m

Logica voor overslaan

Bij een EXTRA-, GOUD- of PLATINA-abonnement kunt u logica voor overslaan gebruiken om respondenten om te leiden langs verschillende paden in een enquête. Er zijn twee typen logica voor overslaan:

 • Logica voor overslaan van vragen: Deze wordt rechtstreeks op een vraag toegepast. Hiermee kunt u respondenten automatisch naar een toekomstige vraag of pagina in de enquête laten springen op basis van de antwoordkeuze die zij selecteren. Meer informatie »
 • Logica voor overslaan van pagina's: Deze wordt toegepast op een pagina. Hiermee kunt u alle respondenten die deze pagina bereiken doorsturen naar een pagina verderop in de enquête. Logica voor het overslaan van pagina's vereist geen specifiek antwoord. Respondenten springen automatisch naar de aangegeven pagina ongeacht het antwoord dat zij selecteren.  Meer informatie »

Logica voor overslaan vereist enige planing. Wij adviseren u te starten door een overzicht van uw logica op papier te zetten om uit te zoeken hoeveel pagina's in nodig zult hebben. Vervolgens meldt u zich aan bij SurveyMonkey en maakt u de pagina's en vragen. Voeg als laatste uw logica voor overslaan toe.

Logica voor overslaan wordt gewoonlijk gebruikt voor:

 • Diskwalificatie: Gebruik een meerkeuzevraag om respondenten te diskwalificeren die niet aan bepaalde criteria voldoen.
 • Toestemmingsformulieren: Voeg toestemmingsinformatie toe op de eerste pagina van de enquête en voeg een meerkeuzevraag om respondenten te vragen of zij akkoord gaan met de voorwaarden. Als zij nee zeggen, kunt u ze uit de enquête sturen.
 • Meertalgie enquêtes: Stel enquêtepagina's op in meerdere talen en voeg vervolgens een vraag toe aan de eerste pagina van de enquête waarin de respondenten worden gevraagd om hun voorkeurstaal te kiezen.
 • Werknemersbeoordelingen: Als meerdere mensen verschillende secties van dezelfde enquête moeten beantwoorden, voegt u een meerkeuzevraag of vraag met keuzelijst toe aan de eerste pagina van een enquête om respondenten te vragen hun naam te selecteren. Maak een aparte pagina in de enquête voor elke persoon om in te vullen.
Voorbeeld

Stel dat u uw enquête naar twee verschillende groepen wilt sturen: Groep A woont in de ene stad en Groep B woont in een andere.

In dat geval maken we 5 pagina's. Stel deze dan als volgt in:

 • Pagina 1: Neem een inleiding op om het doel van de enquête uit te leggen.
 • Pagina 2: Voeg een meerkeuzevraag toe waarin u respondenten vraagt om de groep te selecteren waartoe zij behoren: Groep A of Groep B. Pas vervolgens logica voor het overslaan van vragen toe op elke antwoordkeuze: stuur Groep A naar Pagina 3 en Groep B naar Pagina 4.
 • Pagina 3: Voeg vragen toe die u alleen aan Groep A wilt stellen. Pas vervolgens logica voor het overslaan van pagina's toe om respondenten naar Pagina 5 te sturen als zij op de knop Volgende klikken.
 • Pagina 4: Voeg vragen toe die u alleen aan Groep B wilt stellen. Pas vervolgens logica voor het overslaan van pagina's toe om respondenten naar Pagina 5 te sturen als zij op de knop Volgende klikken.
 • Pagina 5: Stel alle vragen die u wilt stellen aan beide groepen. Stel vervolgens een eindpagina voor enquête in uw verzamelprogramma in—dit is de pagina die respondenten te zien krijgen als zij op Gereed klikken op Pagina 5.
Problemen oplossen
Leid respondenten langs verschillende paden in een enquête op basis van de pagina waar zij zich bevinden of hun antwoordkeuze. Algemeen gebruikt voor toestemmingsformulieren, diskwalificatie of meertalige enquêtes. Ook handig als meerdere gebruikers verschillende secties van dezelfde enquête moeten beantwoorden.

Ontvang antwoorden