Manieren om uw enquête te verzenden

Wanneer uw enquêteontwerp klaar is, klikt u op Reacties verzamelen om een verzamelprogramma te maken en uw enquête te verzenden. U kunt uw verzamelprogramma’s beheren in uw lijst met verzamelprogramma's.

Ga naar...

Typen verzamelprogramma's

U kunt uw enquête op verschillende manieren verzenden en reacties verzamelen:

Type verzamelprogrammaBeschrijving
WebkoppelingMaak een URL of QR-code die gekoppeld is aan uw enquête, zodat u deze kunt verzenden of waar u maar wilt kunt publiceren.
Uitnodiging per e-mailVerzend aangepaste uitnodigingen per e-mail naar uw contactpersonen via SurveyMonkey. Zo kunt u bijhouden wie gereageerd heeft en kunt u vervolgberichten verzenden.
Sociale mediaPlaats uw enquête op Facebook, Twitter of LinkedIn.
Facebook MessengerLaat mensen uw enquête rechtstreeks invullen in Facebook Messenger. Respondenten chatten met de bot van SurveyMonkey om de enquête te beantwoorden. De reacties worden geregistreerd in SurveyMonkey.
DoelgroepAls u geen eigen lijst met enquête-invullers hebt om de benodigde feedback te krijgen, kunt u reacties kopen via SurveyMonkey Audience.
WebsiteSluit uw enquête in of toon een pop-upuitnodiging voor uw enquête op uw website.
Handmatige gegevensinvoerVoer reacties in die u offline hebt verzameld of voeg reacties toe voor iemand zonder een internetverbinding.
Mobile SDKHaal een enquêtehash op die wordt gebruikt door ontwikkelaars van apps om enquêtes toe te voegen aan iOS- of Android-apps.
VeldenquêteVerzamel reacties zonder een internetverbinding via de SurveyMonkey Anywhere-app.
Sms-berichtStuur uw contactpersonen een koppeling naar uw enquête via een sms-bericht. Enquête-invullers kunnen op de koppeling tikken om uw enquête in te vullen in hun mobiele browser.

U kunt meerdere verzamelprogramma's maken voor iedere enquête, maar afhankelijk van uw abonnementstype kunnen er mogelijk maar 3 verzamelprogramma's per enquête worden gebruikt.

Alle enquêtereacties worden opgeslagen in het gedeelte Resultaten analyseren van de enquête. Als u de resultaten van een specifiek verzamelprogramma wilt bekijken, filtert u op verzamelprogramma.

Waarom kunnen sommige verzamelprogramma's alleen worden weergegeven of waarom worden andere grijs weergegeven?

Als een verzamelprogramma grijs wordt weergegeven, is het uitgeschakeld voor uw enquête. Mogelijke oorzaken zijn dat uw enquête betalingen accepteert, deze is gedeeld zonder dat u machtigingen hebt voor verzamelen of omdat er beperkingen voor het verzamelprogramma zijn geactiveerd in de instellingen van Enterprise.

Verzamelprogrammaopties

Met verzamelprogrammaopties kunt u de enquête-ervaring aanpassen. Ze zijn van invloed op wie uw enquête kan invullen, hoe vaak ze de enquête kunnen invullen, wat mensen te zien krijgen na het invullen en of de resultaten anoniem zijn.

Bij elk type verzamelprogramma kunt u kiezen uit andere instellingen. Lees het artikel over het specifieke type verzamelprogramma voor details.

TIP! Maak voordat u uw enquête verzendt een testverzamelprogramma zodat u zeker weet dat de verzamelprogrammaopties naar verwachting werken.

Uw lijst met verzamelprogramma's beheren

Wanneer u de verzamelprogramma's hebt gemaakt voor uw enquête, klikt u op Reacties verzamelen om ze te bekijken in uw lijst met verzamelprogramma's. Klik op . rechts van het verzamelprogramma voor een menu met de volgende acties:

ActieBeschrijving
Verzamelprogramma sluitenSluit een verzamelprogramma zodat de enquête geen reacties meer verzamelt. Als een enquête-invuller de enquête probeert te openen, ziet deze een bericht over een gesloten enquête. Bij meerdere verzamelprogramma's voor dezelfde enquête moet u elk verzamelprogramma afzonderlijk sluiten om het verzamelen van reacties volledig te beëindigen.
Verzamelprogramma openenOpen een eerder gesloten verzamelprogramma opnieuw om nieuwe enquêtereacties te accepteren.
Verzamelprogramma bewerkenBeheer de verzamelprogrammaopties om de ervaring van uw respondenten bij de enquête te regelen.
Naam van verzamelprogramma wijzigenWijzig de bijnaam van het verzamelprogramma als u dat beter uitkomt. De naam van het verzamelprogramma is privé. Enquête-invullers kunnen de naam niet zien.
Alle reacties wissenHiermee worden de reacties definitief verwijderd die door het verzamelprogramma zijn vastgelegd. Als het verzamelprogramma open is, kunt u dit blijven gebruiken om nieuwe reacties te verzamelen.
Verzamelprogramma verwijderenHiermee wordt het verzamelprogramma definitief uit de enquête verwijderd. Voordat u het verzamelprogramma kunt verwijderen, moet u eerst alle reacties wissen. Als een respondent de enquête probeert te openen, wordt er een bericht weergegeven waarin staat dat de URL mogelijk is gewijzigd of dat de enquête niet meer bestaat. Als u een verzamelprogramma met een aangepast URL-einde verwijdert, kunt u dit mogelijk later niet meer met een verzamelprogramma gebruiken.
Meer geadresseerden uitnodigenStuur een uitnodiging aan nieuwe geadresseerden die zijn toegevoegd aan het verzamelprogramma, maar aan wie nog geen uitnodiging is verzonden.
Recent concept hervattenAls u nog geen bericht hebt verzonden, bewerkt u uw recentste conceptbericht of lijst met geadresseerden.

Nadat u uw enquête hebt ontworpen en een voorbeeld hebt weergegeven, maakt u een verzamelprogramma om de enquête te verzenden. U kunt een enquête verzenden via een URL, e-mail, reacties kopen en meer. Enquêtereacties worden vervolgens vastgelegd in het gedeelte Resultaten analyseren van uw account.