m

Reactiepercentage

Uw reactiepercentage is het percentage mensen dat op uw enquête reageert.

Gebruik de volgende formule voor het berekenen van het reactiepercentage voor uw enquête:

aantal enquêterespondenten
x 100
aantal mensen waarnaar u de enquête hebt verzonden

U vindt het aantal individuele reacties in de sectie Resultaten analyseren van uw enquête.

Als u uw reactiepercentage wilt berekenen op basis van het aantal volledige reacties op uw enquête, filtert u op volledigheid en selecteert u Volledige reacties. Het aantal volledige reacties wordt bovenaan de pagina weergegeven als het filter wordt toegepast.

Tip! Lees hoe u het aantal respondenten dat u nodig hebt kunt berekenen of hoe u onze calculator voor steekproefgrootte gebruikt.

Uw reactiepercentage verbeteren

Als een groot aantal respondenten niet op uw enquête reageert, of uw enquête verlaat voordat deze is voltooid, hebt u een laag reactiepercentage.

Meestal kunt u een laag reactiepercentage verwachten als uw enquête lang is, u ingewikkelde taal gebruikt of als u uw enquête naar de verkeerde doelgroep stuurt. Lees onze tips om er zeker van te zijn dat u alles probeert om het best mogelijke reactiepercentage te verkrijgen.

Uw enquêteontwerp opschonen

De lengte en toon van uw enquête hebben een sterke invloed op uw reactiepercentage. Als de enquête lang is en uw vragen uit veel tekst bestaan, bestaat de kans dat respondenten dat niet zien zitten en uw enquête verlaten.

Houd deze tips in het achterhoofd bij het ontwerpen van uw enquête:

  • Houd uw enquête kort. Neem alleen essentiële vragen en antwoordopties op. Naarmate een enquête vordert, neemt de aandacht en motivatie doorgaans af.
  • Gebruik zo weinig en zo kort mogelijke woorden om te zeggen wat u bedoelt. Hoe minder respondenten hoeven te lezen, des te beter.
  • Houd uw taalgebruik simpel. Streef naar een vocabulaire dat een jonge volwassene volgens u kan begrijpen. Gebruik geen jargon.
  • Laat respondenten open vragen overslaan. Stel open vragen niet verplicht. Respondenten die niet de tijd willen nemen om een reactie te schrijven, verlaten mogelijk de enquête in plaats van dat zij een reactie schrijven.
Uw doelgroep

Enquête-onderwerpen zijn mogelijk niet boeiend of interessant voor alle enquêtedeelnemers. Als iemand niet is geïnteresseerd, verlaat deze persoon mogelijk uw enquête, waardoor uw reactiepercentage daalt.

U kunt een kwalificerende vraag toevoegen aan uw enquête om de juiste personen te vinden.

Voeglogica voor overslaan toe aan uw enquête om mensen vragen of pagina's te laten overslaan die mogelijk niet op hen van toepassing zijn.

Als u SurveyMonkey Audience gebruikt om enquêtereacties te kopen, lees dan onze doelgroeptips.

Houd contactpersonen op de hoogte

Als u uw enquêtepubliek persoonlijk kent, laat mensen dan weten dat u van plan bent een enquête te houden, waar deze over gaat en wanneer zij deze kunnen verwachten.

Als u uw enquête uitstuurt naar een lijst met contactpersonen via een e-mailuitnodiging of met behulp van een ander berichtenplatform, zorg er dan voor dat uw lijst met contactpersonen actueel is. Als uw lijst met contactpersonen verouderd is, mist u wellicht belangrijke contactpersonen van wie e-mailadressen zijn veranderd en worden uw berichten mogelijk niet bezorgd.

Verzend uw enquête op meerdere manieren

Als u meer dan één verzamelprogramma gebruikt voor het verspreiden van uw enquête, vergroot u uw kansen om reacties te ontvangen.

U kunt overwegen om niet alleen een e-mail te sturen naar een lijst met contactpersonen, maar ook een koppeling te publiceren op Listserv, Facebook, LinkedIn of andere webgemeenschap.

Test uw enquête

Test uw enquête met een kleinere groep mensen voordat u deze uitstuurt naar uw volledige lijst met contactpersonen. Zo kunt u problemen vinden in uw enquêtetaal of -ontwerp en hebt u een algemeen idee van wat u kunt verwachten als totaal reactiepercentage van een grotere groep.

Personaliseer e-mailuitnodigingen en stuur herinneringen

Zorg ervoor dat uw enquête-uitnodigingen er aantrekkelijk uitzien. Houd ze kort, simpel en benaderbaar.

Beschrijf in een korte inleiding wat het doel is van uw enquête en geef aan hoelang het duurt om deze in te vullen. Als u gedetailleerde informatie moet opnemen, zoals een privacymelding, toestemmingsverklaring of enquête-instructies, neem deze dan op in een enquête-inleiding in plaats van in uw uitnodiging.

Als u uw enquête verzendt via een e-mailuitnodiging, stemt u uitnodigingen en herinneringen persoonlijk af door de naam van uw respondenten in uw enquête op te nemen met behulp van aangepaste gegevenstags.

Ontvang antwoorden