m

Een enquête maken

Stel een volledig nieuwe enquête op of kies een sjabloon: met SurveyMonkey kunt u meteen aan de slag. Volg de stappen hieronder om van start te gaan.

Een enquête maken en verzenden:

  1. Video-overzicht
  2. Een enquête maken
  3. Vragen en pagina's toepassen
  4. Logica toepassen
  5. Het ontwerp aanpassen
  6. Uw enquête weergeven en verzenden

Video-overzicht

 

1. Een enquête maken

U kunt een nieuwe enquête maken door op Enquête maken in de rechterbovenhoek van uw account te klikken en één van de volgende opties te kiezen: Vanaf het begin beginnen, Een bestaande enquête kopiëren of Enquêtes en sjablonen zoeken.

Vanaf het begin beginnen

Nadat u uw enquête een naam hebt gegeven, begint u met een lege pagina waaraan u uw vragen kunt toevoegen. Met de hulpmiddelen in de linkerzijbalk bouwt u uw enquête op.

Als u dan Mijn vragen zijn al geschreven selecteert, kunt u de enquêtevragen kopiëren en plakken die u al klaarstaan en deze groepsgewijs toevoegen aan de enquête.

Een bestaande enquête kopiëren

U kunt een kopie maken van een enquête in uw account. Zo hoeft u niet vanaf het begin te beginnen of oude, al verzonden enquêtes te bewerken waarvoor u al reacties hebt verzameld.

Enquêtevragen, logica, thema's en andere instellingen voor het enquêteontwerp worden overgedragen naar de gekopieerde versie van de enquête. Wel moet u een nieuw verzamelprogramma maken om uw enquête te verzenden.

Zoek eenvoudig in al uw eerdere enquêtes, enquêtesjablonen van uw team of enquêtesjablonen van deskundigen, die ontwikkeld zijn door methodologen van SurveyMonkey.

Klik op een enquête of een sjabloon om een voorbeeld van de enquêtevragen te bekijken. Met sjablonen van deskundigen krijgt u een beknopt overzicht van de enquête en van eerdere enquêtes die u hebt verzonden, zodat u snel de resultaten kunt bekijken.

 

2. Vragen en pagina's toepassen

Nadat u uw enquête hebt gemaakt, gaat u van start door vragen toe te voegen vanaf de linkerzijbalk. U kunt verschillende vraagtypen toevoegen in de sectie Opbouwen van de zijbalk of vooraf gedefinieerde vragen uit de vragenbank kiezen. Nadat u een vraag hebt toegevoegd, kunt u de opties op de tabbladen Bewerken en Opties bekijken om de vraag verder aan te passen.

Als uw enquête lang is, verdeelt u deze over meerdere pagina's. Respondenten krijgen dan het gevoel dat zij vorderingen maken door telkens een nieuwe pagina te bereiken. En u kunt uw enquête onderverdelen in logische secties.

Als u een sjabloon hebt gebruikt, kijkt u of u de enquête kunt personaliseren. Bij de meeste van onze vooraf gedefinieerde vragen kunt u bepaalde delen van de vraagtekst aanpassen, zodat de vraag relevant is voor uw enquête. U kunt ook aanvullende vragen van uzelf toevoegen of vragen verwijderen die minder nuttig zijn.

 

3. Logica toepassen

Zodra uw enquêtevragen en pagina's gereed zijn, kunt u logica toevoegen aan de enquête. Met onze logicaopties kunt u het gedrag van uw enquête regelen en de kwaliteit van uw gegevens vergroten.

Zo kunt u logica voor het overslaan van vragen gebruiken om het pad van respondenten te bepalen op basis van hun antwoorden op eerdere vragen. Of u kunt met randomisatie van vragen vooringenomenheid op basis van de volgorde van de vragen verminderen.

 

4. Het ontwerp aanpassen

Zodra de structuur van uw enquête klaar is en uw logica soepel werkt, kunt u zich gaan richten op het optimaliseren van de weergave van uw enquête met ontwerp- en weergaveopties. U kunt elementen weergeven of verbergen op de enquêtepagina, een logo toevoegen en een aangepast thema maken.

 

5. Uw enquête weergeven en verzenden

Bekijk uw enquête altijd voordat u deze naar respondenten verzendt, zodat u vergissingen of logicaproblemen kunt opsporen. Maak een verzamelprogramma om reacties te ontvangen zodra de enquête klaar is voor gebruik.

TIP! Bekijk Een handleiding voor het ontwerpen van uw enquête voor een visueel overzicht van hoe u onze ontwerphulpmiddelen kunt gebruiken.

 

Ontvang antwoorden