Mobiele enquêtes

SurveyMonkey op mobiele apparaten

U kunt de gratis mobiele app van SurveyMonkey downloaden voor uw iOS- of Android-apparaat en u aanmelden bij uw SurveyMonkey-account, zodat u onderweg aan enquêtes kunt werken. Onze mobiele apps bieden ondersteuning voor veel van de gewone functies van SurveyMonkey. Met de modus Kiosk in onze apps vormt u uw apparaat om tot een basis voor enquêtes.

De iOS-app downloaden

De Android-app downloaden

TIP! Omdat onze mobiele apps zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak op een kleiner scherm, zijn sommige functies niet beschikbaar op mobiele apparaten. Maakt u zich echter geen zorgen, u kunt altijd overschakelen naar uw desktop voor zaken zoals het toevoegen logica aan een enquête of het exporteren van de reacties die u in de modus Kiosk hebt verzameld.

De modus Kiosk

De modus Kiosk zorgt ervoor dat uw enquête wordt uitgevoerd in een lus, waarbij deze telkens naar het begin terugkeert als er een reactie is ontvangen. Als u een enquête wilt uitvoeren met de modus Kiosk, moet de enquête worden ingesteld op Meerdere reacties toestaan.

Een enquête uitvoeren met de modus Kiosk

1. Selecteer de enquête die u door respondenten wilt laten invullen in Mijn enquêtes.
  2. Tik op Verzenden.
  3. Tik op de optie voor de Kiosk-modus.
  4. Selecteer of u schermvergrendeling wilt inschakelen. Als schermvergrendeling is ingeschakeld, moet uw SurveyMonkey-wachtwoord op het apparaat worden ingevoerd om de modus Kiosk af te sluiten.
  5. Als de instelling Meerdere reacties toestaan nog niet is ingeschakeld voor de enquête, schakelt u deze instelling in wanneer u daar om wordt gevraagd.

De modus Kiosk afsluiten:

1. Tik op Afsluiten boven in de hoek van uw enquête.
  2. Tik op de optie Kiosk-modus sluiten. Als schermvergrendeling is ingeschakeld, wordt u gevraagd uw SurveyMonkey-wachtwoord in te voeren.

Aanbevolen procedures: Enquêtes opstellen voor mobiele apparaten

Wanneer u uw enquête ontwerpt, is het belangrijk dat u er rekening mee houdt hoe de enquête wordt weergegeven op een mobiel scherm, vooral als u de enquête wilt uitvoeren via de modus Kiosk.

SurveyMonkey-enquêtes zijn geschikt voor mobiele apparaten en geoptimaliseerd voor desktops, tablets en mobiele resoluties op Android en iOS.

U kunt een voorbeeld van uw enquête weergeven en schakelen tussen mobiele en tabletweergaven van uw enquête, zodat u kunt controleren hoe deze op verschillende apparaten wordt weergegeven.

Als u bepaalde lay-out of plaatsingsopties toepast om antwoordkeuzen of vragen naast elkaar te plaatsen, kan de lay-out worden aangepast als een gebruiker uw enquête op een mobiel apparaat opent.

Neem deze aanbevolen procedures in overweging bij het ontwerpen van een enquête voor mobiele respondenten:

• Gebruik eenvoudige meerkeuzevragen.
  • Wees zo concreet en beknopt mogelijk; vermijd lange beschrijvingen.
  • Beperk het aantal antwoordopties zodat alle keuzen tegelijkertijd zichtbaar zijn op het scherm.
  • Beperk uw gebruik van de vraag met commentaarvak. Open vraagtypen hebben een negatieve invloed op de voltooiingspercentages bij mobiele enquêtes.
  • Verdeel vragen over meerdere, korte pagina's in plaats van dat u enkele lange pagina's maakt.
  • Als u een afbeelding toevoegt, moet u er rekening mee houden dat de beperkte downloadsnelheid van het netwerk van mobiele gebruikers ertoe kan leiden dat de afbeelding traag wordt geladen.
Download onze gratis mobiele SurveyMonkey-apps en gebruik de modus Kiosk. Controleer hoe uw enquêtes worden weergegeven op mobiele apparaten en maak kennis met aanbevolen procedures voor het opstellen van enquêtes voor mobiele apparaten.