m

Een enquête maken

Stel een volledig nieuwe enquête op of kies een sjabloon: het is heel eenvoudig om aan de slag te gaan met SurveyMonkey. Volg eenvoudigweg de stappen hieronder om van start te gaan.

U kunt als volgt een enquête maken en verzenden:

  1. Een enquête maken
  2. Vragen en pagina's toepassen
  3. Logica toepassen
  4. Het ontwerp aanpassen
  5. Uw enquête weergeven en verzenden

§ Een enquête maken

U kunt een nieuwe enquête maken door op Enquête maken in de rechterbovenhoek van uw account te klikken en één van de volgende opties te kiezen: Vanaf het begin beginnen, Een bestaande enquête kopiëren en Enquêtes en sjablonen zoeken.

Vanaf het begin beginnen

Nadat u uw enquête een naam hebt gegeven, begint u met een lege pagina waaraan u uw vragen kunt toevoegen. Met de hulpmiddelen in de linkerzijbalk bouwt u uw enquête op.

Wanneer u nadat u van start bent gegaan Mijn vragen zijn al geschreven selecteert, kunt u de enquêtevragen kopiëren en plakken die u gereed hebt en deze groepsgewijs toevoegen aan de enquête.

 

Een bestaande enquête kopiëren

U kunt een kopie maken van een enquête in uw account. Op deze manier hoeft u niet vanaf het begin te beginnen of oude, reeds verzonden enquêtes te bewerken waarvoor u al reacties hebt verzameld.

Enquêtevragen, logica, thema's en andere instellingen voor het enquêteontwerp worden overgedragen naar de gekopieerde versie van de enquête, maar u moet een nieuw verzamelprogramma maken om uw enquête te verzenden.

 

Zoek eenvoudig in al uw eerdere enquêtes, enquêtesjablonen van uw team of enquêtesjablonen van deskundigen die ontwikkeld zijn door methodologen van SurveyMonkey.

Klik op een enquête of een sjabloon om een voorbeeld van de enquêtevragen te bekijken. Met sjablonen van deskundigen krijgt u een beknopt overzicht van de enquête en van eerdere enquêtes die u hebt verzonden zodat u snel de resultaten kunt bekijken.

Maakt u gebruik van IE9? Bekijk hier de beperkingen van Internet Explorer 9: Ondersteunde browsers

ë Vragen en pagina's toevoegen

Nadat u uw enquête hebt gemaakt, gaat u van start door vragen toe te voegen vanaf de linkerzijbalk. U kunt verschillende vraagtypen toevoegen in de sectie OPBOUWEN van de zijbalk of vooraf gedefinieerde vragen uit de vragenbank kiezen. Nadat u een vraag hebt toegevoegd, kunt u de opties op de tabbladen Bewerken en Opties bekijken om de vraag verder aan te passen.

Als uw enquête lang is, verdeel deze dan over meerdere pagina's. Respondenten hebben het gevoel dat zij vorderingen maken bij het bereiken van elke nieuwe pagina, en het kan u tevens helpen uw enquête onder te verdelen in logische secties.

Als u bent uitgegaan van een sjabloon, bekijk de enquête dan om te zien of er mogelijkheden zijn om de sjabloon te personaliseren. Bij de meeste van onze vooraf gedefinieerde vragen kunt u bepaalde delen van de vraagtekst aanpassen zodat de vraag relevant is voor uw enquête. U kunt ook aanvullende vragen van uzelf toevoegen of vragen verwijderen die niet relevant zijn voor u.

í Logica toepassen

Wanneer uw enquêtevragen en pagina's gereed zijn, kunt u logica gaan toevoegen aan de enquête. Wij bieden verschillende logicaopties die u kunt gebruiken om het gedrag van uw enquête te bepalen en de kwaliteit van uw gegevens te vergroten.

Zo kunt u logica voor het overslaan van vragen gebruiken om het pad van respondenten te bepalen op basis van hun antwoorden op eerdere vragen. Of u kunt randomisatie van vragen gebruiken om vooroordelen op basis van de volgorde van vragen te verminderen.

ì Het ontwerp aanpassen

Wanneer de structuur van uw enquête is voltooid en uw logica soepel werkt, kunt u zich gaan richten op het optimaliseren van de weergave van uw enquête met ontwerp- en weergaveopties. U kunt elementen weergeven of verbergen op de enquête, een logo toevoegen en een aangepast thema maken.

î Uw enquête bekijken en verzenden

Bekijk en test uw enquête altijd voordat u deze naar respondenten verzendt zodat u vergissingen of logicaproblemen kunt opsporen. Maak een verzamelprogramma voor het ontvangen van reacties zodra u gereed bent om de enquête te verzenden.

TIP! Bekijk Een handleiding voor het ontwerpen van uw enquête voor een visueel overzicht van hoe u onze ontwerphulpmiddelen kunt gebruiken.

Ontvang antwoorden