De enquêtetaal wijzigen

Als u de enquêtetaal wijzigt, wordt bepaalde standaardtekst weergegeven in een andere taal, zoals die op navigatieknoppen en de eindpagina voor de enquête. Voor de rest van uw enquête (zoals de titel en vragen) moet u zelf zorgen voor vertalingen.

De enquêtetaal wijzigen:

1. Klik op het tabblad Enquête ontwerpen.
  2. Klik in de linkerzijbalk op Opties.
  3. Klik op Taal.
  4. Selecteer een taal in het vervolgkeuzemenu.
Meertalige enquêtes Voeg meerdere talen toe aan uw enquête en laat mensen de enquête invullen in hun voorkeurstaal. Meer informatie: Meertalige enquêtes

Wat wordt er vertaald

We bieden in meer dan 50 enquêtetalen vertalingen voor de volgende standaard enquêtetekst:

Foutmeldingen bijwerken voor vragen met validatie

Als u een vraag instelt als vereist of een vraag met validatie toevoegt, wordt er automatisch een foutmelding toegevoegd. Deze melding is in de huidige enquêtetaal. Foutmeldingen maken respondenten duidelijk of ze een vraag invullen in de verkeerde indeling en of ze een vereiste vraag overslaan.

Als u de enquêtetaal wijzigt, worden foutmeldingen voor bestaande vragen niet automatisch bijgewerkt naar de nieuwe taal. U moet dus teruggaan en deze bijwerken.

Bestaande foutmeldingen bijwerken naar de nieuwe enquêtetaal:

1. Klik in de sectie Enquête ontwerpen op een vraag die u wilt bewerken.
  2. Klik op het tabblad Opties.
  3. Schakel de optie Een antwoord op deze vraag vereisen of Antwoord valideren voor een specifieke indeling uit.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Bewerk de vraag opnieuw en klik op het tabblad Opties.
  6. Schakel de optie Een antwoord op deze vraag vereisen of Antwoord valideren voor een specifieke indeling uit.
  7. Klik op Opslaan.

De foutmelding wordt nu weergegeven in de huidige enquêtetaal.

Talen van rechts naar links (RNL)

Bij RNL-talen, zoals het Arabisch en Hebreeuws, kan de enquêtetaal worden gewijzigd en vraagtekst van rechts naar links worden geschreven. De indeling van de enquête kan echter niet zo worden gewijzigd dat vraagnummers, labels en navigatie-elementen van rechts naar links worden weergegeven.

Als u de enquêtetaal wijzigt, wordt bepaalde standaardtekst weergegeven in een andere taal, zoals die op navigatieknoppen en de eindpagina voor de enquête. Voor de rest van uw enquête (zoals de titel en vragen) moet u zelf zorgen voor vertalingen.