Vragenbank

De Vragenbank is een bibliotheek met honderden vragen die u in een oogwenk aan uw enquête kunt toevoegen. Deze vragen zijn geschreven en gecertificeerd door onze eigen enquêtemethodologen. De Vragenbank is beschikbaar voor alle SurveyMonkey-klanten. Met een SurveyMonkey-account en een enquête kunt u meteen aan de slag.

Tip! U kunt een Vragenbank met aangepaste vragen maken voor uw team.

Ga naar...

Door vragen bladeren

Door de Vragenbank bladeren:

1. Ga naar het onderdeel Enquête ontwerpen van uw enquête.
  2. Klik in de linkerzijbalk op Vragenbank.
  3. Klik op een categorie om de Vragenbank-browser te openen.
  4. Zoek naar vragen op trefwoord of klik op Filters om de resultaten op basis van labels te verfijnen.
TIP! U kunt voor enquêtes ook kiezen uit vooraf geschreven sjablonen. Als u door de Vragenbank bladert, worden er enquêtesjablonen weergegeven met het type vraag waarin u op dat moment bladert.

Vragen toevoegen

Een vraag toevoegen:

1. Open de Vragenbank-browser.
  2. Versleep de vragen of klik erop om ze toe te voegen aan het voorbeeld.
  3. U kunt de volgorde van de vragen in het voorbeeld aanpassen door ze te verslepen.
  4. Klik op + Vragen toevoegen.
Waarom kan ik de volgorde van vragen niet wijzigen of ze verwijderen?

Worden uw vragen weergegeven in een grijs vak in het Vragenbank-voorbeeld, dan hebt u ze al aan uw enquête toegevoegd. Sluit de Vragenbank-browser als u deze wilt verplaatsen of verwijderen.

Hoe plaats ik vragen op verschillende pagina's van de enquête?

Nadat u de Vragenbank-browser hebt gesloten, kunt u pagina's toevoegen aan uw enquêteontwerp en vragen naar andere plekken verplaatsen.

Vragen bewerken

Vragenbank-vragen zijn geschreven en gecertificeerd door enquêtemethodologen. Bepaalde vragen kunnen worden aangepast zonder dat de certificering verloren gaat. Als u vervolgkeuzelijsten ziet in de vraagtekst, klikt u hierop om opties weer te geven die mogelijk beter bij de context van uw enquête passen. Bewerkt u daarentegen de formulering van de vraag, dan gaan de certificering en de gekoppelde badge verloren.

Badges

Nadat u een Vragenbank-vraag aan uw enquête hebt toegevoegd, wordt er een badge weergegeven als u de muiswijzer op de vraag plaatst in uw enquêteontwerp. Zo weet u dat de vraag is gecertificeerd. In sommige gevallen is ook te zien wie een bijdrage heeft geleverd aan de vraag. Deze badge wordt niet weergegeven aan respondenten.

Benchmarks

De badge voor benchmarks geeft aan of er benchmarks beschikbaar zijn voor een vraag. Houd rekening met deze badge als u vragen toevoegt vanuit Vragenbank en gratis benchmarks inschakelt in uw enquêteresultaten.

Uw reactiegegevens voor Vragenbank-vragen die hiervoor in aanmerking komen, worden opgenomen in benchmarks. Wel worden ze eerst anoniem gemaakt en samengevoegd. In uw privacyinstellingen kunt u zich uitschrijven voor benchmarks.

Beperkingen

Functie
Beperking
Vragen en antwoorden overnemenU kunt een Vragenbank-vraag overnemen in een vraag die u hebt gemaakt, maar niet opnieuw gebruiken in een andere vraag uit de Vragenbank.
A/B-testU kunt deze functie niet toevoegen aan Vragenbank-vragen.
Sorteren, randomiseren, keuzen omwisselenU kunt deze functie niet toevoegen aan Vragenbank-vragen.
Commentaarvak 'Andere' toevoegenU kunt deze functie niet toevoegen aan Vragenbank-vragen.
EnquêtetaalDe vragenbank is alleen beschikbaar als de taal van uw enquête is ingesteld op Engels, Duits, Portugees, Japans, Spaans, Frans, Nederlands, Italiaans, Deens, Russisch of Koreaans.
De Vragenbank is een bibliotheek met honderden vragen die u in een oogwenk aan uw enquête kunt toevoegen. Deze vragen zijn geschreven en gecertificeerd door onze eigen enquêtemethodologen.