Herhaalde enquêtes

Betaalde functie: U kunt alleen bij een ADVANTAGE-, PREMIER- of ENTERPRISE-plan een herhaling maken. Als deze plannen niet worden weergegeven op de pagina Plannen en prijzen wanneer u zich hebt aangemeld, is deze functie voor u nog niet beschikbaar.

Ga naar...

Hoe het werkt

Als er een herhaling wordt ingesteld, wordt het eenvoudiger om dezelfde enquête op een regelmatige basis te delen en in de loop der tijd gegevens te verzamelen. Deze verzamelprogramma-optie bespaart u tijd doordat er automatisch nieuwe webkoppelingen, ook wel exemplaren genoemd, worden gemaakt op basis van een door u gekozen frequentie. U kunt via deze instelling eenvoudig uw resultaten filteren op elk exemplaar, om na te gaan hoe mensen in de loop van de tijd verschillend hebben geantwoord.

2 Uw enquête ontwerpen

2 Een verzamelprogramma voor webkoppelingen maken

2 Herhaling inschakelen in uw verzamelprogramma-opties

2 E-mailmeldingen ontvangen wanneer een nieuwe webkoppeling kan worden gedeeld met respondenten

2 De nieuwe koppeling delen

Een herhaling plannen

Een herhaling maken:

1. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Voeg een verzamelprogramma Webkoppeling toe.
  3. Klik op Herhaling in de verzamelprogramma-opties en selecteer Aan.
  4. Selecteer de frequentie waarop de herhaling wordt herhaald: dagelijks, wekelijks, maandelijks of driemaandelijks.
  5. Kies alle andere herhalingsdetails, zoals wanneer de herhaling wordt herhaald, hoe dit wordt bepaald en wanneer deze eindigt.
  6. (Optioneel) Bewerkt het e-mailadres voor de herinnering.
  7. Controleer uw herhalingsoverzicht en klik op Doorgaan.
  8. Klik op Opslaan in het bevestigingsvenster om Mijn herhalingen te openen.

In de sectie Mijn herhalingen kunt u de rest van uw verzamelprogramma-opties instellen in de sjabloon, of u kunt de koppeling naar uw enquête ophalen in de sectie Frequentie.

Respondenten volgen Verzamelprogramma's voor webkoppeling houden IP-adressen bij, maar deze informatie stelt u niet echt in staat om respondenten te volgen. Als u elke reactie wilt koppelen aan de persoon die deze heeft verzonden, kunt u een vereiste vraag toevoegen voor het verzamelen van informatie op basis waarvan respondenten kunnen worden geïdentificeerd.
Wat is de functie Herhalen op?

Wanneer u een maandelijkse of driemaandelijkse herhaling instelt, bepaalt de instelling Herhalen op wanneer in de maand of het kwartaal u een nieuwe webkoppeling ontvangt. Bijvoorbeeld:

Als u bijvoorbeeld op de 15e van elke maand een nieuwe webkoppeling wilt ontvangen, kiest u Dag van de maand. In het veld Begindatum kiest u de 15e in de kalender.
Als u bijvoorbeeld op de 2e woensdag van elke maand een nieuwe webkoppeling wilt ontvangen, kiest u Dag van de week. In het veld Begindatum kiest u de 2e woensdag in de Begindatum-kalender.

Uw webkoppelingen ophalen

Mijn nieuwe webkoppeling ophalen

U kunt uw nieuwe webkoppeling kopiëren vanuit het herinneringsbericht dat u via e-mail hebt ontvangen of vanuit het verzamelprogramma in uw account.

Elke nieuwe webkoppeling wordt aangeduid als een exemplaar. Elke exemplaarnaam bevat een nummer, zodat dat u deze namen eenvoudig van elkaar kunt onderscheiden.

Uw nieuwe webkoppeling ophalen:

1. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op de naam van uw verzamelprogramma waarvoor herhaling is ingesteld. Verzamelprogramma's waarbij Herhaling is ingesteld, worden gemarkeerd met dit pictogram in uw lijst met verzamelprogramma's:
  3. Klik in de sectie Mijn herhalingen op het exemplaar dat u wilt openen.
  4. Kopieer de URL.
  5. Deel de koppeling.

Herinneringsbericht per e-mail

Telkens wanneer er een nieuwe webkoppeling wordt gemaakt, sturen we per e-mail een herinneringsbericht.

Het e-mailbericht wordt verzonden naar het adres dat u tijdens het instellen hebt ingevoerd in het veld Herinnering per e-mail. Standaard wordt het e-mailadres van de eigenaar vooraf in dat veld ingevuld, maar dit kan worden gewijzigd. Aangeraden wordt om herinneringen per e-mail te verzenden aan de persoon die verantwoordelijk is voor het delen van de enquêtekoppeling. De herinnering per e-mail kan slechts aan één persoon worden verzonden en het is niet mogelijk om de inhoud van het e-mailbericht aan te passen.

Uw herhaling bewerken

Een herhaling bewerken

Eventuele bewerkingen die u uitvoert in de sjabloon Herhaling, zijn alleen van invloed op toekomstige exemplaren.

Uw herhaling bewerken:

1. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op de naam van het verzamelprogramma met herhaling dat u wilt bewerken. Verzamelprogramma's waarbij Herhaling is ingesteld, worden gemarkeerd met dit pictogram in uw lijst met verzamelprogramma's:
  3. Klik op de sjabloonbijnaam om deze te openen.
  4. Open uw verzamelprogramma-opties en bewerk de herhalingsopties.
  5. Klik op Opslaan.
Automatisch opslaan U moet op Opslaan klikken om Herhaling of bewerkingsopties in te schakelen, maar uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen wanneer u Herhaling uitschakelt.
Een enquête afsluiten

Alle exemplaren blijven open tot u deze sluit. Als u een herhaling uitschakelt, worden er geen toekomstige exemplaren gemaakt.

Als voor een verzamelprogramma op enige moment de optie Herhaling was ingeschakeld, kunt u het verzamelprogramma niet verwijderen. Dit blijft in de lijst met verzamelprogramma's staan.

Namen van exemplaren wijzigen

De standaardnaam van elk exemplaar bevat een opeenvolgend nummer op basis van wanneer de webkoppeling is gemaakt, maar u kun het exemplaar een aangepaste bijnaam geven als u dat wilt.

De naam van een exemplaar wijzigen:

1. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op de naam van het verzamelprogramma.
  3. Klik op de bijnaam van het exemplaar.
  4. Klik op de naam van de webkoppeling van het exemplaar.
  5. Bewerk de naam en klik op Opslaan.

Uw resultaten analyseren

Als u zich wilt richten op de resultaten van een specifiek exemplaar in de sectie Resultaten analyseren, kunt u filteren op verzamelprogramma.

Als u uw resultaten wilt exporteren, is het raadzaam om te kiezen voor Alle reactiegegevens-export in de XLS-indeling, zodat u reacties eenvoudig kunt sorteren en filteren op verzamelprogramma.

Beperkingen

FunctieBeperking
Enquêtekoppelingen aanpassenHet is niet mogelijk om aangepaste URL-einden te maken voor webkoppelingen in een herhaling. Als u een aangepast URL-einde maakt, wordt herhaling automatisch uitgeschakeld, en omgekeerd.
Aangepaste variabelenAangepaste variabelen werken niet met herhalingen. Zorg ervoor dat u Aangepaste variabelen uitschakelt in uw enquêteontwerp om te waarborgen dat uw herhaling naar behoren werkt.

Het verzamelprogramma voor herhaling maakt nieuwe webkoppelingen op basis van een door u gekozen frequentie, waarbij u een e-mailbericht ontvangt wanneer er een nieuwe koppeling beschikbaar is om te delen.