Schuifregelaarvraag

De schuifregelaarvraag stelt respondenten in staat om een item of bewering te waarderen op basis van een numerieke school door een interactieve schuifregelaar te verslepen.

Een schuifregelaarvraag maken

Een schuifregelaarvraag instellen:

1. Plaats Schuifregelaar via slepen-en-neerzetten vanuit de sectie OPBOUWFUNCTIE op de pagina Enquête ontwerpen in uw enquête.
  2. Voer de tekst van de vraag in.
  3. Pas de instellingen op de tabbladen Bewerken en Opties aan.
  4. Klik op Opslaan.
TIP! Neem instructies op zodat uw respondenten de vraag correct kunnen beantwoorden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het volgende: Sleep de schuifregelaar naar de gewenste positie of voer een numerieke waarde in het tekstvak in.

Vraaginstellingen

U kunt op de tabbladen Bewerken en Opties de volgende specifieke instellingen voor vragen van het type Schuifregelaar aanpassen.

Instelling
Tabblad
Beschrijving
Labels voor schaalbereikBewerkenHier kunt u de tekstlabels voor de linkerzijde, het midden en de rechterzijde van de schuifregelaar bewerken. Het bewerken van de labels voor het schaalbereik is niet van invloed op het bereik of de validatie van de vraag, u wijzigt alleen de tekstlabels.

De labels voor het schaalbereik kunnen automatisch worden bijgewerkt wanneer u het schaalbereik wijzigt, afhankelijk van wat u tot dan toe hebt aangepast:

• Als u de labels voor het schaalbereik al hebt aangepast, worden deze niet automatisch bijgewerkt wanneer u het schaalbereik wijzigt.
  • Als u de labels voor het schaalbereik nog niet hebt aangepast, worden deze automatisch bijgewerkt wanneer u het schaalbereik wijzigt.
Schaalbereik

Opties

Hiermee beperkt u het bereik aan antwoorden dat door de vraag wordt geaccepteerd. U kunt het schaalbereik instellen op een minimum van -1.000.000 en een maximum van 1.000.000. Het standaardbereik is 0 tot 100.
StapgrootteOptiesHiermee stelt u het interval in waarmee de schuifregelaar wordt verplaatst.

Een stapgrootte van 1 (de standaardwaarde) betekent dat respondenten de schuifregelaar kunnen verslepen naar elk geheel getal dat tussen de minimumwaarde en de maximumwaarde van het schaalbereik valt. Met een bereik van 0 tot 5 kunnen ze de schuifregelaar gebruiken om 0, 1, 2, 3, 4 of 5 te kiezen.

Als u de stapgrootte wijzigt in 5, verschuift de schuifregelaar in stappen van 5 wanneer deze wordt versleept. Met een bereik van 0 tot 20 kunnen ze de schuifregelaar gebruiken om 0, 5, 10, 15 of 20 te kiezen. Als respondenten een tussenliggende waarde willen kiezen, kunnen ze in het vak voor numerieke invoer een geheel getal typen dat zich binnen het schaalbereik bevindt, zoals 11 of 19.
StartpositieOptiesHiermee beheert u de standaardpositie van de schuifregelaar die wordt weergegeven wanneer de respondent de vraag voor het eerst ziet.
Numerieke invoervak verbergenOptiesHiermee verbergt u het vak voor numerieke invoer dat standaard naast de schuifregelaar wordt weergegeven.

Dit is nuttig als u voor uw schaalbereiklabels woorden gebruikt in plaats van cijfers, aangezien het niet onmiddellijk duidelijk is voor respondenten dat u resultaten meet via een numerieke schaal.

Extra opties

Op de tabbladen Bewerken en Opties kunt u de vraag op de volgende manieren verder aanpassen:

Enquêtegedrag

Geef voordat u uw enquête verzendt, een voorbeeld & test weer voor uw enquêteontwerp om te controleren hoe uw enquête bij respondenten wordt weergegeven.

Respondenten kunnen een schuifregelaarvraag op de drie volgende manieren beantwoorden:

• Klik en sleep de schuifregelaar naar de gewenste positie.
  • Typ een numerieke antwoordwaarde rechtstreeks in het tekstvak.
  • Klik ergens op het schuifregelaarspoor, waarna de schuifregelaar direct naar deze positie verspringt.

Tot iemand op de schuifregelaar klikt en deze verplaatst of een antwoord invult in het tekstvak, wordt de vraag beschouwd als onbeantwoord of overgeslagen. Dit helpt voorkomen dat uw resultaten worden verstoord in de richting van de waardering die is gekoppeld aan de standaardstartpositie. Respondenten moeten actie ondernemen met betrekking tot de vraag om een reactie op de vraag te registreren.

Als iemand een waardering selecteert en vervolgens besluit om het antwoord te verwijderen, kan deze persoon op Wissen klikken om het antwoord te wissen en de vraag opnieuw in te stellen op de onbeantwoorde status. De schuifregelaar keert terug in de standaardstartpositie.

Resultaten analyseren

We berekenen de gemiddelde waardering in de sectie Resultaten analyseren. Deze wordt weergegeven in de kolom Gemiddeld aantal in uw gegevenstabel. Het gemiddelde wordt als volgt berekend:

Som van antwoorden

Totale aantal reacties

U kunt op Reacties klikken als u afzonderlijke waarderingen wilt weergeven die respondenten hebben ingevoerd. Klik vervolgens Antwoord van respondent bekijken onder een antwoord om naar de gehele afzonderlijke reactie van de respondent te verspringen.

Schuifregelaarresultaten ontbreken in de export

Als de resultaten van een schuifregelaarvraag ontbreken in uw export, selecteert u Reacties op open vragen in de exportopties en probeert u het opnieuw.

De schuifregelaarvraag stelt respondenten in staat om een item of bewering te waarderen op basis van een numerieke school door een interactieve schuifregelaar te verslepen.