BETAALDE FUNCTIE: de volgende functies zijn betaalde functies. Sommige van deze functies zijn uitsluitend beschikbaar bij bepaalde betaalde abonnementen. Controleer of dat bij uw abonnement het geval is.

Stemmingsanalyse categoriseert automatisch tekstantwoorden om de emotie achter de mening van mensen aan het licht te brengen. Deze functie kan worden gebruikt voor alle open tekstvragen, behalve voor meerdere tekstvakken en het vraagtype 'contactinformatie'.

Stemmingsanalyse is alleen beschikbaar voor reacties in het Engels. Deze functie is niet beschikbaar als u gegevens hebt opgeslagen in ons Canadese datacentrum. Bekijk uw accountgegevens om te zien of dit voor u van toepassing is.

U moet de enquête-eigenaar zijn om stemmingsanalyse in te schakelen.

Stemmingsanalyse inschakelen:

1. U moet zijn ingeschreven voor Automatische inzichten.
  2. Ga naar de sectie Resultaten analyseren van uw enquête.
  3. Schuif naar een vraag met een tekstantwoord.
  4. Klik op de schakeloptie Stemming rechts en stel deze in op Aan.

Als stemmingen zijn ingeschakeld, worden reacties gecategoriseerd als positief, neutraal, negatief of niet gedetecteerd. Er wordt links van de reactie een bijbehorend pictogram weergegeven.

Als u de stemming van een reactie wilt wijzigen in een stemming die nauwkeuriger is, klikt u op het stemmingspictogram en selecteert u een nieuwe.

Als u al een flink aantal reacties hebt verzameld met uw enquête voordat u Stemmingsanalyse inschakelt, worden reacties mogelijk enkele minuten niet gecategoriseerd weergegeven. De software werkt nog aan het verwerken en categoriseren.

Als een reactie wordt gecategoriseerd als niet gedetecteerd, hebben we niet voldoende informatie om deze te categoriseren.

U kunt reacties binnen een vraag of binnen uw hele enquête filteren op stemming.

• Binnen een vraag filteren
  • Filteren binnen een hele enquête

De enquêteresultaten samen met de stemmingscategorieën exporteren:

1. Ga naar de sectie Resultaten analyseren van uw enquête.
  2. Klik op Opslaan als boven aan de pagina.
  3. Klik op Bestand exporteren.
  4. Selecteer het exporttype Overzichtsgegevens.
  5. Kies XLS.
  6. Selecteer Open reacties en klik op Exporteren.
  7. Klik onder Exports in de linkerzijbalk op de export om het bestand te downloaden naar uw computer. Exports worden hier 14 dagen lang opgeslagen.