Afbeeldingskeuze is een eenvoudig gesloten vraagtype waarmee respondenten een of meer afbeeldingsantwoorden kunnen kiezen in een gedefinieerde lijst met afbeeldingskeuzen. De afbeeldingen worden automatisch opgemaakt, zodat deze er goed uitzien op pc’s en mobiele apparaten.

Enquêtedeelnemers zien de afbeeldingen en bijschriften met de enquêtevraag. Standaard kunnen mensen één antwoord kiezen, maar u kunt het vakje aanvinken voor Meer dan één antwoord op deze vraag toestaan (selectievakjes gebruiken), zodat mensen meer dan één antwoord op deze vraag kunnen selecteren.

Stappen om een nieuwe vraag toe te voegen aan uw enquête:

1. Ga naar de sectie Enquête ontwerpen.
  2. Kies Afbeeldingskeuze in de sectie Bouwen.
  3. Voer de tekst van de vraag in.
  4. Upload in de antwoordvelden uw afbeeldingen of voer de URL’s in van afbeeldingen op het web. U kunt tot tien afbeeldingen per vraag toevoegen.
  5. Stel eventuele extra opties en instellingen in:
    • U kunt afbeeldingsbijschriften instellen die zichtbaar zijn voor enquêtedeelnemers.
    • Als u uw afbeelding toegankelijk wilt maken voor enquêtedeelnemers die een schermlezer gebruiken, schakelt u het selectievakje Beschrijvende tekst voor afbeelding opnemen in.
    • Klik op het tabblad Opties of Logica voor meer aanpassingsopties.
  6. Klik op Opslaan.

Bekijk voordat u uw enquête verzendt een voorbeeld van uw enquêteontwerp. Zo weet u hoe uw enquête wordt weergegeven bij de mensen die de enquête invullen.

Op het tabblad Bewerken, Opties en Logica kunt u de vraag op de volgende manieren verder aanpassen:

Afbeeldingskeuzevragen zijn gemakkelijk te analyseren, omdat ze gesloten zijn. U kunt filter- en vergelijkingsregels maken om uw enquêteresultaten op te splitsen. Elk diagramtype is beschikbaar voor deze vraag.

Afbeeldingen worden niet weergegeven op de pagina Resultaten analyseren. Als u bijschriften aan de afbeeldingen hebt toegevoegd, worden in plaats daarvan deze bijschriften in het diagram weergegeven. Is dit niet het geval, dan worden de antwoordkeuzes van een nummer voorzien in de volgorde waarin ze in de enquête worden weergegeven. De eerste afbeelding krijgt bijvoorbeeld het label Afbeelding 1 en de tweede Afbeelding 2.

Alle exporttypen zijn beschikbaar voor afbeeldingskeuzevragen.

Als u uw resultaten wilt delen met anderen, kunt u uw exports delen of een pagina met gedeelde gegevens maken. Meer info over onze opties voor delen: Enquêteresultaten delen