Contactpersonen ordenen in groepen

Contactpersonen wordt geïntegreerd met Uitnodiging per e-mail, zodat u op eenvoudige wijze enquêtes kunt sturen naar groepen contactpersonen die u maakt.

U kunt toegang krijgen tot uw Contactpersonen door u aan te melden en op uw gebruikersnaam te klikken in de rechterbovenhoek van uw account.

Groepen maken & bewerken

U kunt als volgt een groep maken en bewerken:

1. Klik onder aan de linkerzijbalk op + Nieuwe groep.
  2. Voer een naam in voor de groep en Sla op.
  3. Klik op het zwarte pijltje omlaag rechts van een groep om de groep te hernoemen, kopiëren, exporteren of verwijderen.
TIP: Als u de contactpersonen rechtstreeks in het veld Verzenden naar in Uitnodiging per e-mail kopieert en plakt. kunt u ze opslaan als een nieuwe groep die automatisch wordt weergegeven in Contactpersonen.

Groepen contactpersonen toevoegen

Als u nog geen contactpersonen hebt, klikt u op+ Nieuwe contactpersonen boven aan de pagina om contactpersonen toe te voegen of te importeren.

U kunt als volgt contactpersonen toevoegen aan een groep:

1. Vink in de groep Alle contactpersonen het vakje aan naast een of meerdere contactpersonen.
  2. Klik boven aan de lijst op Toevoegen aan groep.
  3. Selecteer een bestaande groep uit de vervolgkeuzelijst.
  4. U kunt de contactpersonen aan meerdere groepen toevoegen door opnieuw op Toevoegen aan groep te klikken en een andere groep te selecteren.

Elke groep kan maximaal 10.000 contactpersonen bevatten. Als u een grote groep maakt, moet u onthouden dat er een dagelijkse berichtenlimiet is.

Groepen contactpersonen verwijderen

U kunt als volgt contactpersonen verwijderen uit een groep:

1. Klik op de groep op de linkerzijbalk.
  2. Vink het vakje aan naast de contactpersonen die u wilt verwijderen.
  3. Klik boven aan de lijst op Verwijderen uit groep.

Als u contactpersonen uit een groep verwijdert of een groep verwijdert, blijven de contactpersonen staan in andere groepen waaraan u hen hebt toegewezen en blijven zij tevens beschikbaar onder Alle contactpersonen. Klik op het e-mailadres van een contactpersoon om de optie voor het permanent verwijderen van een contactpersoon uit alle groepen te selecteren.

Groepen verwijderen

Klik op het zwarte pijltje omlaag rechts van een groep om de groep te verwijderen.

Als u een groep verwijdert, worden de contactpersonen niet uit Contactpersonen verwijderd. Ze worden nog steeds weergegeven in Alle contactpersonen of andere groepen waaraan u ze hebt toegevoegd.

Als de groep wordt toegevoegd aan een Uitnodiging per e-mail met berichten die gepland zijn of als concepten zijn opgeslagen, worden de geadresseerden van deze berichten verwijderd.

Afgewezen of Geweigerd

Als u een e-mailadres toevoegt of importeert dat is afgewezen of geweigerd, wordt de contactpersoon toegevoegd aan een groep Afgewezen of Geweigerd. Deze contactpersonen worden in blauw of rood lettertype weergegeven in de lijst met contactpersonen.

Gebruik groepen om uitnodigingen voor enquêtes naar specifieke contactpersonen te sturen via het verzamelprogramma voor e-mailuitnodiging. Klik op de pijl omlaag rechts van een groep om de groep te kopiëren, hernoemen of verwijderen.