Vragenbank

Vragenbank is een bibliotheek met honderden vragen die u binnen enkele seconden aan uw enquête kunt toevoegen. Deze vragen zijn geschreven en gecertificeerd door onze eigen enquêtemethodologen. Vragenbank is beschikbaar voor alle SurveyMonkey-klanten. Het enige wat u nodig hebt om aan de slag te gaan, is een SurveyMonkey-account en een enquête.

Vragenbank is beschikbaar in het Engels, Duits, Portugees, Japans, Spaans, Frans en Nederlands. Als u Vragenbank in een van deze talen wilt gebruiken, moet u de enquêtetaal bewerken.

Ga naar...

Door vragen bladeren

Door Vragenbank bladeren:

1. Ga naar de sectie Enquête ontwerpen van uw enquête.
  2. Klik op de linkerzijbalk op Vragenbank.
  3. Klik op een categorie om de Vragenbank-browser te openen.
  4. Zoek naar vragen op trefwoord of klik op Filters om de resultaten te verfijnen op basis van labels.
TIP! We beschikken verder over vooraf geschreven sjablonen waarmee een enquête kunt maken. Wanneer u door Vragenbank bladert, worden er enquêtesjablonen weergegeven waarin het type vragen wordt gebruikt waar u op dat moment in bladert.

Vragen toevoegen

Een vraag toevoegen:

1. Open de Vragenbank-browser.
  2. Gebruik slepen-en-neerzetten of klik op een vraag om deze toe te voegen aan het voorbeeld.
  3. U kunt in het voorbeeld met slepen-en-neerzetten vragen in de gewenste volgorde plaatsen.
  4. Klik op + Vragen toevoegen.
Waarom kan ik de volgorde van vragen niet wijzigen of waarom kan ik vragen niet verwijderen?

Als uw vragen worden weergegeven in een grijs vak in het Vragenbank-voorbeeld, betekent dit dat u ze al aan uw enquête hebt toegevoegd. Sluit de Vragenbank-browser als u deze wilt verplaatsen of als u deze wilt verwijderen.

Hoe plaats ik vragen op verschillende pagina's van de enquête?

Als u de Vragenbank-browser eenmaal hebt gesloten, kunt u pagina's toevoegen aan uw enquêteontwerp en vragen naar elke gewenste locatie verplaatsen.

Vragen bewerken

Vragenbank-vragen zijn geschreven en gecertificeerd door enquêtemethodologen. Bepaalde vragen kunnen worden aangepast, zonder dat de certificering verloren gaat. Als u vervolgkeuzelijsten ziet in de vraagtekst, klikt u hierop om opties weer te geven die mogelijk beter bij de context van uw enquête passen. Als u de bewoording van de vraag bewerkt, gaan de certificering en de gekoppelde badge echter verloren.

Badges

Nadat u een Vragenbank-vraag aan uw enquête hebt toegevoegd, wordt er een badge weergegeven wanneer u de muiswijzer op de vraag plaatst in uw enquêteontwerp. De badge wordt weergegeven voor referentiedoeleinden. Deze duidt aan dat uw vraag is gecertificeerd. In sommige gevallen wordt ook weergegeven in samenwerking met wie deze is geschreven. De badge wordt niet weergegeven bij respondenten.

Benchmarks

De badge voor benchmarks geeft aan of er benchmarks beschikbaar zijn voor een vraag. Let op deze badge wanneer u vragen toevoegt vanuit Vragenbank en u gratis benchmarks inschakelt in uw enquêteresultaten.

Uw reactiegegevens voor Vragenbank-vragen die daartoe in aanmerking komen, zullen op een geanonimiseerde en verzamelde basis bijdragen aan benchmarks. U kunt zich op elk gewenst moment uitschrijven voor benchmarks door uw privacyinstellingen te wijzigen.

Beperkingen

Functie
Beperking
Overnemen van vragen en antwoordenU kunt een Vragenbank-vraag overnemen in een vraag die u hebt gemaakt. Het is echter niet mogelijk om een vraag uit de vragenbank opnieuw te gebruiken in een andere vraag uit de vragenbank.
A/B-testHet is niet mogelijk om deze functie toe te voegen aan een Vragenbank-vraag.
Sorteren, randomiseren, keuzen omwisselenHet is niet mogelijk om deze functie toe te voegen aan een Vragenbank-vraag.
Commentaarvak Andere toevoegenHet is niet mogelijk om deze functie toe te voegen aan een Vragenbank-vraag.
EnquêtetaalVragenbank is beschikbaar in het Engels, Duits, Portugees, Japans, Spaans, Frans en Nederlands. Als u Vragenbank in een van deze talen wilt gebruiken, moet u de enquêtetaal bewerken. Als de taal die u gebruikt niet wordt ondersteund, is Vragenbank niet beschikbaar in de zijbalk.
Vragenbank is een bibliotheek met honderden vragen die u binnen enkele seconden aan uw enquête kunt toevoegen. Deze vragen zijn geschreven en gecertificeerd door onze eigen enquêtemethodologen.