m

Chatten met SurveyMonkey in Messenger

Hebt u ons een bericht gestuurd?

Als u ons een bericht hebt gestuurd via Facebook, doen we ons best om u zo snel mogelijk een antwoord te sturen. Onthoud dat u ook in ons Helpcenter meteen antwoord kunt vinden op uw vragen.

Voer gewoon een trefwoord in of blader door de onderwerpen boven aan deze pagina. De kans is groot dat er al een artikel is geschreven over uw probleem. U kunt dan snel weer verder met het verzenden van een geweldige enquête. Hebt u wat extra hulp nodig? Dan vindt u op elke artikelpagina een koppeling om contact op te nemen met ondersteuning.

Deelnemen aan enquêtes in Messenger

SurveyMonkey is een gebruikersvriendelijk hulpmiddel waarmee iedereen enquêtes kan maken en verzenden. Enquêtemakers kunnen een functie gebruiken om een enquête rechtstreeks naar u op te sturen in Messenger, of een openbare koppeling publiceren die in uw nieuwsoverzicht wordt weergegeven. Als u klikt op de enquêtekoppeling in een van deze berichten, wordt er een chatgesprek met SurveyMonkey geopend in Messenger. In dit venster neemt u deel aan de enquête.

Deelname aan enquêtes in Messenger is eenvoudig. Bovendien helpt de bot van SurveyMonkey u met het proces. Desondanks hebben we hieronder wat tips toegevoegd:

  • Kies bij meerkeuzevragen gewoon een antwoord. Als u via de desktop-app van Messenger deelneemt aan de enquête, ziet u de knop 'Aan de slag' en de antwoordopties voor elke vraag helemaal onder aan het scherm, net boven waar u een bericht opgeeft.
  • Bij vragen met een tekstvak voert u gewoon uw antwoord in en drukt u op Enter. Als u geen antwoordopties kunt selecteren, weet u dat het een vraag met een tekstvak is.
  • Als u na een paar uur nog niet klaar bent met een enquête, wordt de optie weergegeven om door te gaan met de enquête wanneer u het chatvenster opnieuw opent.
  • U kunt meerdere keren deelnemen aan de enquête: klik of tik gewoon opnieuw op de enquêtekoppeling. Wel moet u de enquête eerst voltooien om opnieuw te kunnen deelnemen.
  • De bot van SurveyMonkey slaat uw eerdere reacties op in uw chatgeschiedenis. U kunt ze niet meer bewerken. U kunt reacties verwijderen uit uw chatgeschiedenis, maar ze blijven dan wel opgeslagen bij SurveyMonkey.
  • Als er een foutmelding wordt weergegeven wanneer u de enquête opent of een bepaalde vraag bereikt, neem dan contact op met de eigenaar van de enquête. Mogelijk is de enquête verlopen of gesloten, of is er sprake van een probleem met het enquêteontwerp.
Controleer of u de nieuwste Messenger-app hebt geïnstalleerd, verwijder uw chatgesprek en probeer het opnieuw als u problemen ondervindt bij het deelnemen aan enquêtes in Messenger.

Bot van SurveyMonkey

Met de bot van SurveyMonkey kunnen mensen enquêtes maken en delen in Messenger of hieraan deelnemen. De bots van Messenger lijken een beetje op smartphone-apps. Bedrijven kunnen bots bouwen voor Messenger die allerlei taken uitvoeren, zoals bezorgmaaltijden bestellen, reserveringen bevestigen bij een hotel of een betalingsbewijs verzenden voor een recente aankoop.

Als u met SurveyMonkey in Messenger chat en vragen beantwoordt, is dit waarschijnlijk iemand in uw Facebook-netwerk die een enquête heeft gedeeld via Messenger. Afhankelijk van de privacyinstellingen van uw Facebook-pagina, kunnen enquêtemakers een functie gebruiken om een enquête rechtstreeks naar u op te sturen in Messenger, of een openbare koppeling publiceren die in uw nieuwsoverzicht wordt weergegeven.

Gegevens en privacy

Als u deelneemt aan een enquête in Messenger, worden uw reacties opgeslagen in het SurveyMonkey-account van de maker van de enquête. De reacties worden gekoppeld aan uw voor- en achternaam op Facebook. Enquêtemakers kunnen de enquêtes momenteel niet anoniem houden. Als u wilt weten hoe SurveyMonkey omgaat met de persoonlijke gegevens van respondenten, lees dan ons Privacybeleid.

Aangezien u deelneemt aan de enquête in Messenger, heeft Facebook mogelijk toegang tot uw reacties. Raadpleeg voor meer informatie hierover het gegevensbeleid van Facebook.

We werken aan een functie waarmee u enquêtes kunt delen in Messenger. Als u contact met ons opneemt via Facebook voor ondersteuning, doen we ons best om zo snel mogelijk uw vraag te beantwoorden. U vindt in ons Helpcenter echter het snelst antwoorden op uw vragen.

Ontvang antwoorden