Vraag met selectievakjes

Selectievakjes is een eenvoudig, gesloten vraagtype waarmee respondenten een antwoord in een vooraf gedefinieerde lijst met keuzen kunnen selecteren..

Een vraag van het type Selectievakje maken

U kunt dit vraagtype als volgt maken:

1. Sleep Selectievakjes vanuit de sectie OPBOUWEN naar uw enquête en zet dit item daar neer.
  2. Voer de tekst van de vraag in.
  3. Voer in de velden met de naam Antwoorden elke antwoordkeuze in.
  4. Configureer eventuele overige opties.
  5. Klik op Opslaan.

Opties en instellingen

Op de tabbladen Bewerken, Opties en Logica kunt u de vraag op de volgende manieren verder aanpassen:

Meer info: Vragen bewerken

Enquêtegedrag

Geef voordat u uw enquête verzendt, een voorbeeld en test weer voor uw enquêteontwerp om te controleren hoe uw enquête bij respondenten wordt weergegeven.

Als u vereist dat respondenten een specifiek aantal of een bereik met antwoordkeuzen beantwoorden, moet u het foutbericht aanpassen op basis van wat is vereist, zodat respondenten weten hoe ze de vraag op correcte wijze moeten beantwoorden.

Resultaten analyseren

Vragen met selectievakjes zijn gemakkelijk te analyseren omdat ze gesloten zijn. U kunt regels opstellen voor filteren en vergelijken om uw enquêteresultaten op te splitsen en elk diagramtype is beschikbaar voor deze vraag.

Selectievakjes is een eenvoudig, gesloten vraagtype waarmee respondenten een antwoord in een vooraf gedefinieerde lijst met keuzen kunnen selecteren..