Reageren op enquêtes en resultaten

U kunt anderen uitnodigen om opmerkingen toe te voegen over zowel het enquêteontwerp in Voorbeeld weergeven en testen als over de enquêteresultaten via een pagina met gedeelde gegevens. Zo kunt u samenwerken aan enquêtes in SurveyMonkey in plaats van feedback heen en weer te mailen.

Tip! Iedereen die u uitnodigt om opmerkingen toe te voegen, moet zich eerst aanmelden bij een SurveyMonkey-account. Als u iemand uitnodigt die geen account heeft, kan deze persoon zich gratis registreren.

Ga naar...

Video-overzicht

Mensen uitnodigen om opmerkingen achter te laten

Als u iemand uitnodigt om opmerkingen toe te voegen over het enquêteontwerp, deelt u in feite uw enquête in de voorbeeldmodus.

Als u iemand uitnodigt om opmerkingen toe te voegen over uw enquêteresultaten, deelt u een pagina met gedeelde gegevens.

Enquêtevoorbeeld

Met de voorbeeldmodus kunnen anderen het enquêteontwerp testen en opmerkingen bij vragen plaatsen. De enquêtereacties worden in de voorbeeldmodus niet geregistreerd.

Bent u onderdeel van een team, dan kan alleen de eigenaar van de enquête anderen uitnodigen om per e-mail opmerkingen door te geven. Zelfs als u volledige toegang hebt om een gedeelde enquête te bewerken, kunt u geen anderen uitnodigen om per e-mail opmerkingen door te geven.

Zo nodigt u iemand uit om per e-mail opmerkingen door te geven over het enquêteontwerp:

1. Ga naar het onderdeel Voorbeeld en score van uw enquête.
  2. Klik rechtsboven in de hoek op w of klik op Anderen uitnodigen.
  3. Klik in het nieuwe venster op de optie U Uitnodigen rechtsboven in de hoek.
  4. Opmerkingen moeten zijn ingeschakeld.
  5. Klik op U Uitnodigen. U kunt mensen in uw team uitnodigen of e-mailadressen gebruiken.
  6. Klik op Verzenden.

U kunt de URL in de adresbalk kopiëren als u uw voorbeeld met anderen wilt delen.

Iedereen met de voorbeeldkoppeling kan opmerkingen weergeven. Om opmerkingen toe te voegen, moeten gebruikers de koppeling hebben en zijn aangemeld.

Tip! Als u deel uitmaakt van een team, kunt u enquêtes delen met medewerkers en ze volledige toegang voor bewerken geven.
Pagina met gedeelde gegevens

Als u iemand uitnodigt om opmerkingen toe te voegen over uw enquêteresultaten, deelt u in feite uw resultaten via een pagina met gedeelde gegevens.

Iemand uitnodigen om per e-mail opmerkingen te geven over de enquêteresultaten:

1. Maak een pagina met gedeelde gegevens in het gedeelte Resultaten analyseren van uw enquête.
  2. Klik rechtsboven op de pagina met gedeelde gegevens op U Uitnodigen.
  3. Opmerkingen moeten zijn ingeschakeld.
  4. Klik op U Uitnodigen. U kunt mensen in uw team uitnodigen of e-mailadressen gebruiken.
  5. Klik op Verzenden.

Zijn opmerkingen ingeschakeld, dan kunt u de URL van de pagina met gedeelde gegevens ook kopiëren en delen. Iedereen met de koppeling kan opmerkingen over uw enquêteresultaten lezen en achterlaten.

Als u de toegang wilt beperken, kunt u Beveiligd met wachtwoord voor uw pagina inschakelen of delen uitschakelen. U kunt meerdere pagina's met gedeelde gegevens maken en deze delen. U kunt bijvoorbeeld een pagina maken voor feedback en een andere met beperkte opmerkingen.

Opmerkingen in- of uitschakelen

U kunt opmerkingen altijd in- of uitschakelen. Zijn ze uitgeschakeld, dan kunnen anderen geen opmerkingen toevoegen, verwijderen of oplossen.

Als u onderdeel bent van een team, dan kunnen alleen enquête-eigenaren de functie voor opmerkingen in- of uitschakelen. Als u volledige toegang voor bewerken hebt tot een gedeelde enquête, kunt opmerkingen niet in- of uitschakelen.

Enquêtevoorbeeld

Opmerkingen in- of uitschakelen:

1. Ga naar het enquêtevoorbeeld.
  2. Klik rechtsboven in de hoek op w of klik op Anderen uitnodigen.
  3. Klik rechtsboven op de optie U Uitnodigen.
  4. Klik om de functie voor opmerkingen in of uit te schakelen. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen.
Pagina met gedeelde gegevens

Opmerkingen in- of uitschakelen:

1. Ga naar de pagina met gedeelde gegevens.
  2. Klik rechtsboven op de optie U Uitnodigen.
  3. Klik om de functie voor opmerkingen in of uit te schakelen. De wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Alle niet-opgeloste opmerkingen en alle opmerkingen waarvan de verwijdering ongedaan is gemaakt, worden zelfs weergegeven als de functie voor opmerkingen is uitgeschakeld.

Opmerkingen achterlaten en weergeven

U kunt opmerkingen over een enquêtevoorbeeld of een pagina met gedeelde gegevens toevoegen als u door de enquête-eigenaar per e-mail bent uitgenodigd of als iemand een directe URL met u heeft gedeeld. U hebt een SurveyMonkey-account nodig om opmerkingen achter te laten. Als u nog geen account hebt, kunt u zich gratis registreren.

Een opmerking achterlaten:

1. Klik rechtsboven in de hoek op het pictogram voor opmerkingen w.
  2. Klik naast elke vraag op w om de bestaande opmerkingen te zien. Klik op + Opmerking om een nieuwe opmerking toe te voegen.
  3. Klik op Plaatsen.
Tip! Is uw account gekoppeld aan Microsoft 365, dan kunt u anderen @vermelden in opmerkingen om een contactpersoon van Microsoft 365 een melding te sturen.

Opmerkingen weergeven, oplossen en verwijderen

Als een vraag een opmerking heeft, wordt het pictogram voor opmerkingen w naast de vraag weergegeven. Mensen kunnen opmerkingen niet bekijken terwijl ze de enquête invullen.

Eigenaren van enquêtes en diegenen die commentaar geven, kunnen:

• Alle opmerkingen weergeven en beantwoorden
  • Hun eigen opmerkingen en opmerkingsthreads bewerken of verwijderen

Alleen eigenaren van enquêtes kunnen discussielijnen met opmerkingen oplossen en opmerkingen verwijderen.

U kunt opmerkingen weergeven, oplossen en verwijderen door op het pictogram voor opmerkingen w te klikken in uw enquêtevoorbeeld, op de pagina Reacties verzamelen of op de pagina met gedeelde gegevens.

Bètafunctie: Opmerkingen weergeven op de pagina Enquête ontwerpen is een bètafunctie die maar voor enkele klanten beschikbaar is.

Als u opmerkingen wilt controleren tijdens het ontwerpen van uw enquête, klikt u op het w opmerkingspictogram via de pagina Enquête ontwerpen om een alleen-lezen versie te bekijken. Als u de opmerkingen wilt beantwoorden, oplossen of verwijderen, gaat u naar de pagina met het enquêtevoorbeeld.

Meldingen over opmerkingen ontvangen per e-mail

Eigenaren van enquêtes

Als u dagelijkse meldingen met een overzicht hebt ingeschakeld, krijgt u een e-mailmelding voor elke opmerking, elke reactie op een opmerking, en elke verwijderde opmerking in uw enquête of op uw pagina met gedeelde gegevens.

Gebruikers die opmerkingen plaatsen

Als u wordt uitgenodigd om via e-mail opmerkingen toe te voegen, klik dan op Enquête openen en meld u aan of registreer u voor een account zodat u opmerkingen kunt toevoegen. Zorg ervoor dat het e-mailadres van het account overeenkomt met het e-mailadres waarnaar uw uitnodiging voor het geven van commentaar is verstuurd.

U ontvangt een e-mailmelding wanneer anderen reageren op opmerkingen die u hebt achtergelaten, wanneer ze opmerkingen toevoegen aan discussielijnen waarvan u onderdeel bent, of als uw opmerking wordt afgehandeld of verwijderd door de eigenaar van de enquête.

Uitschrijven

U kunt zich rechtstreeks vanuit de e-mailmeldingen uitschrijven voor meldingen over opmerkingen. Klik op de koppeling om de meldingen voor deze enquête te beheren. Als u zich later opnieuw wilt inschrijven, kunt u via dezelfde koppeling in de e-mail de meldingen voor opmerkingen over de betreffende enquête opnieuw activeren.

Tip! Als u geen meldingen per e-mail ontvangt, voegt u onze domeinen en IP-adressen toe aan de lijst met toegestane items.
Nodig anderen uit om opmerkingen toe te voegen over uw enquêteontwerp in de voorbeeldmodus of over uw enquêteresultaten in een pagina met gedeelde gegevens.