Uw enquête insluiten op een website

Ga naar...

Overzicht

Gebruik een verzamelprogramma voor websites om een enquête in te sluiten op uw website of plaats een enquête-uitnodiging in een pop-upvenster. U moet hiervoor wel de basisbeginselen van HTML begrijpen en toegang hebben tot de broncode van uw website. We geven u een in te sluiten code die u kopieert en plakt.

Typen verzamelprogramma's voor websites

TypeBeschrijving
Ingesloten enquêteSluit uw enquête in op een pagina van uw site, zodat mensen de enquête daar kunnen invullen.
Uitnodigingspop-upGeef een uitnodigingsvenster weer waarop mensen kunnen deelnemen aan uw enquête. De enquête wordt geopend in een nieuw browsertabblad.
Enquêtepop-upOpen uw enquête in een pop-upvenster als mensen een pagina bezoeken zonder dat u de enquête hoeft in te sluiten in de pagina-indeling.

Modale vensters

Pop-upuitnodigingen en pop-upenquêtes worden weergegeven in een modaal venster dat over uw webpagina zweeft. Bij modale vensters hoeven sitebezoekers geen nieuwe pagina te laden. Ook hebben ze geen last van geblokkeerde pop-ups.

Cookies

We gebruiken cookies om pop-upvensters te stoppen als iemand de enquête al heeft ingevuld, geweigerd of gesloten. Als iemand cookies wist of uw site bezoekt met een browser die cookies blokkeert, kan het verzamelprogramma niet bepalen of de enquête is ingevuld of geweigerd. In dat geval wordt het pop-upvenster mogelijk opnieuw weergegeven.

Een verzamelprogramma voor websites maken

Een verzamelprogramma Website maken:

1. Ga naar het onderdeel Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Kies Ingesloten op website. Als u al een verzamelprogramma voor uw enquête hebt, selecteert u Verzamelprogramma voor websites.
  3. Kies een type verzamelprogramma voor websites.
  4. Bewerk de weergave-instellingen en klik op Opties controleren om de enquête-ervaring in te stellen of om beperkingen toe te voegen aan de enquête.
  5. Klik op Installatiecode.
  6. Kopieer en plak de installatiecode op een pagina in uw site.
    • Als u een enquête insluit, kopieert en plakt u het script in de HTML op de plek waar u de enquête wilt weergeven op uw pagina.
    • Wilt u een pop-upuitnodiging of pop-upenquête weergeven? Dan plakt u het script direct in uw HTML voor uw afsluitende </body>-tag.

De code hoeft maar één keer te worden geïnstalleerd en kan aan meerdere pagina's worden toegevoegd. U hoeft de code niet bij te werken als u wijzigingen aanbrengt in uw enquête of verzamelprogrammaopties. Updates worden automatisch weergegeven zodra u de pagina vernieuwt.

Weergave-instellingen

Als u de weergave-instellingen aanpast, kunt u een voorbeeld van uw enquête weergeven:

Weergave-instellingenBeschrijving
Koptekst

Trek de aandacht van uw bezoeker met een koptekst van hoogstens twee regels.

U kunt de tekst bewerken, maar niet het lettertype, de tekengrootte of de tekstkleur.

Bericht

Licht het doel toe in maximaal drie korte zinnen.

U kunt de tekst bewerken, maar niet het lettertype, de tekengrootte of de tekstkleur.

Primaire knop

Deze deze knop opent de enquête.

U kunt de knoptekst, de knopkleur en de tekstkleur van de knop bewerken.

Secundaire knop

Deze knop sluit het uitnodigingsvenster.

U kunt de knoptekst, de knopkleur en de tekstkleur van de knop bewerken.

Breedte en hoogteGeef op hoeveel pixels hoog en breed de enquête moet zijn.
RandBewerk de randkleur, zodat uw enquête beter opvalt.
SteekproefpercentageKies het percentage bezoekers dat u wilt uitnodigen voor uw enquête.
SurveyMonkey-branding verbergen

Verberg de tekst Powered by SurveyMonkey op de onderrand.

Of misschien wilt u de SurveyMonkey-branding uit de enquête zelf wel verwijderen.

Verzamelprogrammaopties

Bewerk de verzamelprogrammaopties om de enquête-ervaring aan te passen. Sommige verzamelprogrammaopties zijn bij bepaalde typen verzamelprogramma's voor websites niet beschikbaar:

Installatietips

De installatiecode mag niet worden bewerkt. De installatiecode bevat verscheidene regels JavaScript en een unieke id die is gekoppeld aan uw verzamelprogramma en uw enquête.

Als u sjablonen gebruikt om op dynamische wijze pagina's voor uw site te genereren (bijvoorbeeld met behulp van Ruby, Python, PHP, ASP of een vergelijkbare technologie), kunt u het fragment met de installatiecode in een eigen bestand plakken en dit vervolgens opnemen in uw paginaopmaak.

Gebruikt u wordpress.org, dan moet u een beheerder zijn om de code toe te voegen of een superbeheerder voor wordpress.org-netwerken met meerdere sites. Verzamelprogramma's voor websites zijn niet compatibel met wordpress.com.

Gebruik een verzamelprogramma voor websites om een enquête in te sluiten op uw website. Of plaats een enquête-uitnodiging in een pop-upvenster. U moet hiervoor wel de basisbeginselen van HTML begrijpen en toegang hebben tot de broncode van uw website. We geven u een in te sluiten code die u kopieert en plakt.