m

Contact opnemen met SurveyMonkey

Onmiddellijke antwoorden

U vindt het snelst antwoorden in ons Helpcenter. Voer gewoon een trefwoord in of blader door de onderwerpen boven aan deze pagina. De kans is groot dat er al een artikel is geschreven over uw probleem. U kunt dan snel weer verder met het verzenden van een geweldige enquĂȘte! Hebt u wat extra hulp nodig? Dan vindt u op elke artikelpagina een koppeling om contact op te nemen met ondersteuning.

Ondersteuning per e-mail

Wij bieden 7 dagen per week en 24 uur per dag ondersteuning per e-mail voor alle klanten, zelfs op feestdagen!

Telefonische ondersteuning

Telefonische ondersteuning in het Engels is een functie van PLATINA/PREMIER-plannen. U kunt zien of in uw plan telefonische ondersteuning is opgenomen door naar de contactpagina te gaan en u aan te melden. Nadat u bent aangemeld bij een plan waarin telefonische ondersteuning is inbegrepen, kunt u een telefoongesprek aanvragen. Wij bellen u dan binnen circa 5 minuten terug. Wij bieden telefonische ondersteuning aan van maandag t/m vrijdag van 03:00 uur tot 20:00 uur (tijdzone Amerikaanse oostkust).

Wij bieden alle klanten 7 dagen per week, 24 uur per dag ondersteuning per e-mail. Telefonische ondersteuning in het Engels is een functie voor PLATINA-plannen. U kunt zien of telefonische ondersteuning in uw plan is inbegrepen door naar de contactpagina te gaan en u aan te melden.

Ontvang antwoorden