Tekstanalyse en woordwolk

Betaalde functie: Voor tekstanalyse hebt u een betaald abonnement nodig.

Omdat bij tekstanalyse belangrijke termen worden gemarkeerd en u tags kunt toevoegen aan reacties op open vragen, kunt u snel en gemakkelijk kwalitatief onderzoek uitvoeren. Door te analyseren wat uw respondenten zeggen, weet u precies wat hun houding, gedrag, punten van zorg, motivatie en cultuur zijn.

TIP! U hebt minimaal 20 reacties nodig voordat belangrijke woorden of zinnen worden getoond in de weergaven. Bij meer dan 5000 reacties werkt de functie mogelijk niet goed.

Cloudweergave en lijstweergave

In de cloudweergave worden de belangrijkste woorden en zinnen van uw respondenten weergegeven in een woordwolk. Hoe groter de puntgrootte van de woorden, hoe belangrijker het woord is. In de lijstweergave worden de woorden uit de cloudweergave geordend van hoogste aantal tot laagste aantal. Klik op een woord om alle reacties te zien waarin dat woord voorkomt.

We markeren belangrijke woorden eerder dan frequentere algemene woorden. Als bijvoorbeeld 100 mensen hebben gereageerd met "Ik houd van honden," is het belangrijke woord "honden", en niet de zin "Ik houd van".

Een woordwolk exporteren

U kunt een woordwolk exporteren als PNG-afbeeldingsbestand.

De woordwolk voor een reactie op een open vraag exporteren:

1. Klik boven aan de vraag op Exporteren.
  2. Selecteer Woordwolk.
  3. (Optioneel) Bewerk de bestandsnaam.
  4. Klik op Exporteren.
  5. Klik onder Exports in de linkerzijbalk op de export om het bestand te downloaden naar uw computer. Exports worden hier 14 dagen lang opgeslagen.

Tags maken

U kunt reacties op open vragen met tags categoriseren op sleutelwoord via het tabblad Tags:

1. Klik op +Nieuwe tag.
  2. Voer een naam in voor uw tag en kies een kleur om uw tag gemakkelijk te herkennen.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Ga naar het tabblad Reacties en selecteer reacties.
  5. Klik op Tags toevoegen en selecteer de tags die op de geselecteerde reacties moeten worden toegepast.

Nadat u tags hebt toegevoegd aan uw reacties, wordt op het tabblad Tags het aantal reacties weergegeven met die tags, zodat u een kwantitatieve analyse kunt uitvoeren. U kunt ook zien welke afzonderlijke tags u hebt toegevoegd wanneer u afzonderlijke reacties bekijkt, of een regel maken om te filteren op tags.

Tags exporteren

U kunt reacties op open vragen en toegevoegde tags exporteren. Als u enquêteresultaten wilt exporteren, hebt u een betaald abonnement nodig.

Eén vraag exporteren

Eén vraag exporteren:

1. Klik boven aan de vraag op Exporteren.
  2. Selecteer Overzichtsgegevens van vragen.
  3. Kies een exportindeling (PDF, XLS of CSV).
  4. Selecteer Reacties op open vragen opnemen.
  5. Klik op Exporteren.
Alle vragen exporteren

Het kan zijn dat u tekstanalyse op meerdere reacties op open vragen hebt toegepast en dat u alle vragen en tags tegelijk wilt exporteren.

Alle vragen exporteren:

1. Klik boven aan de pagina Resultaten analyseren op Opslaan als.
  2. Kies Bestand exporteren en selecteer vervolgens Alle overzichtsgegevens.
  3. Kies een exportindeling (PDF, XLS of CSV).
  4. Selecteer Reacties op open vragen opnemen.
  5. Klik op Exporteren. U exporteert nu alle reacties op open vragen en tags die u voor alle vragen hebt toegevoegd.
TIP! U kunt niet reacties exporteren op basis van een bepaalde tag. Als u exporteert in een XLS- of CSV-indeling, kunt u antwoorden filteren en verwijderen in uw spreadsheetsoftware.
Gebruik de functie Tekstanalyse om belangrijke woorden en zinnen in open reacties te bekijken en categoriseren.