Vroegtijdige toegang: afdelingen zijn momenteel alleen beschikbaar voor enkele Enterprise-teams.

Een afdeling is een subgroep binnen uw Enterprise-team, met eigen beheerders, gebruikers en een afdeling bibliotheek. Primaire beheerders en beheerders kunnen afdelingen toevoegen voor verschillende afdelingen, kantoren, klanten kostencentra of andere groepen die u afzonderlijk wilt beheren of wilt voorzien van unieke merkelementen.

Wat is het verschil tussen afdelingen en werkgroepen? afdelingen helpen bij het administratieve beheer van grote teams, terwijl werkgroepen helpen om teamleden in te delen die samenwerken aan enquêteprojecten.

Hier is een basisoverzicht van de rollen voor afdelingen:

LicentieRolBeschrijving
PowerPrimaire beheerderDe primaire beheerder gaat over de facturering, het bibliotheekbeheer en het toewijzen van rollen.
PowerBeheerderBeheerders hebben haast dezelfde machtigingen als de primaire beheerder, waaronder die voor het beheren van afdelingen, bibliotheken en rollen.
PowerDivisiebeheerderDe primaire beheerder of beheerder kan gebruikers wijzigen in Divisiebeheerders. Divisiebeheerders beheren de aan hen toegewezen afdelingen, de mensen in deze afdelingen en hun afdelingbibliotheken.
PowerPower-gebruikerPower-gebruikers kunnen enquêtes maken en delen met alle Enterprise-functies en -hulpmiddelen. Ze kunnen aan één afdeling worden toegewezen en kunnen enquêtes maken en delen met de elementen in hun bibliotheek. Ze zijn niet gemachtigd om het team of de afdelingen te beheren.
CasualCasual-gebruikerCasual-gebruikers hebben toegang tot eenvoudige SurveyMonkey-functies en kunnen enquêtes maken en voorbeelden bekijken van het werk van teamgenoten. Enterprise-teams hebben een onbeperkt aantal Casual-licenties. Net als Power-gebruikers kunnen ze worden toegewezen aan één afdeling en kunnen ze enquêtes maken en delen met de elementen in hun bibliotheek. Ze zijn niet gemachtigd om het team of de afdelingen te beheren.

Dit kunnen mensen en hun afzonderlijke rollen allemaal doen in afdelingen:

Primaire beheerder of beheerder
Divisiebeheerder*
Power- en Casual-gebruikers
Afdelingen maken
Divisiebeheerders toevoegen of verwijderen
Afdeling-instellingen bewerken
Afdelingen verwijderen
Een CSV-bestand importeren voor het beheren van gebruikers
Elementen toevoegen aan de teambibliotheek
Zie afdelingen
Gebruikers aan een afdeling toevoegen
Gebruikers overplaatsen
afdelingactiviteit weergeven
Beheerdashboard weergeven
Elementen toevoegen aan afdelingbibliotheken

* Divisiebeheerders kunnen alleen gebruikers, informatie en bibliotheekelementen in hun afdelingen weergeven en beheren.

Primaire beheerders en beheerders kunnen één afdeling tegelijk importeren via een CSV-bestand of meerdere afdelingen tegelijk bijwerken.

Een afdeling maken:

1. Selecteer Mijn team in het bovenste navigatiemenu.
  2. Selecteer afdelingen.
  3. Klik op afdeling toevoegen.
  4. Voer een unieke afdeling naam in van maximaal 255 tekens.
  5. (Optioneel) Voer een beschrijving, regio en kostencentrum in. Beschrijvingen kunnen maximaal 300 tekens bevatten; de andere velden maximaal 255 tekens.
  6. Klik op afdeling toevoegen.

Nadat uw afdeling is gemaakt, voegt u afdelingbeheers en gebruikers toe aan de afdeling.

Importeer een CSV-bestand om nieuwe afdelingen toe te voegen of bestaande afdelingen bij te werken.

De afdeling-instellingen bewerken:

1. Klik in het tabblad Afdelingen op de afdeling naam .
  2. Klik op Instellingen.
  3. Bewerk de afdeling naam , Beschrijving, Regio of het Kostencentrum. Beschrijvingen kunnen maximaal 300 tekens bevatten; de andere velden maximaal 255 tekens.
  4. Klik op afdeling bijwerken.

Afdelingen verwijderen:

1. Vink op het tabblad Afdelingen het vakje aan naast de afdelingen die u wilt verwijderen.
  2. Klik in het menu onderaan de pagina op Verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen.

Nadat een afdeling is verwijderd, kunnen gebruikers uit die afdeling worden toegevoegd aan een andere afdeling. Als u besluit ze niet toe te voegen aan een afdeling, hebben de gebruikers nog steeds een account als onderdeel van het team. Alle enquêtes en gegevens blijven in het account van elke gebruiker.

Tip: importeer gebruikers via een CSV-bestand om tegelijkertijd Divisiebeheerders toe te wijzen en gebruikers toe te voegen aan afdelingen.

Een Divisiebeheerder toevoegen:

1. Klik in het tabblad Afdelingen op de afdeling naam waaraan u een Divisiebeheerder wilt toevoegen.
  2. Klik op het tabblad Beheerders.
  3. Klik op de knop +Beheerders toevoegen.
  4. Gebruikers zoeken en selecteren. Primaire beheerders en beheerders kunnen geen Divisiebeheerders zijn.
  5. Klik op Toevoegen aan beheerders.

Een Divisiebeheerder kan zijn of haar afdelingen zien op het tabblad afdelingen en gebruikers in zijn of haar afdelingen toevoegen of beheren. Iemand kan een Divisiebeheerder zijn in meerdere afdelingen en een afdeling kan meerdere Divisiebeheerders hebben.

Iemands afdelingbeheerderrol verwijderen:

1. Klik in het tabblad Afdelingen op de afdeling naam waarvan u een Divisiebeheerder wilt verwijderen.
  2. Klik op het tabblad Beheerders.
  3. Zoek en selecteer de Divisiebeheerders die u wilt verwijderen.
  4. Klik in het menu dat onderaan de pagina verschijnt op Verwijderen van beheerders.

Als de Divisiebeheerder ook een gebruiker is in de afdeling, blijven ze een gebruiker in de afdeling. Als ze ook Divisiebeheerder zijn voor een andere afdeling, blijven ze Divisiebeheerder voor die afdeling.

Als iemand wordt toegevoegd of verwijderd als Divisiebeheerder, sturen we een melding naar het e-mailadres van hun account.

Tip: importeer gebruikers via een CSV-bestand om tegelijkertijd gebruikers toe te voegen of over te plaatsen en Divisiebeheerders toe te wijzen aan Afdelingen.

Gebruikers toevoegen aan een Afdeling:

1. Klik in het tabblad Afdelingen op de afdeling naam waaraan u gebruikers wilt toevoegen.
  2. Klik op +Gebruikers toevoegen.
  3. Zoek en selecteer gebruikers om aan de Afdeling toe te voegen.
  4. Klik op Gebruikers toevoegen.

Primaire beheerders en beheerders kunnen gebruikers toevoegen aan elke Afdeling terwijl Divisiebeheerders alleen gebruikers aan hun eigen Afdelingen kunnen toevoegen.

Gebruikers moeten onderdeel van een team zijn voordat ze kunnen worden toegevoegd aan een Afdeling.

Iemand kan in maar één Afdeling tegelijkertijd een gebruiker zijn. Als u een gebruiker zoekt waarvan u weet dat deze deel uitmaakt van uw team, maar u ziet Geen resultaat gevonden, dan zit de gebruiker al in een andere Afdeling.

Primaire beheerders en beheerders kunnen gebruikers uit een Afdeling overplaatsen om ze te verwijderen, of gebruikers overplaatsen naar een andere Afdeling. Divisiebeheerders kunnen gebruikers uit hun Afdeling verwijderen, maar ze kunnen gebruikers alleen overplaatsen naar een andere Afdeling als ze daarvan ook de Divisiebeheerder zijn.

Gebruikers overplaatsen:

1. Klik in het tabblad Afdelingen op de afdeling naam .
  2. Zoek en selecteer de gebruikers die u wilt overplaatsen.
  3. Klik in het menu dat onderaan de pagina verschijnt op Gebruikers overplaatsen.
  4. Selecteer Uit Afdeling overplaatsen om de gebruikers te verwijderen. Of selecteer Naar een andere Afdeling overplaatsen en selecteer een Afdeling waarnaar u de gebruikers wilt overplaatsen.
  5. Klik op Opslaan.

Importeer een CSV-bestand om nieuwe Afdelingen toe te voegen of bestaande Afdelingen bij te werken. U kunt gebruikers toevoegen of beheren in Afdelingen nadat deze zijn ingesteld.

Bekijk onze schermafbeelding met een voorbeeld om te zien hoe u uw CSV-bestand juist indeelt. Maak een spreadsheet in een toepassing zoals Excel, Numbers of Google Sheets.

Gebruik de volgende kopvelden voor de eerste rij van het spreadsheet: Afdeling naam , Beschrijving, Regio en Kostencentrum.

Koptekstrij van een spreadsheet met 4 kolommen: Afdeling naam , Beschrijving, Regio en Kostencentrum

Volg deze richtlijnen wanneer u gegevens toevoegt aan uw spreadsheet:

• Beschrijvingen kunnen maximaal 300 tekens bevatten; de andere velden maximaal 255 tekens
  • Het bestand mag niet meer dan 200 rijen hebben
  • Afdeling naam is vereist
  • Als u bestaande Afdelingen bijwerkt, dan moet de Afdeling naam op uw spreadsheet overeenkomen met die in SurveyMonkey. Anders wordt er een nieuwe Afdeling gemaakt.

Uw CSV-bestand opslaan U kunt uw CSV-bestand in verschillende .csv-indelingen opslaan. U kunt echter niet alle indelingen succesvol opslaan en importeren. Sla uw bestand op als: CSV UTF-8 (kommagescheiden) | MS-DOS kommagescheiden

Afdelingen importeren via CSV:

1. Ga naar het tabblad Afdelingen.
  2. (Optioneel) Klik op CSV exporteren om een volledige lijst met Afdelingen en hun instellingen te downloaden voor het geval u deze later nodig hebt.
  3. Klik op het pijltje omlaag naast de knop Afdeling toevoegen en selecteer CSV importeren.
  4. (Optioneel) Klik op Voorbeeldsjabloon downloaden voor een juist opgemaakt CSV-bestand dat u kunt bewerken en opnieuw kunt importeren.
  5. Gebruik slepen-en-neerzetten of blader door uw computer om uw CSV-bestand toe te voegen.
  6. Klik op Volgende. Geef voorbeelden weer van de eerste paar rijen van uw CSV om te controleren of uw gegevens in de juiste volgorde staan.
  7. Klik op Importeren. Sluit of vernieuw de pagina niet tijdens het importeren.
  8. Zodra de import is voltooid, klikt u op Rapport downloaden om de importstatus per Afdeling te bekijken samen met eventuele importfouten. Als u het bericht Import voltooid afwijst, kunt u het rapport niet downloaden.

Wanneer uw import is voltooid, kunt u een rapport downloaden om de importstatus voor elke rij weer te geven. Als er fouten zijn, kunt u deze herstellen en het bestand opnieuw importeren.

Als er een importfout is als u uw CSV-bestand uploadt, komt dit waarschijnlijk doordat:

• De gegevens niet juist zijn opgemaakt
  • De kolommen niet in de juiste volgorde staan
  • Niet alle Afdelingen een Afdeling naam hebben
  • Er extra gegevens in uw spreadsheet staan
  • De spreadsheet meer dan 200 rijen telt
  • Het CSV-bestand niet is opgeslagen in de juiste CSV-indeling

Tip: Als u de rol van meerdere licenties tegelijk wilt wijzigen, bekijkt u Gebruikers importeren via CSV.