Vraag met selectievakjes

Selectievakjes zijn een eenvoudig, gesloten vraagtype waarmee respondenten een antwoord in een vooraf gedefinieerde lijst met keuzen kunnen selecteren.

Video-overzicht

Een vraag met selectievakjes maken

Dit vraagtype toevoegen:

1. Sleep Selectievakjes vanuit het onderdeel Opbouwen naar uw enquête.
  2. Voer de tekst van de vraag in.
  3. Voer in de velden met de naam Antwoorden elke antwoordkeuze in.
  4. Configureer eventuele overige opties.
  5. Klik op Opslaan.

Opties en instellingen

Op de tabbladen Bewerken, Opties en Logica kunt u de vraag op de volgende manieren verder aanpassen:

Meer info: Vragen bewerken

Enquêtegedrag

Bekijk voordat u uw enquête verzendt een voorbeeld van uw enquêteontwerp om te zien hoe uw enquête bij respondenten wordt weergegeven.

Als u vereist dat respondenten een specifiek aantal of een bereik met antwoordkeuzen beantwoorden, moet u de foutmelding aanpassen aan de vereisten, zodat respondenten weten hoe ze de vraag op correcte wijze moeten beantwoorden.

Resultaten analyseren

Vragen met selectievakjes zijn gemakkelijk te analyseren, omdat ze gesloten zijn. U kunt regels opstellen voor filteren en vergelijken om uw enquêteresultaten op te splitsen. Elk diagramtype is beschikbaar voor deze vraag.

Selectievakjes zijn een eenvoudig, gesloten vraagtype waarmee respondenten een antwoord in een vooraf gedefinieerde lijst met keuzen kunnen selecteren.