Voeg een extra beveiligingslaag toe aan uw SurveyMonkey-account door gebruik te maken van tweestapsverificatie als u zich aanmeldt.

Tweestapsverificatie gebruikt twee typen verificatiefactoren om te bepalen wie u bent wanneer u zich aanmeldt bij uw account:

VerificatiefactorWat betekent dat?Voorbeelden
1. KennisIets wat u weetUw aanmeldingsgegevens: e-mailadres en wachtwoord
2. BezitIets wat u hebt* Een smartphone of tablet

* Elk apparaat dat een verificatieapp kan downloaden.

Als tweestapsverificatie is ingeschakeld, hebt u om u aan te melden bij uw account zowel uw aanmeldingsgegevens als een eenmalige toegangscode nodig. Deze code wordt gegenereerd door een verificatieapp op uw mobiele apparaat.

Als uw SurveyMonkey-account is gekoppeld aan Google, Facebook, LinkedIn, Microsoft of Apple en u deze inloggegevens gebruikt om u aan te melden, of als u deel uitmaakt van een Enterprise-team waarvoor eenmalige aanmelding (SSO) ingesteld is, kunt u geen tweestapsverificatie gebruiken.

Als u tweestapsverificatie wilt instellen en gebruiken, moet u een verificatieapp downloaden op uw mobiele apparaat.

Hier volgen enkele algemene verificatieapps die u kunt vinden in de appstore van uw mobiele apparaat:

• Google Authenticator
  • LastPass Authenticator
  • Microsoft Authenticator

Tweestapsverificatie instellen gebeurt in twee stappen. Eerst schakelt u tweestapsverificatie in voor uw SurveyMonkey-account en vervolgens registreert u het mobiele apparaat dat u gaat gebruiken om uw identiteit te verifiëren.

1. Meld u aan en ga naar Mijn account.
  2. Zoek de sectie Profiel.
  3. Ga vanuit de sectie Aanmeldingsgegevens naar de pagina Aanmeldingsgegevens.
  4. Zet de keuzeschakelaar aan om tweestapsverificatie in te schakelen.

Zodra tweestapsverificatie is ingeschakeld voor uw account, kunt u uw mobiele apparaat koppelen.

1. Selecteer Ja, doorgaan met instellen.
  2. Open de verificatieapp op uw mobiele apparaat om de QR-code te scannen.
  3. Voer de code in.
  4. Klik op Doorgaan.

Uw mobiele apparaat is nu opgeslagen voor tweestapsverificatie en wordt de volgende keer dat u zich aanmeldt, gebruikt om uw identiteit te bevestigen met behulp van de verificatieapp.

Ondervindt u problemen bij het instellen, lees dan meer over het oplossen van problemen met tweestapsverificatie.

Tip: codes kunnen een bepaalde geldigheidsduur hebben, waarna de code ongeldig wordt. Zorg dat u de meest recente code invoert.

U kunt ervoor kiezen om dit apparaat 30 dagen lang te onthouden wanneer u zich aanmeldt. De volgende keer dat u zich aanmeldt met hetzelfde apparaat of in dezelfde browser, wordt dit apparaat dan herkend en hoeft u de komende 30 dagen geen code meer in te voeren.

Mogelijk wilt u een ander mobiel apparaat gebruiken voor tweestapsverificatie. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als u een nieuwe telefoon of tablet krijgt. Lees meer over problemen oplossen met tweestapsverificatie.

Uw apparaat voor tweestapsverificatie wijzigen:

1. Meld u aan en ga naar Mijn account.
  2. Open de pagina Aanmeldingsgegevens.
  3. Selecteer Ingeschreven apparaat wijzigen.
  4. Open de verificatieapp op uw nieuwe mobiele apparaat om de QR-code te scannen.
  5. Voer de code in.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. (Optioneel) Verwijder het SurveyMonkey-account uit de verificatieapp op uw oude apparaat.

Uw nieuwe mobiele apparaat is nu opgeslagen voor tweestapsverificatie en wordt de volgende keer dat u zich aanmeldt gebruikt om uw identiteit te bevestigen met behulp van de verificatieapp.

Als u het SurveyMonkey-account niet verwijdert uit de verificatieapp op uw eerder gebruikte apparaat, blijft deze een code genereren. Deze code is ongeldig en kan niet meer worden gebruikt om u aan te melden.

Tip: blijft uw meestgebruikte mobiele apparaat gebruiken voor tweestapsverificatie, aangezien u maar één apparaat kunt opslaan met tweestapsverificatie.

Als u tweestapsverificatie uitschakelt, hebt u geen verificatieapp nodig om uw identiteit te bevestigen bij het aanmelden.

Tweestapsverificatie uitschakelen:

1. Meld u aan en ga naar Mijn account.
  2. Zoek de sectie Profiel.
  3. Ga vanuit de sectie Aanmeldingsgegevens naar de pagina Aanmeldingsgegevens.
  4. Zet de keuzeschakelaar onder tweestapsverificatie uit.
  5. Selecteer Uitschakelen.
  6. (Optioneel) Verwijder het SurveyMonkey-account uit de verificatieapp.

Tweestapsverificatie is nu uitgeschakeld voor uw account. Als u tweestapsverificatie opnieuw wilt gebruiken, zet u deze optie weer aan.

• Ik heb problemen met het scannen van de QR-code
  • Ik heb het mobiele apparaat dat ik gebruikt heb om me aan te melden met tweestapsverificatie niet meer (verloren apparaat)
  • Ik heb een nieuw mobiel apparaat
  • Ik heb de verificatieapp verwijderd
  • Ik wil mijn verificatieapp wijzigen
  • Kan ik meer dan één apparaat opslaan voor tweestapsverificatie?