Respondenten kunnen mijn enquête niet voltooien. Wat moet ik doen?

Controleer eerst of de enquêtekoppeling die u hebt uitgestuurd juist is. Koppelingen zijn teken- en hoofdlettergevoelig, dus kan een extra spatie of een kleine letter in plaats van een hoofdletter tot een gebroken koppeling leiden.

• Als u een verzamelprogramma voor webkoppelingen gebruikt, klikt u op de bijnaam hiervoor in de sectie Reacties verzamelen van uw enquête. De juiste koppeling wordt boven aan de pagina weergegeven.
  • Als u een verzamelprogramma voor e-mailuitnodigingen gebruikt, wordt automatisch de juiste unieke koppeling verzonden wanneer u het bericht verzendt. Stuur uzelf een testbericht tot of gebruik HTML in het bericht om het zekere voor het onzekere te nemen.

Selecteer voor meer informatie een van de onderstaande problemen:

Respondenten zien een pagina met dankwoord in plaats van mijn enquête
  • Controleer of uw verzamelprogramma één of meer reacties per computer toestaat. Het is mogelijk dat sommige respondenten dezelfde computer gebruiken voor het invullen van de enquête. U moet meerdere reacties per computer toestaan om dit mogelijk te maken.
  • Controleer of u het bewerken van reacties toestaat. Het is mogelijk dat de respondent een enquête al heeft ingediend en probeert deze te bewerken.
  • Als u een verzamelprogramma voor e-mail hebt gebruikt, hebben respondenten mogelijk een koppeling toegestuurd gekregen van iemand anders. Verzamelprogramma's voor e-mailuitnodigingen kunnen slechts één reactie per e-mailadres vastleggen, dus moet u nieuwe ontvangers toevoegen.

Als u bewerkingen uitvoert in een verzamelprogramma, hoeven respondenten alleen op de koppeling te klikken die u al hebt verzonden om toegang tot de enquête te verkrijgen. De URL verandert niet, dus hoeft u geen nieuwe koppeling te sturen.

Respondenten wordt gevraagd zich aan te melden bij SurveyMonkey

Controleer of uw verzamelprogramma één of meer reacties per computer toestaat. Als u slechts één reactie per computer toestaat, worden respondenten mogelijk naar een webpagina van SurveyMonkey gestuurd als zij proberen opnieuw toegang tot uw enquête te verkrijgen. Op deze pagina wordt de respondent bedankt voor deelname aan de enquête en ontvangt hij of zij informatie over onze site. Als de respondent op een koppeling klikt om een enquête te maken of deel te nemen aan een SurveyMonkey Contribute-enquête, wordt hij of zij mogelijk gevraagd zich aan te melden bij SurveyMonkey.

Respondenten zien een andere enquête, niet de mijne

Als respondenten melden dat hen is gevraagd aan te geven hoeveel frisdrank zij drinken, hoe vaak zij televisiekijken, hoeveel zij verdienen of wat hun politieke opvattingen zijn, hebben zij op een koppeling voor ons programma Contribute geklikt. Hier kunnen zij ervoor kiezen enquêtes in te vullen voor het goede doel.

Respondenten kunnen in de volgende situaties de advertentie voor Contribute te zien krijgen:

• Als uw verzamelprogramma u slechts één reactie per computer toestaat en de respondent uw enquête al heeft ingevuld.
  • Als een respondent een koppeling krijgt doorgestuurd van de uitnodiging per e-mail voor iemand anders—Verzamelprogramma's voor e-mailuitnodigingen kunnen slechts één reactie per e-mailadres vastleggen.

U kunt de eindpagina voor de enquête bewerken om respondenten om te leiden naar elke gewenste URL na voltooiing van de enquête. Hiermee wordt voorkomen dat respondenten naar onze pagina Contribute worden verzonden.

U kunt u een pagina met dankwoord opstellen zodat respondenten weten wanneer uw enquête is afgelopen.

Respondenten kunnen niet vooruit gaan in de enquête

Als u logica voor overslaan in uw enquêteontwerp hebt opgenomen, kan een vraag of een pagina logica bevatten die respondenten terugleidt in de enquête. U moet uw enquêteontwerp bewerken om dit probleem op te lossen. Zorg ervoor dat respondenten uitsluitend vooruit worden geleid in een enquête, anders kunnen zij in een eeuwigdurende lus terechtkomen.

Nadat u het ontwerp van een live enquête hebt bewerkt, worden respondenten die meedoen aan uw enquête mogelijk teruggestuurd naar de start bij het vernieuwen van uw enquête. Respondenten hoeven echter alleen op de koppeling te klikken die u al hebt verzonden om toegang tot de bijgewerkte enquête te verkrijgen. De URL verandert niet, dus hoeft u geen nieuwe koppeling te sturen.

Respondenten krijgen een bericht te zien waarin wordt aangegeven dat de enquête is gesloten

Controleer of u een uiterste datum en tijd of een maximumaantal toegestane reacties hebt ingesteld. Als de datum is verstreken of het maximumaantal reacties is bereikt, hebben respondenten geen toegang meer tot uw enquête. U kunt het gesloten-bericht bewerken of deze instellingen uitschakelen.

Lees deze tips als uw respondenten problemen melden bij het openen of voltooien van uw enquête.