Reacties anoniem maken

Met de verzamelprogrammaoptie Anonieme reacties kunt u kiezen of identificeerbare respondentinformatie wordt bijgehouden en opgeslagen in enquêteresultaten. Als u meerdere verzamelprogramma's gebruikt, moet u Anonieme reacties inschakelen in de afzonderlijke verzamelprogramma's.

Als u wilt dat uw enquête anoniem is, neem dan geen identificeerbare vragen op in uw enquêteontwerp, en gebruik geen identificeerbare aangepaste gegevens of aangepaste variabelen wanneer u uw enquête verzendt.

Als u een Enterprise-abonnement hebt, kunnen primaire beheerders een standaardinstelling voor Anonieme reacties kiezen voor hun gehele team.

Als u wilt dat uw reacties anoniem zijn, schakelt u Anonieme reacties in voordat u uw enquête verzendt. Als u reacties verzamelt voordat u de verzamelprogrammaoptie inschakelt, bevatten uw enquêteresultaten identificeerbare informatie over uw enquête-invullers.

Webkoppelingen leggen standaard de IP-adressen van respondenten vast.

U kunt Anonieme reacties als volgt inschakelen:

1. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op de naam van het verzamelprogramma.
  3. Klik op Anonieme reacties en kies Aan.

Uitnodigingen per e-mail

Uitnodigingen per e-mail zijn ontworpen om u te helpen uw respondenten te volgen. Uw enquêteresultaten bevatten dus standaard het e-mailadres en IP-adres van elke respondent. Daarnaast worden de voornaam, de achternaam en aangepaste gegevens over uw respondenten bijgehouden als u deze informatie in het verzamelprogramma hebt opgenomen.

U kunt Anonieme reacties als volgt inschakelen:

1. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op de naam van het verzamelprogramma.
  3. Ga naar de verzamelprogrammaopties. Ga naar het tabblad Opties als u al een uitnodiging hebt verzonden. Als u uw eerste uitnodigingsbericht in het verzamelprogramma verzendt, kiest u verzamelprogrammaopties nadat u uw bericht hebt opgesteld.
  4. Klik op Anonieme reacties.
  5. Kies ervoor alle respondentinformatie uit te sluiten als u de voornaam, de achternaam, het e-mailadres, het IP-adres en aangepaste gegevens wilt uitsluiten van uw resultaten. Kies ervoor alleen persoonlijke informatie uit te sluiten als u de voornaam, de achternaam, het e-mailadres en het IP-adres wilt uitsluiten van uw resultaten.
TIP! Zelfs als Anonieme reacties is ingeschakeld, kunt u nog steeds uitnodigingen per e-mail bijhouden. Deze informatie is gekoppeld aan de uitnodiging per e-mail, niet aan enquêteresultaten.

Facebook Messenger

Het verzamelprogramma voor Facebook Messenger registreert standaard de voornaam en achternaam van de respondent op Facebook in enquêteresultaten. U kunt Anonieme resultaten inschakelen om het bijhouden van Facebook-namen te voorkomen.

U kunt Anonieme reacties als volgt inschakelen:

1. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op de naam van het verzamelprogramma.
  3. Klik op Anonieme reacties en kies Aan.

Andere typen verzamelprogramma's

Standaard leggen de meeste verzamelprogramma's de IP-adressen van respondenten vast in enquêteresultaten. U kunt Anonieme resultaten inschakelen om het bijhouden van IP-adressen te voorkomen.

U kunt Anonieme reacties als volgt inschakelen:

1. Ga naar de verzamelprogrammaopties voor uw verzamelprogramma
  2. Schakel Anoniem maken in of schakel IP-adres opslaan in resultaten? uit

Respondentverificatie

Wanneer Respondentverificatie is ingeschakeld, wordt de verzamelprogrammaoptie Anonieme reacties gewijzigd, zodat deze een speciale SSO-optie (Single Sign-On, eenmalige aanmelding) bevat en u kunt kiezen of u respondenten wilt bijhouden via SSO-profielinformatie of dat u de enquête anoniem wilt houden. Meer info: Respondentverificatie