IP-tracering

Als iemand uw enquête invult, wordt zijn of haar IP-adres standaard bij de enquêteresultaten geregistreerd als metagegeven.

Uw verzamelprogrammaopties kunnen worden bijgewerkt om het bijhouden van IP-adressen te beheren. U kunt het volgende doen:

IP-adressen kunnen worden herleid tot een apparaat, proxyserver of groep apparaten op hetzelfde netwerk, maar niet tot een afzonderlijke persoon. Personen die een computer delen, delen bijvoorbeeld ook een IP-adres.

Als u merkt dat uw enquête meerdere keren is ingevuld vanaf hetzelfde IP-adres, heeft dit een van de volgende oorzaken:

• Iemand reageert meerdere keren op uw enquête
  • Meerdere mensen die een IP-adres delen, vullen uw enquête in
TIP! Afhankelijk van hoe u uw enquête verzendt, zijn er ook manieren om bij te houden wie uw enquête heeft ingevuld.
De meeste verzamelprogramma's registreren standaard de IP-adressen van respondenten in enquêteresultaten. Via de opties voor verzamelprogramma's kunt u instellen om IP-adressen te beperken of toe te staan.