Divisies

Enterprise-functie: Divisies is momenteel alleen beschikbaar in het programma voor vroegtijdige toegang.

Een divisie is een subset van uw Enterprise-team met eigen beheerders en gebruikers. Primaire beheerders en beheerders kunnen divisies toevoegen voor verschillende afdelingen, kantoren, klanten of andere groepen om deze afzonderlijk te beheren.

Ga naar...

Rollen en machtigingen

Rollen

Hier is een basisoverzicht van de rollen voor divisies:

RolBeschrijving
Primaire beheerder De persoon die het Enterprise-team heeft gemaakt. Deze persoon is verantwoordelijk voor facturering en het beheren van licenties en divisies.
BeheerderDe primaire beheerder van een Enterprise-team kan gebruikers wijzigen in beheerders. Beheerders beschikken over nagenoeg dezelfde machtigingen als de primaire beheerder en kunnen divisies beheren.
DivisiebeheerderDe primaire beheerder of beheerder kan gebruikers wijzigen in divisiebeheerders. Divisiebeheerders kunnen alleen hun divisies en gebruikers in hun divisies beheren.
GebruikerAlle overige personen. Gebruikers zijn onderdeel van het Enterprise-team en kunnen worden toegewezen aan één divisie (maar dat is niet verplicht). Gebruikers kunnen enquêtes maken en delen, maar beschikken niet over machtigingen om het team of divisies te beheren.

Machtigingen

Dit kunnen mensen en hun afzonderlijke rollen allemaal doen in divisies:

Primaire beheerder of beheerder
Divisiebeheerder*
Gebruiker
Divisies maken
3
å
å
Divisiebeheerders toevoegen of verwijderen
3
å
å
Divisie-instellingen bewerken
3
å
å
Divisies verwijderen
3
å
å
Een CSV-bestand importeren voor het beheren van gebruikers
3
å
å
Zie Divisies
3
3
å
Gebruikers aan een divisie toevoegen
3
3
å
Gebruikers overplaatsen
3
3
å
Divisieactiviteit weergeven
3
3
å
Beheerdashboard weergeven
3
3
å

* Divisiebeheerders kunnen alleen gebruikers en informatie in hun divisies weergeven en beheren.

Divisies toevoegen en beheren

Primaire beheerders en beheerders kunnen één divisie tegelijk importeren via een CSV-bestand of meerdere divisies tegelijk bijwerken.

Een divisie toevoegen

Een divisie maken:

1. Selecteer Mijn team in het bovenste navigatiemenu.
  2. Selecteer Divisies.
  3. Klik op Divisie toevoegen.
  4. Voer een unieke divisienaam in van maximaal 255 tekens.
  5. (Optioneel) Voer een beschrijving, regio en kostencentrum in. Beschrijvingen kunnen maximaal 300 tekens lang zijn. Andere velden mogen hoogstens 255 tekens bevatten.
  6. Klik op Divisie toevoegen.

Meerdere divisies tegelijk toevoegen of bewerken

Een CSV-bestand importeren om nieuwe divisies toe te voegen of bestaande divisies bij te werken.

Een divisie bewerken

De divisie-instellingen bewerken:

1. Klik in het tabblad Divisies op de divisienaam.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Bewerk de Divisienaam, Beschrijving, Regio of het Kostencentrum. Beschrijvingen kunnen maximaal 300 tekens bevatten; de andere velden maximaal 255 tekens.
  4. Klik op Divisie bijwerken.

Een divisie verwijderen

Divisies verwijderen:

1. Vink op het tabblad Divisies het vakje aan naast de divisies die u wilt verwijderen.
  2. Klik in het menu onderaan de pagina op Verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen.

Nadat een divisie is verwijderd, kunnen gebruikers uit die divisie worden toegevoegd aan een andere divisie. Als u besluit ze niet toe te voegen aan een divisie, hebben de gebruikers nog steeds een account als onderdeel van het team. Alle enquêtes en gegevens blijven in het account van elke gebruiker.

Divisiebeheerders beheren

Tip! Importeer gebruikers via een CSV-bestand om tegelijkertijd divisiebeheerders toe te wijzen en gebruikers toe te voegen aan divisies.

Een divisiebeheerder toevoegen

Een divisiebeheerder toevoegen:

1. Klik in het tabblad Divisies op de divisienaam waaraan u een divisiebeheerder wilt toevoegen.
  2. Klik op het tabblad Beheerders.
  3. Klik op de knop + Beheerders toevoegen.
  4. Gebruikers zoeken en selecteren. Primaire beheerders en beheerders kunnen geen divisiebeheerders zijn.
  5. Klik op Toevoegen aan beheerders.

Een divisiebeheerder kan zijn of haar divisies zien op het tabblad Divisies en gebruikers in zijn of haar divisies toevoegen of beheren. Iemand kan een divisiebeheerder zijn in meerdere divisies en een divisie kan meerdere divisiebeheerders hebben.

Een divisiebeheerder verwijderen

Iemands divisiebeheerderrol verwijderen:

1. Klik in het tabblad Divisies op de divisienaam waarvan u een divisiebeheerder wilt verwijderen.
  2. Klik op het tabblad Beheerders.
  3. Zoek en selecteer de divisiebeheerders die u wilt verwijderen.
  4. Klik in het menu dat onderaan de pagina verschijnt op Verwijderen van beheerders.

Als de divisiebeheerder ook een gebruiker is in de divisie, blijven ze een gebruiker in de divisie. Als ze ook divisiebeheerder zijn voor een andere divisie, blijven ze divisiebeheerder voor die divisie.

Meldingen

Als iemand wordt toegevoegd of verwijderd als divisiebeheerder, sturen we een melding naar het e-mailadres van hun account.

Gebruikers in divisies toevoegen en beheren

Tip! Importeer gebruikers via een CSV-bestand om tegelijkertijd gebruikers toe te voegen of over te plaatsen en divisiebeheerders toe te wijzen aan divisies.

Gebruikers toevoegen

Gebruikers toevoegen aan een divisie:

1. Klik in het tabblad Divisies op de divisienaam waaraan u gebruikers wilt toevoegen.
  2. Klik op + Gebruikers toevoegen.
  3. Zoek en selecteer gebruikers om aan de divisie toe te voegen.
  4. Klik op Gebruikers toevoegen.

Waarom kan ik een gebruiker niet toevoegen?

Primaire beheerders en beheerders kunnen gebruikers toevoegen aan elke divisie terwijl divisiebeheerders alleen gebruikers aan hun eigen divisies kunnen toevoegen.

Gebruikers moeten onderdeel van een team zijn voordat ze kunnen worden toegevoegd aan een divisie.

Iemand kan in maar één divisie tegelijkertijd een gebruiker zijn. Als u een gebruiker zoekt waarvan u weet dat deze deel uitmaakt van uw team, maar u ziet Geen resultaat gevonden, dan zit de gebruiker al in een andere divisie.

Gebruikers verwijderen of overplaatsen

Primaire beheerders en beheerders kunnen gebruikers uit een divisie overplaatsen om ze te verwijderen, of gebruikers overplaatsen naar een andere divisie. Divisiebeheerders kunnen gebruikers uit hun divisie verwijderen, maar ze kunnen gebruikers alleen overplaatsen naar een andere divisie als ze daarvan ook de divisiebeheerder zijn.

Gebruikers overplaatsen:

1. Klik in het tabblad Divisies op de divisienaam.
  2. Zoek en selecteer de gebruikers die u wilt overplaatsen.
  3. Klik in het menu dat onderaan de pagina verschijnt op Gebruikers overplaatsen.
  4. Selecteer Uit divisie overplaatsen om de gebruikers te verwijderen. Of selecteer Naar een andere divisie overplaatsen en selecteer een divisie waarnaar u de gebruikers wilt overplaatsen.
  5. Klik op Opslaan.

Divisies importeren via CSV

Hoe werkt het

Importeer een CSV-bestand om nieuwe divisies toe te voegen of bestaande divisies bij te werken. U kunt gebruikers toevoegen of beheren in divisies nadat deze zijn ingesteld.

Spreadsheet instellen

Download onze voorbeeldsjabloon voor een juist opgemaakt CSV-bestand dat u kunt bewerken, opslaan als en opnieuw kunt importeren. Als u helemaal vanaf het begin begint, maakt u een spreadsheet in een applicatie zoals Excel, Numbers of Google Sheets.

Gebruik deze kopvelden voor de eerste rij van het spreadsheet: Divisienaam, Beschrijving, Regio en Kostencentrum

Volg deze richtlijnen wanneer u gegevens toevoegt aan uw spreadsheet:

• Beschrijvingen kunnen maximaal 300 tekens bevatten; de andere velden maximaal 255 tekens
  • Het bestand mag niet meer dan 200 rijen hebben
  • Divisienaam is vereist
  • Als u bestaande divisies bijwerkt, dan moet de divisienaam op uw spreadsheet overeenkomen met die in SurveyMonkey. Anders wordt er een nieuwe divisie gemaakt.
Uw CSV-bestand opslaan U kunt uw CSV-bestand in verschillende .csv-indelingen opslaan. U kunt echter niet alle indelingen succesvol opslaan en importeren. Sla uw bestand op als:
      CSV UTF-8 (kommagescheiden)
      MS-DOS kommagescheiden

Importeren

Divisies importeren via CSV:

1. Ga naar het tabblad Divisies.
  2. (Optioneel) Klik op CSV exporteren om een volledige lijst met divisies en hun instellingen te downloaden voor het geval u deze later nodig hebt.
  3. Klik op het pijltje omlaag naast de knop Divisie toevoegen en selecteer CSV importeren.
  4. (Optioneel) Klik op Voorbeeldsjabloon downloaden voor een juist opgemaakt CSV-bestand dat u kunt bewerken en opnieuw kunt importeren.
  5. Gebruik slepen-en-neerzetten of blader door uw computer om uw CSV-bestand toe te voegen.
  6. Klik op Volgende. Geef voorbeelden weer van de eerste paar rijen van uw CSV om te controleren of uw gegevens in de juiste volgorde staan.
  7. Klik op Importeren. Sluit of vernieuw de pagina niet tijdens het importeren.
  8. Zodra de import is voltooid, klikt u op Rapport downloaden om de importstatus per divisie te bekijken samen met eventuele importfouten. Als u het bericht Import voltooid afwijst, kunt u het rapport niet downloaden.

Importfouten

Wanneer uw import is voltooid, kunt u een rapport downloaden om de importstatus voor elke rij weer te geven. Als er fouten zijn, kunt u deze herstellen en het bestand opnieuw importeren.

Als er een importfout is als u uw CSV-bestand uploadt, komt dit waarschijnlijk doordat:

• De gegevens niet juist zijn opgemaakt
  • De kolommen niet in de juiste volgorde staan
  • Niet alle divisies een divisienaam hebben
  • Er extra gegevens in uw spreadsheet staan
  • De spreadsheet meer dan 200 rijen telt
  • Het CSV-bestand niet is opgeslagen in de juiste CSV-indeling

Gebruikers importeren via CSV

Hoe werkt het

Primaire beheerders en beheerders kunnen een CSV-bestand importeren om de actieve gebruikers van hun team toe te voegen of te beheren.

Als uw team eenmalige aanmelding heeft ingeschakeld, kunt u geen gebruikers toevoegen via CSV-import.

Spreadsheet instellen

Download onze voorbeeldsjabloon voor een juist opgemaakt CSV-bestand dat u kunt bewerken, opslaan als en opnieuw kunt importeren. Als u helemaal vanaf het begin begint, maakt u een spreadsheet in een applicatie zoals Excel, Numbers of Google Sheets.

Gebruik de volgende kopvelden voor de eerste rij van het spreadsheet: Gebruiker, e-mail, rol, divisie (gebruiker), divisie (beheerder)

Volg deze richtlijnen wanneer u gegevens toevoegt aan uw spreadsheet:

• Elke gebruiker heeft zijn eigen rij
  • Gebruikersnaam is vereist en komt overeen met de gegevens in SurveyMonkey
  • Het bestand mag hoogstens 10.000 rijen hebben en moet minder dan 5 MB zijn
  • Gebruik komma's om de divisienamen te scheiden als u een gebruiker toevoegt als divisiebeheerder van meerdere divisies.
Uw CSV-bestand opslaan U kunt uw CSV-bestand in verschillende .csv-indelingen opslaan. U kunt echter niet alle indelingen succesvol opslaan en importeren. Sla uw bestand op als:
      CSV UTF-8 (kommagescheiden)
      MS-DOS kommagescheiden

Importeren

Een CSV-bestand importeren:

1. Ga naar het tabblad Gebruikers beheren.
  2. (Optioneel) Klik op CSV exporteren om een volledige lijst met gebruikers in uw team en hun accountstatus te downloaden.
  3. Klik op CSV importeren.
  4. (Optioneel) Klik op Voorbeeldsjabloon downloaden voor een juist opgemaakt CSV-bestand dat u kunt bewerken en opnieuw kunt importeren.
  5. Gebruik slepen-en-neerzetten of blader door uw computer om uw CSV-bestand toe te voegen.
  6. Klik op Volgende.
  7. Geef voorbeelden weer van de eerste vijf rijen van uw CSV om te controleren of uw gegevens in de juiste volgorde staan. Klik op Importeren.
  8. Zodra de import is voltooid, klikt u op Rapport downloaden om de importstatus per gebruiker te bekijken samen met eventuele importfouten. Als u het bericht Import voltooid afwijst, kunt u het rapport niet downloaden.

Importfouten

Wanneer uw import is voltooid, kunt u een rapport downloaden om de importstatus voor elke rij weer te geven. Als er fouten zijn, kunt u deze herstellen en het bestand opnieuw importeren.

Als er een importfout is als u uw CSV-bestand uploadt, komt dit waarschijnlijk doordat:

• De gegevens niet juist zijn opgemaakt
  • De kolommen niet in de juiste volgorde staan
  • Er extra gegevens in uw spreadsheet staan
  • Het bestand meer dan 10.000 rijen heeft of uw spreadsheet meer dan 5 MB is
  • Het bestand moet worden opgeslagen in een andere CSV-indeling
  • De spreadsheet meer gebruikers telt dan er licenties in uw team zijn