Typen teamlicenties, rollen en machtigingen

Artikel

Typen teamlicenties, rollen en machtigingen

Teamsfunctie: dit artikel gaat in op de rollen binnen een team. Wat zijn teams? Als u een Enterprise-abonnement hebt, wijkt uw accountconfiguratie mogelijk af van wat u in dit artikel ziet.

Het type licentie en rol in een team bepalen welke machtigingen u hebt binnen uw account en hoe u kunt samenwerken met uw team.

Typen licenties en rollen

De primaire beheerder nodigt mensen uit om gebruik te maken van een licentie (een account) en wijst een rol aan de licentie toe. Iemands type licentie en rol bepalen de machtigingen binnen hun account en wat ze kunnen doen in het team.

Tip: als u een Enterprise-team hebt, hebt u mogelijk verschillende licentietypen en aanvullende rollen.

Typen licenties

Er zijn twee soorten licenties beschikbaar bij Advantage- of Premier-teamabonnementen:

• Licenties met volledige toegang hebben volledige toegang tot enquêtes en kunnen enquêtes delen. Licenties met volledige toegang kunnen per stuk worden toegevoegd.
  • Licenties voor deelgebruikers hebben beperkte enquêtemachtigingen en richten zich op één sectie van gedeelde enquêtes, zoals alleen de sectie Analyseren. Licenties voor deelgebruikers kunnen per twee tegelijk worden toegevoegd.

Typen rollen

Het type licentie bepaalt het type rol dat iemand kan hebben in het team.

RolDescription
Primaire beheerderLicentie met volledige toegang. De persoon die het team heeft gemaakt. Ze hebben volledige enquêtemachtigingen en volledige beheermachtigingen. Hiermee kunnen ze de facturering beheren voor het team en licenties beheren.
Beheerder (alleen Enterprise)Licentie met volledige toegang. Ze hebben volledige enquêtemachtigingen en een aantal beheermachtigingen.
Volledige gebruiker (voorheen: Gebruiker)Licentie met volledige toegang. Ze hebben enquêtemachtigingen voor het maken, verzenden en analyseren van enquêtes, maar hebben geen beheermachtigingen.
Analist

Licentie voor deelgebruikers. Ze hebben beperkte enquêtemachtigingen. Ze hebben volledige toegang voor het analyseren van de resultaten van de enquêtes die met hen zijn gedeeld, ze kunnen het enquêteontwerp weergeven en opmerkingen plaatsen, en de verzamelprogramma's weergeven die zijn gebruikt om de enquête te verzenden.

Typen licenties en rollen weergeven

Primaire beheerders en beheerders kunnen het type licentie en rol weergeven van iedereen in het team via het tabblad Gebruikers beheren.

Ga naar het tabblad Gebruikers beheren:

1. Klik op Mijn team in het hoofdnavigatiemenu.
  2. Klik op Gebruikers beheren.

Machtigingen voor licenties met volledige toegang

Dit kunnen mensen in de afzonderlijke rollen in een team doen:

Primaire
beheerder
BeheerderVolledige gebruiker
Functies voor HIPAA-naleving inschakelen voor het team (alleen Enterprise)
Factureringsgegevens voor het team bewerken en beheren
De standaardinstellingen voor het hele team instellen
(alleen Enterprise)
Factureringsgegevens voor het team weergeven op de pagina Mijn account
De teamnaam bewerken
Het teamoverzicht openen
Licenties toevoegen
Accounts opnieuw toewijzen of verwijderen
Kopieën van enquêtes verzenden aan alle teamleden
Offline apparaten beheren
Items toevoegen aan de teambibliotheek
Items uit de bibliotheek voor het team openen en gebruiken
Enquêtes delen met anderen
Toegang tot alle betaalde functies die zijn gekoppeld aan het abonnement van het team

Machtigingen voor licenties voor deelgebruikers

Licenties voor deelgebruikers richten zich op één sectie van een enquête: het enquêteontwerp, reacties verzamelen of resultaten analyseren. Teamleden moeten enquêtes delen met analisten zodat die enquêtes hebben om te analyseren.

Dit kunnen analisten met de gedeelde enquêtes van het team doen:

Analist
Enquêtes analyseren
Het enquêteontwerp weergeven en opmerkingen plaatsen
Verzamelprogramma’s weergeven *
De teambibliotheek weergeven
Enquêtes bezitten
Telefonische ondersteuning aanvragen
Functies van licenties voor deelgebruikers weergeven op de pagina Abonnementen en prijzen (in plaats daarvan ziet u functies van licenties met volledige toegang)
Rechtstreekse API-toegang

* In deze tabel ziet u wat een analist kan doen als hij of zij de standaard toegangsniveaus krijgt. Eigenaren van een enquête kunnen machtigingen bewerken om te voorkomen dat analisten toegang hebben tot de sectie Reacties verzamelen.

Tip: bent u een analist en hebt u aanvullende machtigingen nodig, neem dan contact op met uw primaire beheerder.

Het licentietype of de rol van iemand wijzigen

Als u iemands rol of licentietype wilt wijzigen, klikt u op een optie hieronder voor meer informatie.

• Licentietype wijzigen
  • De primaire beheerder wijzigen
  • Een volledige gebruiker wijzigen in een beheerder (alleen Enterprise)