m

Respondenten diskwalificeren

U kunt een kwalificerende vraag toevoegen aan uw enquête om respondenten die een specifieke antwoordoptie kiezen te diskwalificeren met behulp van logica voor het overslaan van vragen. Hierdoor kunt u respondenten diskwalificeren die niet aan uw doelcriteria voldoen of die niet akkoord gaan met uw voorwaarden.

Logica voor het overslaan van vragen stelt u in staat respondenten om te leiden op basis van hun antwoord op een vraag. U kunt ervoor kiezen om respondenten die een specifiek antwoord geven te laten doorgaan met de enquête of u kunt respondenten diskwalificeren voor deelname aan de enquête op basis van hun antwoord en hen uit de enquête leiden.

Diskwalificatielogica toevoegen

U kunt als volgt respondenten diskwalificeren:

 1. Voeg een meerkeuzevraag (met één antwoordkeuze toegestaan) toe aan uw enquête.
 2. Voeg logica voor het overslaan van vragen toe aan de antwoordkeuzen die tot diskwalificatie van een respondent leiden.
 3. Kies ervoor naar een diskwalificatiepagina te springen.
 4. Kies een diskwalificatieoptie in de verzamelprogrammaopties voor elk van uw verzamelprogramma's. (Zie instructies in het volgende gedeelte.)

Voorbeeld

Stel dat u een enquête wilt sturen naar Netflix-abonnees. U kunt als volgt respondenten diskwalificeren die niet geabonneerd zijn op Netflix:

 1. Voeg een Ja/Nee-vraag toe aan het begin van de enquête waarin respondenten worden gevraagd of zij zijn geabonneerd op Netflix.
 2. Voeg logica voor het overslaan van vragen toe om respondenten die Ja beantwoorden (dit zijn Netflix-abonnees) door te sturen naar de volgende pagina van de enquête.
 3. Voeg logica voor het overslaan van vragen toe om respondenten die Nee beantwoorden (dit zijn geen Netflix-abonnees) door te sturen naar een diskwalificatiepagina.

U kunt er ook voor kiezen om respondenten die niet op Netflix zijn geabonneerd door te sturen naar een aparate pagina met vragen waarom zij zich niet abonneren of welke sites zij gebruiken om online films te bekijken.

Een diskwalificatieoptie kiezen

Als u logica voor overslaan toevoegt aan een enquête, kunt u respondenten naar een diskwalificatiepagina sturen.

U kunt als volgt de diskwalificatieoptie voor een verzamelprogramma bewerken:

 1. Ga naar het gedeelte Reacties verzamelen van uw enquête.
 2. Klik op de naam van uw verzamelprogramma.
 3. Klik in de verzamelprogrammaopties op Diskwalificatiepagina.
 4. Maak een keuze tussen een aangepast bericht of het doorverwijzen van respondenten naar een webpagina. U kunt geen HTML gebruiken op een diskwalificatiepagina.

U kunt maar één diskwalificatieoptie per verzamelprogramma selecteren. Als u meerdere antwoordkeuzen hebt in de enquête waarmee een respondent kan worden gediskwalificeerd, krijgen zij allemaal dezelfde diskwalificatieoptie te zien ongeacht de vraag die daadwerkelijk tot hun diskwalificatie heeft geleid.

Gediskwalificeerde respondenten bekijken

U kunt zien welke respondenten zijn gediskwalificeerd in het gedeelte Resultaten analyseren van de enquête.

Respondenten worden aangeduid als GEDISKWALIFICEERD bij het bekijken van hun individuele reactie.

Als u alleen respondenten wilt bekijken die zijn gediskwalificeerd, filtert u op volledigheid en selecteert u Gediskwalificeerde reacties.

 

U kunt een kwalificerende vraag toevoegen aan uw enquête om respondenten die een specifieke antwoordoptie kiezen te diskwalificeren met behulp van logica voor het overslaan van vragen. Hierdoor kunt u respondenten diskwalificeren die niet aan uw doelcriteria voldoen of die niet akkoord gaan met uw voorwaarden. U kunt respondenten een aangepast diskwalificatiebericht tonen.

Ontvang antwoorden