Terugkerende enquêtes

Betaalde functie: Alleen met een betaald abonnement kunt u terugkerende enquêtes maken.

Ga naar...

Hoe het werkt

Met terugkerende enquêtes kunt u eenvoudiger dezelfde enquête op een regelmatige basis delen en voor langere perioden gegevens verzamelen. Deze verzamelprogramma-optie bespaart u tijd doordat er automatisch nieuwe webkoppelingen, ook wel exemplaren genoemd, worden gemaakt op basis van een door u gekozen frequentie. U kunt via deze instelling eenvoudig uw resultaten filteren op elk exemplaar en zo zien hoe mensen in de loop van de tijd verschillend hebben geantwoord.

2 Uw enquête ontwerpen

2 Een verzamelprogramma voor webkoppelingen maken

2 Terugkerende enquête inschakelen in uw verzamelprogramma-opties

2 E-mailmeldingen ontvangen zodra een nieuwe webkoppeling kan worden gedeeld met respondenten

2 De nieuwe koppeling delen

Een terugkerende enquête plannen

Een terugkerende enquête maken:

1. Ga naar het onderdeel Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Voeg een verzamelprogramma Webkoppeling toe.
  3. Klik op Terugkerende enquête in de verzamelprogramma-opties en selecteer Aan.
  4. Selecteer de frequentie waarop de terugkerende enquête wordt herhaald: dagelijks, wekelijks, maandelijks of driemaandelijks.
  5. Kies alle andere opties voor de terugkerende enquête, zoals wanneer de herhaling wordt herhaald, hoe dit wordt bepaald en wanneer deze eindigt.
  6. (Optioneel) Bewerk het e-mailadres voor de herinnering.
  7. Controleer het overzicht van de terugkerende enquête en klik op Doorgaan.
  8. Klik op Opslaan in het bevestigingsvenster om Mijn terugkerende enquêtes te openen.

In de sectie Mijn terugkerende enquêtes kunt u de rest van uw verzamelprogramma-opties instellen in de sjabloon. Ook kunt u de koppeling naar uw enquête ophalen in de sectie Frequentie.

Respondenten volgen Verzamelprogramma's voor webkoppeling houden IP-adressen bij, maar met deze informatie kunt u niet echt respondenten volgen. Als u elke reactie wilt koppelen aan de persoon die deze heeft verzonden, kunt u een vereiste vraag toevoegen. Hiermee kunt u informatie verzamelen waaruit de identiteit van respondenten kan worden afgeleid.
Wat is de functie Herhalen op?

Als u een maandelijkse of driemaandelijkse terugkerende enquête instelt, bepaalt de instelling Herhalen op wanneer in de maand of het kwartaal u een nieuwe webkoppeling ontvangt. Bijvoorbeeld:

Als u bijvoorbeeld op de 15e van elke maand een nieuwe webkoppeling wilt ontvangen, kiest u Dag van de maand. In het veld Begindatum kiest u de 15e in de kalender.
Als u bijvoorbeeld op de 2e woensdag van elke maand een nieuwe webkoppeling wilt ontvangen, kiest u Dag van de week. In het veld Begindatum kiest u de 2e woensdag in de Begindatum-kalender.

Uw webkoppelingen ophalen

Mijn nieuwe webkoppeling ophalen

U kunt uw nieuwe webkoppeling kopiëren vanuit het herinneringsbericht dat u via e-mail hebt ontvangen of vanuit het verzamelprogramma in uw account.

Elke nieuwe webkoppeling wordt aangeduid als een exemplaar. Elke exemplaarnaam bevat een nummer, zodat dat u de namen eenvoudig van elkaar kunt onderscheiden.

Uw nieuwe webkoppeling ophalen:

1. Ga naar het onderdeel Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op de naam van uw verzamelprogramma waarvoor herhaling is ingesteld. Verzamelprogramma's met een terugkerende enquête worden gemarkeerd met dit pictogram in uw lijst met verzamelprogramma's:
  3. Klik in de sectie Mijn terugkerende enquêtes op het exemplaar dat u wilt openen.
  4. Kopieer de URL.
  5. Deel de koppeling.

Herinneringsbericht per e-mail

Telkens als er een nieuwe webkoppeling wordt gemaakt, sturen we per e-mail een herinneringsbericht.

De e-mail wordt verzonden naar het adres dat u tijdens het instellen hebt ingevoerd in het veld Herinnering per e-mail. Standaard wordt het e-mailadres van de eigenaar in dat veld ingevuld, maar u kunt dit aanpassen. We raden aan om herinneringen op te sturen naar de persoon die de enquêtekoppeling deelt. De herinnering per e-mail kan maar aan één persoon worden verzonden en de inhoud van de e-mail kan niet worden aangepast.

Uw terugkerende enquête bewerken

Een terugkerende enquête bewerken

Eventuele bewerkingen in de sjabloon Terugkerende enquête zijn alleen van invloed op toekomstige exemplaren.

Uw terugkerende enquête bewerken:

1. Ga naar het onderdeel Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op de naam van het verzamelprogramma met de terugkerende enquête die u wilt bewerken. Verzamelprogramma's met een terugkerende enquête worden gemarkeerd met dit pictogram in uw lijst met verzamelprogramma's:
  3. Klik op de sjabloonbijnaam om deze te openen.
  4. Open uw verzamelprogramma-opties en bewerk de opties voor de terugkerende enquête.
  5. Klik op Opslaan.
Automatisch opslaan U moet op Opslaan klikken om een terugkerende enquête in te schakelen of opties te bewerken, maar uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen wanneer u een terugkerende enquête uitschakelt.
Een enquête afsluiten

Alle exemplaren blijven open tot u deze sluit. Schakelt u een terugkerende enquête uit, dan worden er geen toekomstige exemplaren gemaakt.

Als voor een verzamelprogramma op enige moment de optie Terugkerende enquête was ingeschakeld, kunt u het verzamelprogramma niet verwijderen. Dit blijft in de lijst met verzamelprogramma's staan.

Namen van exemplaren wijzigen

De standaardnaam van elk exemplaar bevat een opeenvolgend nummer dat is gebaseerd op wanneer de webkoppeling is gemaakt. U kunt de naam wel gewoon aanpassen.

De naam van een exemplaar wijzigen:

1. Ga naar het onderdeel Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op de naam van het verzamelprogramma.
  3. Klik op de bijnaam van het exemplaar.
  4. Klik op de naam van de webkoppeling van het exemplaar.
  5. Bewerk de naam en klik op Opslaan.

Uw resultaten analyseren

Wilt u de resultaten van een specifiek exemplaar in de sectie Resultaten analyseren zien, dan kunt u filteren op verzamelprogramma.

Als u uw resultaten wilt exporteren, kunt u het beste kiezen voor een export van alle reactiegegevens in de XLS-indeling, zodat u reacties eenvoudig kunt sorteren en filteren op verzamelprogramma.

Beperkingen

FunctieBeperking
Enquêtekoppelingen aanpassenU kunt geen aangepaste URL-einden maken voor webkoppelingen in een terugkerende enquête. Als u een aangepast URL-einde maakt, wordt de terugkerende enquête automatisch uitgeschakeld, en vice versa.
Aangepaste variabelenAangepaste variabelen werken niet met terugkerende enquêtes. Schakel aangepaste variabelen uit in uw enquêteontwerp om ervoor te zorgen dat de terugkerende enquête goed werkt.

Het verzamelprogramma voor de terugkerende enquête maakt nieuwe webkoppelingen op basis van een door u gekozen frequentie. U ontvangt een e-mail zodra u een nieuwe koppeling kunt delen.