Logica voor overslaan van vragen

Betaalde functie: U hebt een betaald plan nodig als u logica voor het overslaan van vragen wilt gebruiken.

Met logica voor overslaan kunt u respondenten naar een latere vraag of pagina laten springen op basis van hun antwoord op een eerdere vraag met een gesloten einde.

Vraagtypen

U kunt logica voor het overslaan van vragen toepassen op de volgende vraagtypen voor vragen met een gesloten einde:

U kunt logica voor het overslaan van vragen toepassen op meerkeuzevragen waarbij meerdere antwoorden zijn toegestaan, maar wees voorzichtig. Als een respondent meerdere antwoorden kiest, elk met ander logicapad, worden zij alleen door de enquête geleid op basis van het logicapad van de eerste antwoordkeuze in de lijst.

Logica toevoegen

Logica voor overslaan van vragen toevoegen:

1. Klik op het tabblad Enquête ontwerpen.
  2. Klik op de vraag waaraan u logica voor overslaan wilt toevoegen.
  3. Klik op het tabblad Logica.
  4. Kies voor elke antwoordoptie de pagina waar u respondenten naartoe wilt sturen in de kolom Springen naar... . U hoeft geen logica toe te passen op alle antwoordkeuzen. (Paginaopties worden hieronder beschreven.)
  5. Kies ervoor om respondenten naar het begin van de pagina of naar een specifieke vraag op de pagina te sturen. Als u respondenten naar een specifieke vraag stuurt, worden de vorige vragen op die pagina voor hen verborgen.
  6. Klik op Opslaan.
Test uw logica! Bekijk de enquête om alle mogelijke logicapaden te testen voordat u deze uitstuurt. Er worden geen reacties vastgelegd bij het bekijken van de enquête.

Paginaopties

Doorgaan naarBeschrijving
Willekeurig paginanummerHiermee worden respondenten naar de aangewezen pagina geleid. U moet respondenten vooruit door de enquête leiden, niet achteruit.
Einde van enquêteHiermee worden respondenten rechtstreeks naar het einde van de enquête geleid, waarmee de eindpagina voor de enquête wordt geactiveerd die u hebt opgegeven in de verzamelprogrammaopties. De reactie wordt als VOLTOOID beschouwd als u hun individuele reactie ziet in het gedeelte Resultaten analyseren.
Respondent diskwalificerenHiermee eindigen respondenten op een diskwalificatiepagina. U kunt de diskwalificatiepagina aanpassen in de verzamelprogrammaopties. De reactie wordt als GEDISKWALIFICEERD beschouwd als u hun individuele reactie ziet in het gedeelte Resultaten analyseren.

Details

• Logica voor overslaan wordt geactiveerd wanneer iemand op een enquêtepagina op de knop Volgende klikt. Er is een pagina-einde vereist tussen de vraag die de logica in werking stelt en de vraag waarnaar wordt overgeslagen.
  • Logica voor het overslaan van vragen onderdrukt de logica voor het overslaan van pagina's als beide op dezelfde pagina worden toegepast. Zie Geavanceerd vertakken gebruiken met logica voor het overslaan van vragen voor meer informatie over hoe u deze regels samen kunt gebruiken als u in plaats daarvan geavanceerd vertakken gebruikt.
  • Het is belangrijk om respondenten alleen vooruit te laten springen in de enquête. Als u respondenten terugstuurt, kan dit leiden tot een eindeloze lus, waardoor zij de enquête niet kunnen voltooien.
  • Als logica voor overslaan wordt toegepast, worden vraag- en paginanummers automatisch opnieuw genummerd, als u nummering hebt ingeschakeld.
  • Pas alleen logica op één vraag op een pagina toe, aangezien de enquête respondenten niet naar twee plaatsen kan leiden. Respondenten worden omgeleid op basis van het logicapad van de eerste vraag op de pagina.
  • Wij stellen voor om vragen met logica voor overslaan aan het einde van een pagina op te nemen. Dit helpt u te onthouden op welke vragen logica is toegepast, zodat u de ervaring relevant kunt houden voor de respondent.
  • Maak een filter op vraag en antwoord om uw paden voor logica voor overslaan te bekijken bij het analyseren van resultaten.

Problemen oplossen

Lees meer over problemen met logica voor overslaan oplossen.

Via logica voor overslaan worden respondenten langs verschillende paden in een enquête geleid. Met logica voor het overslaan van vragen kunt u respondenten naar een toekomstige vraag of pagina in de enquête laten springen op basis van hun antwoord op een eerdere vraag met een gesloten einde.