Stemmingsanalyse

Meld u aan om te zien of deze functie onderdeel is van uw abonnement.

Stemmingsanalyse categoriseert automatisch uw tekstantwoorden om de emotie achter de mening van mensen aan het licht te brengen. U kunt deze functie gebruiken voor alle open tekst, behalve meerdere tekstvakken.

Stemmingsanalyse is alleen beschikbaar voor Engelstalige enquêtes. Deze functie is niet beschikbaar als u gegevens hebt opgeslagen in ons Canadese datacenter. U kunt zien of dit voor u geldt door uw accountgegevens te controleren.

Stemmingsanalyse gebruiken

Stemmingsanalyse inschakelen:

1. U moet zijn ingeschreven voor Automatische inzichten.
  2. Ga naar de sectie Resultaten analyseren van uw enquête.
  3. Schuif naar een vraag met een tekstantwoord.
  4. Klik op de schakeloptie Stemming rechts en stel deze in op Aan.

Als stemmingen zijn ingeschakeld, worden reacties gecategoriseerd als positief, neutraal, negatief of niet gedetecteerd. Er wordt links van de reactie een bijbehorend pictogram weergegeven.

Als u de stemming van een reactie wilt wijzigen in een stemming die nauwkeuriger is, klikt u op het stemmingspictogram en selecteert u een nieuwe.

Niet-gecategoriseerde reacties

Als u al een flink aantal reacties hebt verzameld met uw enquête voordat u Stemmingsanalyse inschakelt, worden reacties mogelijk enkele minuten niet gecategoriseerd weergegeven. De software werkt nog aan het verwerken en categoriseren.

Als een reactie wordt gecategoriseerd als niet gedetecteerd, is dat omdat we niet voldoende informatie hebben om deze te categoriseren.

Filteren op stemming

U kunt reacties binnen een vraag of binnen uw hele enquête filteren op stemming.

• Binnen een vraag filteren
  • Filteren binnen een hele enquête

Stemmingen exporteren

De enquêteresultaten samen met de stemmingen exporteren:

1. Ga naar de sectie Resultaten analyseren van uw enquête.
  2. Klik op Opslaan als boven aan de pagina.
  3. Klik op Bestand exporteren.
  4. Selecteer het exporttype Overzichtsgegevens.
  5. Kies XLS.
  6. Selecteer Open reacties en klik op Exporteren.
  7. Klik onder Exports in de linkerzijbalk op de export om het bestand te downloaden naar uw computer. Exports worden hier 14 dagen lang opgeslagen.