QR-code

Een QR-code is een 2D-streepjescode die anderen op hun smartphone kunnen scannen om uw enquête te openen en in te vullen. Het is tegenwoordig gangbaar om QR-codes op te nemen in gedrukt materiaal, zoals pamfletten, posters en ontvangstbewijzen.

U kunt een QR-code voor uw enquête downloaden als u een verzamelprogramma voor webkoppelingen maakt. Voorwaarde is wel dat u eigenaar van de enquête bent of beschikt over volledige beheermachtigingen, en dat u geen gebruik maakt van aangepaste variabelen.

Een QR-code downloaden

Zo downloadt u een QR-code:

1. Maak een verzamelprogramma voor webkoppelingen.
  2. Optioneel: pas het einde van de URL aan. Aangezien de door u gedownloade QR-code het einde van de URL in de bestandsnaam heeft staan, kunt u dat einde van de URL aanpassen. Zo is het voor u gemakkelijker om de URL te koppelen aan de juiste enquête en het juiste verzamelprogramma.
  3. Klik onder de enquêtekoppeling op QR-CODE DOWNLOADEN. De QR-code wordt naar uw computer gedownload en krijgt de bestandsnaam QR-code_einde_van_uw_webkoppeling.jpg.

Opties en instellingen

De verzamelprogrammaopties die u selecteert, hebben gevolgen voor zowel de enquêtekoppeling als de QR-code. De enquête-ervaring is in ieder geval hetzelfde voor alle invullers van uw enquête, waar ze ook beginnen.

Resultaten analyseren

Als u de URL en de QR-code verzendt om reacties te verzamelen, kunt u uw resultaten niet alleen op QR-code filteren. U kunt alleen uw resultaten filteren op het gehele verzamelprogramma.

Wilt u alleen op QR-code kunnen filteren, zorg er dan voor dat u alleen de QR-code deelt en niet de URL. Dan kunt u wel op verzamelprogramma filteren.

Een QR-code scannen

Als u een QR-code van SurveyMonkey met uw smartphone of tablet scant, wordt de enquête geopend op dat apparaat, waarna de enquête kan worden ingevuld. Sommige telefoons hebben al een QR-codelezer. Is dit niet het geval, dan kunt u een app om QR-codes te lezen downloaden op uw apparaat.

Download en deel een QR-code, zodat anderen de code met hun smartphone kunnen scannen en uw enquête kunnen invullen.