Het verzamelprogramma Webkoppeling voor de enquête gebruiken

Het verzamelprogramma voor webkoppelingen is de snelste en meest veelzijdige manier om uw enquête te verspreiden en reacties te verzamelen. Publiceer de enquêtekoppeling in de sociale media, stuur deze per e-mail naar respondenten via uw eigen e-mailclient, druk ze af in een nieuwsbrief en meer.

Video-overzicht

Een webkoppeling maken

Een webkoppeling maken:

1. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Kies Webkoppeling ophalen. (Als u al een verzamelprogramma voor uw enquête hebt, klikt u op + Nieuw verzamelprogramma toevoegen rechtsboven in de lijst met verzamelprogramma's.)
  3. Bekijk de verzamelprogramma-opties onder de enquêtekoppeling om de enquête-ervaring te beheren of om beperkingen toe te voegen aan de enquête. U kunt bijvoorbeeld Meerdere antwoorden of anonieme antwoorden inschakelen.
  4. Bewerk de bijnaam van het verzamelprogramma door op het potloodpictogram in de donkergrijze balk in de linkerbovenhoek van de pagina te klikken. Respondenten krijgen deze bijnaam niet te zien.
  5. Kopieer de enquêtekoppeling en plak deze waar u maar wilt. De koppeling werkt zolang het verzamelprogramma open is. Verzamelprogramma's van het type webkoppeling zijn standaard open.
TIP! U kunt uw webkoppeling gebruiken om een QR-code te maken voor uw enquête, zodat u deze kunt afdrukken op pamfletten, brochures of posters. U moet een site van een derde partij gebruiken voor het maken van de code. Er zijn talloze gratis online programma's beschikbaar voor het genereren van QR-codes.

Enquête-URL

Standaard ziet uw enquête-URL er ongeveer als volgt uit, met een reeks van letters en cijfers aan het einde:

https://www.surveymonkey.com/r/P58B9BX

U kunt, afhankelijk van uw abonnement, een aangepast URL-einde maken of de URL voor eigen merkgebruik gebruiken om SurveyMonkey-branding te verwijderen. Als u de URL aanpast nadat u de enquête hebt verzonden, werken zowel de oude koppeling als de nieuwe koppeling.

Het is niet mogelijk om een aangepast URL-einde te maken als u de verzamelprogramma-optie Herhaling hebt ingeschakeld.

Respondenten traceren

Als u reacties van respondenten wilt bijhouden, raadpleeg dan de informatie over methoden om reacties bij te houden voordat u uw enquête verzendt.

Standaard leggen verzamelprogramma's voor webkoppelingen IP-adressen vast. Deze informatie helpt echter niet echt bij het bijhouden van reacties van respondenten. U kunt in plaats daarvan vereiste vragen toevoegen aan uw enquête om identificerende informatie te verzamelen van respondenten of u kunt aangepaste variabelen gebruiken.

Het is ook mogelijk om uitnodigingen per e-mail of een webkoppeling te gebruiken om reacties van respondenten bij te houden.

Uw URL voor een verzamelprogramma voor webkoppelingen is een openbare koppeling, zodat iedereen die deze krijgt toegang kan krijgen tot uw enquête en deze kan invullen. Webcrawlers kunnen eveneens toegang krijgen tot openbare koppelingen en kunnen uw enquête indexeren in een zoekmachine.

Als u een verzamelprogramma voor webkoppelingen wilt gebruiken, maar de koppeling openbaar wilt houden, kunt u overwegen uw enquête met een wachtwoord te beveiligen.

Het verzamelprogramma voor webkoppelingen is de snelste en meest veelzijdige manier om uw enquête te verspreiden en reacties te verzamelen. Hierbij wordt een korte enquêtekoppeling gegenereerd die u overal waar u maar wilt kunt publiceren. U kunt het URL-einde aanpassen.