m

Contact opnemen met SurveyMonkey

Onmiddellijke antwoorden

In ons Helpcenter vindt u het snelst antwoorden. Voer gewoon een trefwoord in of blader door de onderwerpen boven aan deze pagina. De kans is groot dat er al een artikel is geschreven over uw probleem. U kunt dan snel weer verder met het verzenden van een geweldige enquĂȘte. Hebt u wat extra hulp nodig? Dan vindt u op elke artikelpagina een koppeling om contact op te nemen met ondersteuning.

Ondersteuning per e-mail

Wij bieden zeven dagen per week en 24 uur per dag ondersteuning per e-mail in het Engels voor alle klanten, zelfs op feestdagen!

E-mailondersteuning is in allerlei talen beschikbaar gedurende beperkte uren.

Telefonische ondersteuning

Telefonische ondersteuning is alleen beschikbaar bij Premier, Team Premier- en Enterprise-abonnementen. Sommige mensen in een Premier- of Enterprise-teamabonnement komen mogelijk niet in aanmerking voor telefonische ondersteuning, zoals mensen die een licentie met beperkte toegang hebben.

U kunt zien of telefonische ondersteuning onderdeel is van uw abonnement door naar de contactpagina te gaan en u aan te melden bij uw account. Als u in aanmerking komt, kunt u een telefoongesprek aanvragen. We bellen u binnen ongeveer tien minuten terug. Telefonische ondersteuning is van maandag t/m vrijdag van 03:00 uur tot 20:00 uur (tijdzone Amerikaanse oostkust) beschikbaar.

We bieden e-mailondersteuning (24/7) voor alle klanten en telefonische ondersteuning voor sommige klanten. U kunt zien of telefonische ondersteuning onderdeel is van uw abonnement door u aan te melden op de contactpagina.

Ontvang antwoorden