Quizzen

U kunt elke enquête wijzigen in een quiz door quizvragen toe te voegen. Wanneer mensen een quizvraag beantwoorden, kunt u weergeven of ze de vraag juist hebben beantwoord, of de scores voor uzelf houden. Wanneer u uw resultaten analyseert, worden er algehele scorestatistieken en individuele scores weergegeven voor iedere persoon die de quiz heeft ingevuld.

Ga naar...

Een quiz maken

Een quizvraag toevoegen

U kunt elke enquête in een quiz veranderen door ten minste één quizvraag aan uw enquête toe te voegen.

TIP! Wanneer u een nieuwe enquête vanaf het begin maakt en u de categorie Quiz kiest, wordt standaard de scoreoptie ingeschakeld bij nieuwe meerkeuzevragen, selectievakjesvragen of vervolgkeuzemenuvragen die u toevoegt.

Een quizvraag toevoegen:

1. Maak een vraag van het type meerkeuzevragen, selectievakjesvragen, afbeeldingskeuzevragen of vervolgkeuzemenuvragen en voeg de gewenste vraagtekst en antwoordkeuzen toe.
  2. Selecteer Score voor deze vraag (​​quizmodus inschakelen​): hierdoor wordt deze vraag gewijzigd in een quizvraag met een score.
  3. Definieer de juiste antwoorden door op het lege selectievakje links van een antwoordkeuze te klikken. Het selectievakje wordt ingevuld om aan te geven dat dit het juiste antwoord is. U kunt meer dan één juist antwoord kiezen.
  4. Pas de waarde in punten van een juiste antwoordkeuze aan door op de pijl omhoog of de pijl omlaag te klikken die naast de waarde in punten wordt weergegeven.
  5. Klik op Opslaan.
Scores toekennen aan selectievakjesvragen

Als bij uw selectievakje- of afbeeldingskeuzevragen voor een quiz gebruik wordt gemaakt van selectievakjes om meer dan één antwoord toe te staan, moet u instellen dat mensen een specifiek aantal antwoordkeuzen moeten selecteren.

Als u dat nalaat, worden er geen punten afgetrokken voor onjuiste antwoorden. In dat geval krijgt deze persoon nog steeds het volledige aantal punten als hij of zij naast de juiste antwoorden één onjuist antwoord selecteert. Dit kan leiden tot een verwarrende score.

Als er bijvoorbeeld twee juiste antwoorden op de vragen zijn, moet u vereisen dat respondenten exact 2 keuzen selecteren.

TIP! Zorg ervoor dat u in de vraagtekst aangeeft hoeveel antwoordkeuzen mensen moeten selecteren.

Aangepaste feedback toevoegen aan een quizvraag

Geavanceerde quizzen: U kunt alleen aangepaste feedback weergeven bij een STANDARD-, ADVANTAGE- en PREMIER-abonnement. Als deze abonnementen niet worden weergegeven op de pagina Abonnementen en prijzen wanneer u zich hebt aangemeld, is deze functie voor u nog niet beschikbaar.

Op de pagina Quizresultaten kunt u verschillende typen feedback weergeven bij mensen op basis van de vraag of hun antwoord juist, fout of gedeeltelijk juist is. Als iemand een vraag juist beantwoord, kunt u bijvoorbeeld de tekst Goed beantwoord weergeven. Als ze de vraag fout beantwoorden, kunt u de tekst "Volgende keer beter" weergeven of het juiste antwoord weergeven.

Aangepaste feedback toevoegen aan een quizvraag:

1. Klik op een quizvraag om deze te bewerken.
  2. Klik op het tabblad Opties.
  3. Klik op Aangepaste feedback aan vraag toevoegen.
  4. Voer feedback in voor de afzonderlijke resultaten.

Punten toewijzen

De punten die mensen met elke vraag verdienen, worden wanneer ze de quiz hebben voltooid bij elkaar opgeteld om de totale score te krijgen. De standaardwaarde in punten voor een juist antwoord is 1, maar u kunt meer dan 1 punt toewijzen aan een juiste antwoordkeuze.

Het is niet mogelijk om negatieve punten toe te wijzen aan een antwoordkeuze.

Maximale score

Wanneer u een quizvraag bewerkt, kunt u het maximale aantal punten weergeven dat iemand voor de afzonderlijke vragen kan behalen.

• Bij vervolgkeuzemenu- of meerkeuzevragen (waarbij er slechts één antwoord is toegestaan) is de maximale score gelijk aan de hoogste waarde in punten die aan een antwoordkeuze in de vraag is toegewezen.
  • Bij meerkeuzevragen met selectievakjes (waarbij respondenten meer dan één antwoord kunnen kiezen), is de maximale score gelijk aan de waarde van het totale aantal punten van alle antwoordkeuzen (ongeacht of u een limiet of bereik aan antwoordkeuzen vereist).

Wanneer iemand de maximale score voor een vraag behaalt, wordt de vraag in het vraagoverzicht en in zijn of haar individuele reactie in de resultaten beschouwd als juist beantwoord.

Gedeelte van de punten

U kunt uw quiz zo instellen dat respondenten een gedeelte van het maximale aantal punten kunnen behalen voor het kiezen van bepaalde antwoorden. U kunt bijvoorbeeld 2 punten toewijzen aan het beste antwoord en 1 punt aan de antwoordkeuze waaraan u een gedeelte van de punten wilt toekennen. Als de respondent een deel van de punten behaalt (dus niet het mogelijke maximale aantal punten voor de vraag), wordt in hun individuele reactie weergegeven dat de desbetreffende vraag "gedeeltelijk juist" is beantwoord.

Mensen hun score tonen

Quizfeedback weergeven aan het einde

U kunt kiezen of u bij mensen hun score wilt weergeven en of u een overzicht wilt weergeven van hoe ze het met betrekking tot afzonderlijke quizvragen hebben gedaan nadat ze de quiz hebben voltooid. Op de pagina Quizresultaten worden alleen quizvragen weergegeven, vragen zonder score worden niet opgenomen.

In tegenstelling tot bij Realtime-resultaten, wordt op de pagina Quizresultaten alleen de eigen score van de respondent weergegeven. Niemand kan scores van andere mensen weergeven.

Quizresultaten bij mensen weergeven aan het einde van een quiz:

1. Klik op de linkerzijbalk op Opties.
  2. Controleer of de quizmodus is ingeschakeld.
  3. Selecteer Quizresultaten weergeven.
  4. (Optioneel) Als u wilt dat de juiste antwoorden op de vragen niet bij respondenten worden weergeven, schakelt u Juiste antwoorden weergeven voor foutief beantwoorde vragen uit.

Bepaalde logicaopties zijn niet incompatibel met de optie Quizresultaten weergeven. Als u incompatibele logica toevoegt aan een enquête waarvoor Quizresultaten weergeven is ingeschakeld, kunnen de quizvragen in de enquête blijven staan, maar de pagina met quizresultaten wordt in dat geval automatisch uitgeschakeld.

2 Compatibele logica
D Incompatibele logica
A/B-tests
Randomisatie van pagina's
Randomisatie van vragen
Antwoordkeuzen sorteren, randomiseren of omwisselen
Quotum

Logica voor overslaan van vragen
Logica voor overslaan van pagina's
Geavanceerd vertakken
Reacties doorsturen
Randomisatie van blokken
Overnemen van vragen en antwoorden
Geavanceerd overnemen

Aangepaste feedback weergeven op de pagina Quizresultaten

Geavanceerde quizzen: U kunt alleen aangepaste feedback weergeven bij een STANDARD-, ADVANTAGE- en PREMIER-abonnement. Als deze abonnementen niet worden weergegeven op de pagina Abonnementen en prijzen wanneer u zich hebt aangemeld, is deze functie voor u nog niet beschikbaar.

Wanneer de instelling Quizresultaten weergeven is ingeschakeld, kunt u aan het einde van een quiz aangepaste feedback weergeven (een afbeelding, tekst of beide). De feedback wordt boven aan de pagina Quizresultaten weergegeven, rechts boven de score.

U kunt een algemeen bericht toevoegen dat bij iedereen wordt weergeven, ongeacht de score of u kunt verschillende typen feedback weergeven voor verschillende scorebereiken. U kunt bij mensen met een score tussen 95% en 99% bijvoorbeeld de volgende tekst weergeven: Bijna perfect Hier mag u trots op zijn."

Bij iedereen een algemeen bericht weergeven

Aangepaste feedback toevoegen aan het einde van de quiz:

1. Ga naar de sectie Opties van de linkerzijbalk.
  2. Selecteer Quizfeedback weergeven aan het einde.
  3. Selecteer Algemeen bericht.
  4. Klik op Feedback invoeren.
  5. Voer in het tekstvak Algemeen bericht de tekst in die u bij mensen wilt weergeven nadat ze de quiz hebben voltooid.
  6. (Optioneel) Klik op + Afbeelding om een afbeelding toe te voegen.
  7. Klik op Opslaan.
Verschillende berichten weergeven op basis van de score

Aangepaste feedback weergeven op basis van de score:

1. Ga naar de sectie Opties van de linkerzijbalk.
  2. Selecteer Quizfeedback weergeven aan het einde.
  3. Selecteer Op basis van scorepercentage of punten.
  4. Klik op + Bereik.
  5. Kies in het vervolgkeuzemenu of u scorebereiken wilt definiëren via de optie Percentage of de optie Punten.
  6. Voer in de sectie Bereik 1 het eerste scorebereik in waarvoor u een aangepast feedbackbericht wilt maken.
  7. Voer in het tekstvak het bericht in dat u wilt weergeven bij mensen die binnen het bereik scoren.
  8. (Optioneel) Klik op + Afbeelding om een afbeelding toe te voegen.
  9. Herhaal de stappen 4-8 voor eventuele andere scorebereiken waarvoor u aangepaste feedback wilt weergeven.
  10. Klik op Opslaan.

Mensen hun resultaten per e-mail sturen

Geavanceerde quizzen: U kunt alleen bij het STANDARD-, ADVANTAGE- en PREMIER-abonnement quizresultaten per e-mail verzenden. Als deze abonnementen niet worden weergegeven op de pagina Abonnementen en prijzen wanneer u zich hebt aangemeld, is deze functie voor u nog niet beschikbaar.

Als u uw quiz verzendt via een e-mailuitnodiging, kunt u de verzamelprogramma-optie Quizresultaten via e-mail verzenden gebruiken om mensen hun resultaten te sturen via e-mail. Wanneer ze de quiz voltooien, ontvangen ze via e-mail een koppeling naar de pagina Quizresultaten waarop hun resultaten worden weergegeven.

Quizresultaten analyseren

Algeheel quizoverzicht

Het quizoverzicht boven aan de pagina Resultaten analyseren toont hoe iedereen heeft gepresteerd met betrekking tot de algehele quiz.

U kunt filter- of vergelijkingsregels toepassen als u zich wilt richten op een subset van uw gegevens. Eventueel toegepaste filter- of vergelijkingsregels worden weergegeven in het quizoverzicht. Weergaveregels worden niet weergegeven in het quizoverzicht.

Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende onderdelen van het quizoverzicht.

Gemiddelde quizscore

De gemiddelde score voor alle respondenten wordt weergegeven als een percentage en als het gemiddelde aantal punten van het beschikbare totale aantal punten.

Scorespreiding

Een staafdiagram toont de scorespreiding van respondenten. Elke staaf vertegenwoordigt een scorebereik. Plaats de cursor op een staaf in het diagram om het bereik als puntentotalen weer te geven.

Quizstatistieken

StatistiekenBeschrijving
Laagste score/hoogste scoreDe laagste en hoogste score die een respondent heeft behaald.
GemiddeldeDe gemiddelde score voor alle respondenten.
MediaanDe score in het midden van de spreiding.
StandaardafwijkingDe hoeveelheid spreiding of afstand tot het gemiddelde.

Vraagrangschikking

In de tabel Vraagrangschikking zijn alle quizvragen in uw enquête gerangschikt weergegeven, zodat u deze op moeilijkheid of gemiddelde score kunt sorteren.

• Moeilijkheidsrangschikking: De vraag met de laagste score wordt als de moeilijkste vraag gezien. Aan deze vraag wordt rangschikking 1 toegekend. Als meerdere vragen dezelfde gemiddelde score hebben, wordt aan deze vragen dezelfde moeilijkheidsrangschikking toegekend.
  • Gemiddelde score: Het percentage aan quizrespondenten dat de vraag juist heeft beantwoord.

U kunt de tabel Vraagrangschikking in oplopende of aflopende volgorde sorteren door op de tabelkop te klikken

Statistieken voor afzonderlijke vragen

Het overzicht voor elke quizvraag toont u hoe mensen het over het geheel genomen hebben gedaan met betrekking tot de desbetreffende quiz.

Quizstatistieken

StatistiekBeschrijving
Percentage juistHet percentage respondenten dat de maximale score voor de vraag heeft behaald.
Gemiddelde scoreHet gemiddelde aantal punten van het beschikbare aantal punten dat is behaald.
StandaardafwijkingDe spreiding of afstand van de hoeveelheid punten ten opzichte van het gemiddelde van de respondenten.
MoeilijkheidsgraadDe moeilijkheidsgraad van de vraag (waarbij 1 staat voor het moeilijkst) ten opzichte van het totale aantal quizvragen

Antwoordkeuzen

Naast eventuele keuzen waaraan puntwaarden zijn toegewezen, wordt een groen vinkje weergegeven, zodat duidelijk is welke antwoordkeuzen tellen als juiste antwoorden.

Score

De kolom Score geeft aan hoeveel punten elke antwoordkeuze waard is ten opzichte van de maximale score voor de vraag.