Als een element wordt ingesteld als een standaardelement, wordt dit automatisch toegevoegd als iemand een nieuwe enquête maakt. Afhankelijk van de ingestelde beperkingen kan een teamlid wel of niet het element verwijderen of bijwerken.

Via de bibliotheek hebben teamleden met een volledige licentie toegang tot gedeelde elementen voor het maken van enquêtes. Deze gedeelde elementen bestaan uit afbeeldingen, documenten, sjablonen, thema's en vragen. Primaire beheerders en beheerders kunnen ook bibliotheekitems toevoegen of beheren.