IP-tracering

Standaard leggen verzamelprogramma's de IP-adressen van respondenten vast in enquêteresultaten. Dit kan handig zijn bij het volgen van respondenten.

U kunt voorkomen dat IP-adressen worden vastgelegd in enquêteresultaten door enquêteresultaten anoniem te maken in uw instellingen voor verzamelprogramma's.

Aan de hand van IP-adressen kan een computer worden getraceerd, niet een persoon. Personen die een computer delen, delen ook een IP-adres. Tevens zijn sommige IP-adressen aan proxyservers gekoppeld. Dit betekent dat meerdere computers hetzelfde IP-adres kunnen delen.

Zo kan een organisatie bijvoorbeeld slechts één telefoonnummer gebruiken om binnenkomende telefonische oproepen te ontvangen. Als er wordt gebeld, wordt de oproep naar de juiste persoon of het juiste toestel geleid. Hetzelfde kan het geval zijn bij computernetwerken. Een organisatie kan over een enkele computer beschikken die wordt gebruikt voor het verder leiden van internetverbindingen voor alle computers in het computernetwerk van deze organisatie.

Als u ziet dat er op uw enquête meerdere reacties zijn gekomen die afkomstig zijn van hetzelfde IP-adres, kan dat betekenen dat dezelfde persoon meerdere keren reageert of dat meerdere personen in een organisatie deelnemen aan uw enquête vanaf een enkele computer op het netwerk van die organisatie.

Standaard leggen verzamelprogramma's de IP-adressen van respondenten vast in enquêteresultaten. Via uw opties voor verzamelprogramma's kunt u voorkomen dat IP-adressen worden vastgelegd in enquêteresultaten.