Verzamelprogramma voor sociale media

Plaats met het verzamelprogramma voor sociale media een bericht met een rechtstreekse koppeling naar uw enquête op Facebook, Twitter of LinkedIn.

Plaatsen op sociale media:

1. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Kies de optie voor plaatsen op sociale media.
  3. Evalueer de verzamelprogramma-opties onder de enquêtekoppeling om de enquête-ervaring te beheren of om beperkingen toe te voegen aan de enquête. U kunt bijvoorbeeld Delen op Facebook uitschakelen of Meerdere reacties inschakelen.
  4. Als u de bijnaam van het verzamelprogramma wilt bewerken, kunt u op het potloodpictogram op de donkergrijze balk in de linkerbovenhoek van de pagina klikken. Respondenten krijgen deze bijnaam niet te zien.
  5. Klik onder uw enquêtekoppeling aan de rechterzijde en klik op een van de pictogrammen: Facebook, Twitter of LinkedIn
  6. Volg de stappen hierna voor het sociale mediaplatform dat u hebt geselecteerd.
Plaatsen op Facebook

Een koppeling naar uw enquête plaatsen:

1. Open uw verzamelprogramma voor sociale media en klik op het pictogram Facebook.
  2. Bewerk Koptekst en Bericht om te beschrijven waar de enquête over gaat en waarom u wilt dat mensen deze enquête invullen. Zodra u de publicatie hebt gedeeld, kunt u deze informatie niet meer bewerken.
  3. Klik op Volgende. Hiermee wordt een Facebook-venster geopend, zodat u kunt zien hoe uw Facebook-publicatie eruit zal zien. Mogelijk moet u zich aanmelden.
  4. Bewerk de Facebook-publicatie. U kunt het vak leeg laten en u kunt deze tekst op elk gewenst moment op Facebook bewerken. De met de Facebook-publicatie geassocieerde standaardafbeelding kan niet worden bewerkt.
  5. Bewerk de privacyinstellingen door op het wereldbolpictogram onderaan de publicatie te klikken. Hiermee kunt u bepalen voor wie de publicatie zichtbaar is.
  6. Klik op Delen in het Facebook-venster.
TIP! U kunt een enquête maken die mensen in Facebook Messenger kunnen invullen. Respondenten chatten met de SurveyMonkey-bot om de enquêtevragen te beantwoorden, en de resultaten worden geregistreerd in uw SurveyMonkey-account.
Plaatsen op Twitter

Een koppeling naar uw enquête plaatsen:

1. Open uw verzamelprogramma voor sociale media en klik op het pictogram Twitter.
  2. Bewerk uw tweet. Houd er rekening mee dat u tweets niet meer kunt bewerken nadat u deze hebt gepubliceerd.
  3. Klik op Tweet.

Nadat u op Tweet hebt geklikt, wordt het venster automatisch gesloten. Als u uw tweet wilt weergeven, opent u een nieuw tabblad in uw browser en laadt u uw Twitter-profiel.

Plaatsen op LinkedIn

Een koppeling naar uw enquête plaatsen:

1. Open uw verzamelprogramma voor sociale media en klik op het pictogram LinkedIn.
  2. Klik op de koppeling Bewerken om de onderwerpregel en het bericht dat u wilt plaatsen, te bewerken.
  3. Kies met wie u wilt delen of waar u het bericht naartoe wilt verzenden.
  4. Klik op Delen.
TIP! Uw enquêtekoppeling werkt ook buiten sociale media. Kopieer de enquêtekoppeling die boven aan het verzamelprogramma wordt weergegeven en plak deze waar u maar wilt.

Uw verzamelprogramma beheren

Opnieuw plaatsen

U kunt op elk gewenst moment een nieuw bericht maken zonder een nieuw verzamelprogramma te maken. Ga naar uw huidige verzamelprogramma voor sociale media en klik op het pictogram Facebook, Twitter of LinkedIn.

Uw URL aanpassen

U kunt een aangepast URL-einde voor uw enquêtekoppeling maken door op het tandwielpictogram te klikken dat in het verzamelprogramma rechts van de enquêtekoppeling wordt weergegeven.

U kunt u de URL voor eigen merkgebruik gebruiken om het enquêtedomein van surveymonkey.com te wijzigen in research.net door op het tandwielpictogram te klikken dat in het verzamelprogramma rechts van de enquêtekoppeling wordt weergegeven.

Indien u een aangepast URL-einde maakt of het domein van uw enquêtekoppeling verandert, is dit alleen van invloed op nieuwe publicaties die u met het desbetreffende verzamelprogramma maakt. U kunt de enquêtekoppeling van berichten die u al op sociale media hebt gedeeld, niet wijzigen, maar beide koppelingen blijven werken en reacties vastleggen in hetzelfde verzamelprogramma.

Delen op Facebook

Onder de enquêtekoppeling in uw verzamelprogramma-opties, kunt u de optie Delen op Facebook in- of uitschakelen:

Optie
Beschrijving
Aan: koppeling voor delen onderaan uw enquête opnemenDeze optie voegt een blauwe knop Delen op Facebook toe onderaan uw enquête, zodat mensen uw enquête op hun tijdlijn kunnen publiceren of met hun netwerk kunnen delen. Het Facebook-bericht dat is geassocieerd met de publicatie kan worden bewerkt, maar de koptekst en het bericht van SurveyMonkey worden automatisch gegenereerd en kunnen niet worden bewerkt.
Uit: geen koppeling voor delen onderaan uw enquête opnemenDeze optie verwijdert de blauwe knop Delen op Facebook onderaan uw enquête. Vergeet niet dat respondenten die uw enquête invullen de enquêtekoppeling kunnen delen door deze vanuit de adresbalk te kopiëren en plakken.

Privacyinstellingen in Facebook

Uw publicatie is voor iedereen die toegang heeft om deze te bekijken zichtbaar op uw tijdlijn en in het Nieuwsoverzicht. U kunt bewerken wie toegang hebben tot uw publicatie door naar uw Facebook-tijdlijn te gaan en op de grijze pijl omlaag te klikken rechts van de tijdstempel van de publicatie. Meer informatie in het helpcentrum van Facebook »

TIP! U kunt Wachtwoordbeveiliging inschakelen om meer controle te krijgen over wie aan uw enquête kan deelnemen.
Plaats met het verzamelprogramma voor sociale media een bericht met een rechtstreekse koppeling naar uw enquête op Facebook, Twitter of LinkedIn.