Enquêteresultaten exporteren

Betaalde functie: U heeft een betaald abonnement nodig om enquêteresultaten te exporteren.

U kunt enquêtegegevens exporteren om een offline exemplaar van uw enquêteresultaten te downloaden. Wij hebben verschillende voorbeeldexports beschikbaar om u te helpen bij het kiezen van de exportindeling die geschikt is voor u. Zie voorbeeld van exports »

U kunt als volgt alle enquêteresultaten exporteren:

1. Ga naar het gedeelte Resultaten analyseren van uw enquête.
  2. Klik op Opslaan als boven aan de pagina.
  3. Klik op Bestand exporteren.
  4. Selecteer een exporttype: Alle overzichtsgegevens, Alle reactiegegevens of Alle individuele reacties.
  5. Kies een exportindeling, selecteer uw exportopties en klik op Exporteren.
  6. Klik onder EXPORTS in de linkerzijbalk op de export om het bestand te downloaden naar uw computer. Exports worden hier 14 dagen lang opgeslagen.

Het bestand dat u downloadt, kan een gecomprimeerd bestand zijn, ook wel een zip-bestand genoemd. Nadat u het bestand hebt gedecomprimeerd of uitgepakt, kunt u de bestanden met uw enquêteresultaten openen.

Overzichtsgegevens

Exports van overzichtsgegevens bieden u een presentatieklaar overzicht van uw enquêteresultaten per vraag, ook wel vragenoverzicht genoemd. Er zijn verschillende indelingen beschikbaar:

PDF

PDF-exports met alle overzichtsgegevens hebben in het oog vallende, aangepaste diagrammen en gegevenstabellen die het gemakkelijk maken om uw resultaten te delen of presenteren zodra deze beschikbaar zijn. Extra berekeningen zijn niet nodig.

Meer informatie over PDF-exports »

PPT

PPT-exports van alle overzichtsgegevens zijn opgemaakt voor PowerPoint. De dia's zijn presentatieklaar, geordend per vraag met dezelfde  aangepaste diagrammen en gegevenstabellen die u ziet op het tabblad Vragenoverzicht bij het analyseren van uw resultaten.

Meer informatie over PDF-exports »

XLS

XLS-exports van alle overzichtsgegevens zijn opgemaakt voor Excel. Het spreadsheet bevat een overzicht in de vorm van een gegevenstabel voor elke vraag, met diagrammen inbegrepen. Wij berekenen het aantal reacties en de percentages voor u.

Meer informatie over XLS-exports »

CSV

CSV-exports van alle overzichtsgegevens kunnen worden gebruikt in veel verschillende analyseprogramma's, zoals Excel of Numbers. Dit exporttype is nuttig als u gegevens deelt met mensen die niet dezelfde software als u hebben. Het spreadsheet bevat het aantal reacties en reactiepercentages, maar tabellen en diagrammen zijn niet inbegrepen.

Meer informatie over CSV-exports »

Reactiegegevens

Met exports van reactiegegevens kunt u bekijken hoe elke respondent de enquête heeft beantwoord. Dit exporttype is tevens geschikt als u onbewerkte gegevens wilt voor het maken van diagrammen of het uitvoeren van eigen analyses. Er zijn verschillende indelingen beschikbaar:

XLS, XLS+

XLS-exports van reactiegegevens zijn opgemaakt voor Excel. In het spreadsheet worden alle individuele reacties in aparte rijen weergegeven. Vragen worden gegroepeerd per kolom om het u gemakkelijk te maken uw eigen analyse uit te voeren.

XLS+ is ideaal voor gevorderde Excel-gebruikers die het bestand willen openen in andere geavanceerde analysesoftware.

Meer informatie over XLS-exports »

PDF

Bij PDF-exports van reactiegegevens wordt dezelfde informatie gedownload en ziet u dezelfde weergave als op het tabblad Individuele reacties. Dit is de beste manier om de individuele reacties voor specifieke respondenten te bekijken.

Meer informatie over PDF-exports »

SPSS

SPSS-exports van reactiegegevens worden op grote schaal gebruikt in gebieden als marktonderzoek, gezondheidsonderzoek, overheids- en onderwijsonderzoek. Deze export bevat een .SAV-bestand dat alleen met speciale software kan worden geopend.

Meer informatie over SPSS-exports »

Individuele reacties

Dezelfde exportindelingen zijn beschikbaar voor alle individuele reacties. Het is ook mogelijk om een afzonderlijke individuele reactie te exporteren naar een PDF-bestand. Klik daartoe op het tabblad Individuele reacties op de optie Exporteren die naast de reactie wordt weergegeven.

Geüploade bestanden

Als u een vraag van het type Bestandsupload hebt opgenomen in uw enquête, worden bestandsnamen opgenomen in exports, maar u moet bestanden afzonderlijk downloaden via de sectie Resultaten analyseren. Zie: Bestandsupload-vraag

Exporteer enquêtegegevens om een offline exemplaar van uw enquêteresultaten te downloaden. Er zijn verschillende exportindelingen beschikbaar: PDF, PPT, XLS, XLS+, CSV en SPSS