Slimme meldingen

Enterprise-functie: Neem contact op met Sales als u geïnteresseerd bent. Als u al een Enterprise-account hebt, neemt u contact op met uw Customer Success Manager.

Met slimme meldingen kunt u e-mailmeldingen naar uzelf of anderen sturen op basis van voorwaarden die u instelt. U kunt bijvoorbeeld een slimme melding instellen voor iedere keer dat iemand een vraag met een bepaald antwoord beantwoordt. Slimme meldingen worden beheerd en met anderen gedeeld door enquête-eigenaren.

Ga naar...

Video-overzicht

Een slimme melding maken

Hoe slimme meldingen werken

Een slimme melding wordt verzonden wanneer een enquête voldoet aan een set voorwaarden. Deze set wordt een trigger genoemd. Voorwaarden kunnen worden gebaseerd op specifieke enquêteantwoorden, aangepaste variabelen of aangepaste gegevens van uw contactpersonen. Elke trigger kan meerdere voorwaarden hebben. Deze moeten worden ingesteld voordat een slimme melding wordt verzonden.

Slimme meldingen instellen

Slimme meldingen zijn gebonden aan een enquête. Als u meerdere enquêtes hebt waarvoor u meldingen wilt ontvangen, moet u voor elke enquête slimme meldingen maken. U kunt maximaal tien slimme meldingen per enquête instellen.

Een slimme melding maken:

1. Ga naar het onderdeel Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op Meldingen beheren.
  3. Klik op de knop Maken naast Slimme meldingen.
  4. Kies uw triggercriteria. Dit zijn de voorwaarden waaraan moet worden voldaan voordat een melding wordt verzonden.
  5. (Optioneel) Klik op +Voorwaarde om een andere voorwaarde toe te voegen voor dezelfde trigger. Deze wordt standaard gekoppeld aan uw voorwaarden met EN-logica. Als u liever OF-logica gebruikt, klik u op de knop EN om dit te wijzigen.
  6. Klik op Geadresseerden toevoegen om de meldingen met anderen te delen. Wanneer u slimme meldingen deelt met iemand, ontvangt deze persoon daarover een e-mail.
  7. Als u de melding wilt ontvangen, schakelt u het vakje Mezelf toevoegen als geadresseerde in.
  8. (Optioneel) Pas de onderwerpregel en het bericht aan van uw e-mail om geadresseerden te vertellen waarom ze de melding krijgen.
  9. Klik op Opslaan.
Geadresseerden toevoegen aan een bestaande melding

Meer geadresseerden toevoegen aan een bestaande melding:

1. Ga naar het onderdeel Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op Meldingen beheren.
  3. Klik op de naam van de slimme melding waaraan u iemand wilt toevoegen.
  4. Klik op Ontvangers.
  5. Klik op Nieuwe toevoegen.
  6. Typ het e-mailadres van de personen met wie u de meldingen wilt delen.
  7. Klik op Delen.
TIP! Probeer deze tips voor probleemoplossing als u meldingen hebt ingesteld, maar deze niet ontvangt.

Welke e-mailberichten u ontvangt

Wanneer u een slimme melding maakt, kiest u om e-mails naar uzelf te sturen of om deze te delen met anderen. Iedereen die u selecteert, ontvangt telkens een e-mail als er een reactie wordt verzonden die voldoet aan de ingestelde triggervoorwaarden.

De e-mail bevat een koppeling naar de afzonderlijke reactie, zodat deze kan worden bekeken zonder dat mensen zich eerst moeten aanmelden bij een SurveyMonkey-account. De koppeling blijft 90 dagen actief nadat de melding is verzonden.

TIP! Lees over andere manieren waarop u meldingen kunt krijgen over enquêtereacties.

Stoppen met het delen van slimme meldingen

Stoppen met het delen van slimme meldingen met iemand:

1. Ga naar het onderdeel Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op Meldingen beheren.
  3. Klik op de naam van de slimme melding waarvoor u iemand wilt verwijderen.
  4. Klik op Ontvangers.
  5. Klik op het pictogram # naast de persoon die u wilt verwijderen.
  6. Klik op Gereed.

Uitschrijven

Als u geen directe meldingen meer wilt ontvangen, neemt u contact op met de enquête-eigenaar, zodat deze u uit de lijst kan verwijderen. Zoek naar de naam die wordt vermeld in de enquête met de directe melding om te achterhalen wie de enquête-eigenaar is.

Slimme meldingen uitschakelen

Als u een slimme melding wilt stoppen, kan deze tijdelijk worden uitgeschakeld of definitief worden verwijderd.

Een slimme melding uitschakelen

Wanneer een slimme melding wordt uitgeschakeld, blijven de triggervoorwaarden en lijst met geadresseerden behouden. Maar u of geadresseerden met wie u deelt, krijgen geen e-mail meer wanneer aan deze voorwaarden wordt voldaan.

Een slimme melding uitschakelen:

1. Ga naar het onderdeel Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op Meldingen beheren.
  3. Schakel de slimme melding uit.

Als u deze melding opnieuw wilt gebruiken, schakelt u deze weer in.

Een slimme melding verwijderen

Een slimme melding en alle bijbehorende triggervoorwaarden kunnen definitief uit uw account worden verwijderd door deze te verwijderen. Een verwijderde slimme melding kan niet worden hervat.

Een slimme melding verwijderen:

1. Ga naar het onderdeel Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op Meldingen beheren.
  3. Klik op op de naam van de melding die u wilt verwijderen.
  4. Klik op de knop Verwijderen # onderaan de pagina.
  5. Schakel het bevestigingsvakje in.
  6. Klik op Bevestigen.

Met slimme meldingen kunt u e-mailmeldingen naar uzelf of anderen sturen op basis van voorwaarden die u instelt. U kunt bijvoorbeeld een slimme melding instellen voor iedere keer dat iemand een vraag met een bepaald antwoord beantwoordt.