Logica voor overslaan van vragen

Betaalde functie: U hebt een betaald abonnement nodig als u logica voor het overslaan van vragen wilt gebruiken.

Met logica voor overslaan kunt u respondenten naar een latere vraag of pagina laten springen op basis van hun antwoord op een eerdere vraag met een gesloten einde.

Vraagtypen

U kunt logica voor het overslaan van vragen toepassen op de volgende vraagtypen voor vragen met een gesloten einde:

U kunt logica voor het overslaan van vragen toepassen op vragen met selectievakjes voor meerdere antwoorden, maar wees wel voorzichtig. Als een respondent meerdere antwoorden kiest, elk met een ander logicapad, worden zij alleen door de enquête geleid op basis van het logicapad van de eerste antwoordkeuze in de lijst.

Logica toevoegen

Logica voor overslaan van vragen toevoegen:

1. Klik op het tabblad Enquête ontwerpen.
  2. Klik op de vraag waaraan u logica voor overslaan wilt toevoegen.
  3. Klik op het tabblad Logica.
  4. Kies voor elke antwoordoptie de pagina waar u respondenten naartoe wilt sturen in de kolom Springen naar... U hoeft geen logica toe te passen op alle antwoordkeuzen. (De paginaopties worden hieronder beschreven.)
  5. Kies of u respondenten naar het begin van de pagina of naar een specifieke vraag op de pagina wilt sturen. Stuurt u respondenten naar een specifieke vraag, dan worden de vorige vragen op die pagina verborgen.
  6. Klik op Opslaan.
Test uw logica. Bekijk de enquête en test alle mogelijke logicapaden voordat u ze opstuurt. De reacties worden in de voorbeeldweergave niet opgeslagen.

Paginaopties

Doorgaan naarBeschrijving
Willekeurig paginanummerRespondenten worden naar de aangewezen pagina geleid. U moet respondenten vooruit door de enquête leiden, niet achteruit.
Einde van enquêteRespondenten worden rechtstreeks naar het einde van de enquête geleid. De eindpagina voor de enquête uit de verzamelprogrammaopties wordt geactiveerd. De reactie wordt als Voltooid gemarkeerd als u hun individuele reactie bekijkt in het gedeelte Resultaten analyseren.
Respondent diskwalificerenRespondenten komen terecht op een diskwalificatiepagina. U kunt de diskwalificatiepagina aanpassen in de verzamelprogrammaopties. De reactie wordt als Voltooid gemarkeerd als u hun individuele reactie bekijkt in het gedeelte Resultaten analyseren.

Details

• Zodra iemand in een enquêtepagina op de knop Volgende klikt, wordt logica voor overslaan geactiveerd. U moet een pagina-einde toevoegen tussen de vraag die de logica activeert en de vraag waarnaar wordt overgeslagen.
  • Logica voor het overslaan van vragen vervangt de logica voor het overslaan van pagina's als beide instellingen op dezelfde pagina worden toegepast. Zie Geavanceerd vertakken gebruiken met logica voor het overslaan van vragen voor meer informatie over hoe u deze regels samen kunt gebruiken.
  • Het is belangrijk om respondenten alleen vooruit te laten springen in de enquête. Stuurt u ze terug, dan kan dit leiden tot een eindeloze lus, waardoor zij de enquête niet kunnen voltooien.
  • Bij logica voor overslaan worden vraag- en paginanummers automatisch opnieuw genummerd als u nummering hebt ingeschakeld.
  • Pas alleen logica op één vraag per pagina toe, aangezien de enquête respondenten niet naar twee plaatsen kan leiden. Respondenten worden omgeleid op basis van het logicapad van de eerste vraag op de pagina.
  • Het is een goed idee om vragen met logica voor overslaan aan het einde van een pagina te zetten. Zo weet u op welke vragen logica is toegepast en kunt u respondenten een relevante ervaring bieden.
  • Maak een filter op vraag en antwoord om uw paden voor logica voor overslaan te bekijken als u de resultaten analyseert.

Problemen oplossen

Lees meer over problemen met logica voor overslaan oplossen.

Met logica voor overslaan worden respondenten langs verschillende paden in een enquête geleid. U kunt respondenten naar een toekomstige vraag of pagina in de enquête laten springen op basis van hun antwoord op een eerdere vraag met een gesloten einde.