m

Contact opnemen met SurveyMonkey

Onmiddellijke antwoorden

In ons Helpcenter vindt u het snelst antwoorden. Voer gewoon een trefwoord in of blader door de onderwerpen boven aan deze pagina. De kans is groot dat er al een artikel is geschreven over uw probleem. U kunt dan snel weer verder met het verzenden van een geweldige enquĂȘte. Hebt u wat extra hulp nodig? Dan vindt u op elke artikelpagina een koppeling om contact op te nemen met ondersteuning.

Ondersteuning per e-mail

Wij bieden zeven dagen per week en 24 uur per dag ondersteuning per e-mail in het Engels voor alle klanten, zelfs op feestdagen!

E-mailondersteuning is in allerlei talen beschikbaar gedurende beperkte uren.

Telefonische ondersteuning

Telefonische ondersteuning in het Engels is een functie van Premier-abonnementen. U kunt zien of in uw abonnement telefonische ondersteuning is opgenomen door u op de contactpagina aan te melden. Nadat u bent aangemeld bij een abonnement met telefonische ondersteuning, kunt u een telefoongesprek aanvragen. Wij bellen u dan binnen pakweg vijf minuten terug. Telefonische ondersteuning is van maandag t/m vrijdag van 03:00 uur tot 20:00 uur (tijdzone Amerikaanse oostkust) beschikbaar.

Onze klanten kunnen zeven dagen per week, 24 uur per dag gebruikmaken van ondersteuning per e-mail. Telefonische ondersteuning in het Engels is een functie van Premier-abonnementen. U kunt zien of telefonische ondersteuning onderdeel is van uw abonnement door u aan te melden op de contactpagina.

Ontvang antwoorden