Reacties anoniem maken

Schakel Anonieme reacties in voordat u uw enquête verzendt. Als u reacties verzamelt voordat u dit inschakelt, wordt informatie van respondenten die de enquête al hebben ingevuld in enquêteresultaten opgenomen. Als u meerdere verzamelprogramma's gebruikt, moet u Anonieme reacties inschakelen in elk verzamelprogramma.

De standaardoptie voor elk type verzamelprogramma is het opslaan van bepaalde respondentinformatie om u te helpen respondenten bij te houden.

U kunt Anonieme reacties inschakelen in uw verzamelprogramma, zodat verzamelprogrammagegevens op basis waarvan uw respondenten persoonlijk kunnen worden geïdentificeerd niet in uw enquêteresultaten worden opgenomen.

Webkoppelingen leggen standaard de IP-adressen van respondenten vast.

U kunt Anonieme reacties als volgt inschakelen:

1. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op de naam van het verzamelprogramma.
  3. Klik op Anonieme reacties en kies Aan.

E-mailuitnodigingen

E-mailuitnodigingen zijn ontworpen om u te helpen uw respondenten te volgen, zodat uw enquêteresultaten standaard het e-mailadres en IP-adres van elke respondent bevatten. Daarnaast worden de voornaam, de achternaam en aangepaste gegevens over uw respondenten bijgehouden als u deze informatie in het verzamelprogramma opneemt.

U kunt Anonieme reacties als volgt inschakelen:

1. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op de naam van het verzamelprogramma.
  3. Ga naar de verzamelprogrammaopties. Ga naar het tabblad Opties als u al een uitnodiging hebt verzonden. Als u uw eerste uitnodigingsbericht in het verzamelprogramma verzendt, kiest u verzamelprogrammaopties nadat u uw bericht hebt opgesteld.
  4. Klik op Anonieme reacties.
  5. Kies ervoor alle respondentinformatie uit te sluiten als u de voornaam, de achternaam, het e-mailadres, het IP-adres en aangepaste gegevens wilt uitsluiten van uw resultaten. Kies ervoor alleen persoonlijk informatie uit te sluiten als u de voornaam, de achternaam, het e-mailadres en het IP-adres wilt uitsluiten van uw resultaten.
TIP! Zelfs als Anonieme reacties is ingeschakeld, kunt u nog steeds e-mailuitnodigingen bijhouden. Deze informatie is gekoppeld aan de e-mailuitnodiging, niet aan enquêteresultaten.

Facebook Messenger

Het verzamelprogramma voor Facebook Messenger registreert standaard de voornaam en achternaam van de respondent op Facebook in enquêteresultaten. U kunt Anonieme resultaten inschakelen om het bijhouden van Facebook-namen te voorkomen.

U kunt Anonieme reacties als volgt inschakelen:

1. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op de naam van het verzamelprogramma.
  3. Klik op Anonieme reacties en kies Aan.

Andere typen verzamelprogramma's

Standaard leggen de meeste verzamelprogramma's de IP-adressen van respondenten vast in enquêteresultaten. U kunt Anonieme resultaten inschakelen om het bijhouden van IP-adressen te voorkomen.

U kunt Anonieme reacties als volgt inschakelen:

1. Ga naar de verzamelprogramma-opties voor uw verzamelprogramma
  2. Schakel Anoniem maken in of schakel IP-adres opslaan in resultaten? uit

Respondentverificatie

Wanneer Respondentverificatie is ingeschakeld, wordt de verzamelprogramma-optie Anonieme reacties gewijzigd, zodat deze een speciale optie voor eenmalige aanmelding bevat en u kunt kiezen of u respondenten wilt bijhouden via profielinformatie voor eenmalige aanmelding of dat u de enquête anoniem wilt houden. Meer info: Respondentverificatie