ENTERPRISE-FUNCTIE: slimme meldingen

Meld u aan om te zien of deze functie onderdeel is van uw abonnement.

Met slimme meldingen kunt u e-mailmeldingen naar uzelf of anderen sturen op basis van voorwaarden die u instelt. U kunt bijvoorbeeld een slimme melding instellen voor iedere keer dat iemand een vraag met een bepaald antwoord beantwoordt. Slimme meldingen worden beheerd en met anderen gedeeld door enquête-eigenaren.

Tip: uw slimme meldingen voor de afgelopen 30 dagen staan in het Berichtencentrum.

Een slimme melding wordt verzonden wanneer een enquête voldoet aan een set voorwaarden. Deze set wordt een trigger genoemd. Voorwaarden kunnen worden gebaseerd op specifieke enquêteantwoorden, aangepaste variabelen of aangepaste gegevens van uw contactpersonen. Elke trigger kan meerdere voorwaarden hebben. Deze moeten worden ingesteld voordat een slimme melding wordt verzonden. Slimme meldingen worden niet verzonden voor gediskwalificeerde reacties.

Slimme meldingen zijn gebonden aan een enquête. Als u meerdere enquêtes hebt waarvoor u meldingen wilt ontvangen, moet u voor elke enquête slimme meldingen maken. U kunt maximaal tien slimme meldingen per enquête instellen.

Een slimme melding maken:

1. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op Meldingen beheren.
  3. Klik op de knop Maken naast Slimme meldingen.
  4. Kies uw triggercriteria. Dit zijn de voorwaarden waaraan moet worden voldaan voordat een melding wordt verzonden.
  5. (Optioneel) Klik op +Voorwaarde om een andere voorwaarde toe te voegen voor dezelfde trigger. Deze wordt standaard gekoppeld aan uw voorwaarden met EN-logica. Als u liever OF-logica gebruikt, klik u op de knop EN om dit te wijzigen. Het is niet mogelijk om EN- en OF-logica te gebruiken binnen dezelfde trigger.
  6. Klik op Geadresseerden toevoegen om de meldingen met anderen te delen. Wanneer u slimme meldingen deelt met iemand, ontvangt deze persoon daarover een e-mail.
  7. Als u de melding wilt ontvangen, schakelt u het vakje Mezelf toevoegen als geadresseerde in.
  8. (Optioneel) Pas de onderwerpregel en het bericht aan van uw e-mail om geadresseerden te vertellen waarom ze de melding krijgen.
  9. Klik op Opslaan.
  • Geadresseerden toevoegen aan een bestaande melding

Tip: schakel directe meldingen in als u zonder voorwaarden in te stellen een e-mail wilt ontvangen bij elke reactie.

Wanneer u een slimme melding maakt, kiest u om e-mails naar uzelf te sturen of om deze te delen met anderen. Iedereen die u selecteert, ontvangt telkens een e-mail als er een reactie wordt verzonden die voldoet aan de ingestelde triggervoorwaarden.

De e-mail bevat een koppeling naar de afzonderlijke reactie, zodat deze kan worden bekeken zonder dat mensen zich eerst moeten aanmelden bij een SurveyMonkey-account. De koppeling blijft 90 dagen actief nadat de melding is verzonden.

Tip: probeer deze tips voor probleemoplossing als u meldingen hebt ingesteld, maar geen e-mails ontvangt. U kunt ze nog steeds zien als berichten in het Berichtencentrum.

Stoppen met het delen van slimme meldingen met iemand:

1. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op Meldingen beheren.
  3. Klik op de naam van de slimme melding waarvoor u iemand wilt verwijderen.
  4. Klik op Ontvangers.
  5. Klik op het verwijderpictogram naast elke persoon die u wilt verwijderen.
  6. Klik op Gereed.

Als u geen slimme meldingen meer wilt ontvangen, neemt u contact op met de enquête-eigenaar, zodat deze u uit de lijst kan verwijderen. Zoek naar de naam die wordt vermeld in de enquête met de slimme melding om te achterhalen wie de enquête-eigenaar is. Als u zich afmeldt voor slimme meldingen, ontvangt u deze berichten niet meer in het Berichtencentrum.

Als u een slimme melding wilt stoppen, kan deze tijdelijk worden uitgeschakeld of definitief worden verwijderd.

• Een slimme melding uitschakelen
  • Een slimme melding verwijderen