Logica voor het overslaan van vragen

Met logica voor het overslaan van vragen kunt u respondenten naar een latere pagina of een specifieke vraag op een pagina verderop sturen op basis van hun antwoord op een eerdere gesloten vraag.

Video-overzicht

Vraagtypen

U kunt logica voor het overslaan van vragen toepassen op de volgende gesloten vraagtypen:

U kunt logica voor het overslaan gebruiken bij vragen met selectievakjes waarbij respondenten meerdere antwoorden kunnen kiezen. Maar doe dit wel met beleid. Als een respondent meerdere antwoorden kiest, elk met een ander logisch pad, kan de enquête ze alleen doorsturen volgens het logische pad van de eerste antwoordkeuze in de lijst.

Logica toevoegen

Logica voor het overslaan van vragen toevoegen:

1. Klik op het tabblad Enquête ontwerpen.
  2. Klik op de vraag waaraan u logica voor overslaan wilt toevoegen.
  3. Klik op het tabblad Logica.
  4. Kies voor elke antwoordoptie de pagina waarnaar u respondenten wilt sturen uit de kolom Dan springt u over naar... U hoeft geen logica op alle antwoordkeuzen toe te passen. (Een beschrijving van de pagina-opties vindt u hieronder).
  5. Kies of u respondenten naar de bovenkant van de pagina of naar een bepaalde vraag op de pagina stuurt. Als u respondenten naar een bepaalde vraag stuurt, krijgen ze de eerdere vragen op die pagina niet te zien.
  6. Klik op Opslaan.
Test uw logica. Geef een voorbeeld van de enquête weer om alle mogelijke logische paden te testen voordat u de enquête verzendt. Als u een voorbeeld weergeeft, worden er geen reacties geregistreerd.

Pagina-opties

Overslaan naarOmschrijving
Een paginanummerRespondenten worden naar die pagina gestuurd. U moet respondenten altijd voorwaarts laten gaan in de enquête, niet achterwaarts.
Einde van enquêteHiermee stuurt u respondenten rechtstreeks naar het einde van de enquête. U activeert dan de eindpagina van de enquête die u in de verzamelprogrammaopties hebt opgegeven. Hun reactie wordt als voltooid beschouwd als u hun individuele reactie weergeeft in de sectie Resultaten analyseren.
Respondent diskwalificerenHiermee stuurt u respondenten naar een diskwalificatiepagina. U kunt de diskwalificatiepagina aanpassen in de verzamelprogrammaopties. Hun reactie wordt als gediskwalificeerd beschouwd als u hun individuele reactie weergeeft in de sectie Resultaten analyseren.

Details

• U activeert logica voor overslaan als mensen op de knop Volgende van een enquêtepagina klikken. U moet een pagina-einde invoegen tussen de activeringsvraag en de vraag waar mensen naartoe worden geleid.
  • Logica voor het overslaan van vragen heft logica voor het overslaan van pagina's op als beide worden toegepast op dezelfde pagina. Gebruikt u in plaats daarvan geavanceerd vertakken, lees dan geavanceerd vertakken gebruiken met logica voor het overslaan van vragen om te leren hoe deze regels samenwerken.
  • Het is belangrijk dat u respondenten alleen voorwaarts stuurt in een enquête. Als u ze achterwaarts stuurt, kan dit een eindeloze lus creëren waardoor ze de enquête niet kunnen voltooien.
  • Als u logica voor overslaan toepast, worden de vraag- en paginanummers automatisch opnieuw genummerd als u nummering hebt ingeschakeld.
  • Pas logica op hoogstens één vraag per pagina toe, aangezien de enquête respondenten niet naar twee plekken kan sturen. De respondenten worden doorgestuurd volgens het logische pad van de eerste vraag op de pagina.
  • Onze suggestie is om vragen met logica voor overslaan aan het einde van een pagina te zetten. Zo weet u welke vragen logica hebben en blijft de enquête relevant voor de respondent.
  • Filter op vraag en antwoord om uw logische paden voor overslaan te zien wanneer u de resultaten analyseert.

Problemen oplossen

Lees meer over problemen oplossen bij logica voor overslaan.

Met logica voor overslaan nemen respondenten verschillende paden in een enquête. Met logica voor het overslaan van vragen kunt u respondenten naar een latere vraag of pagina in de enquête sturen op basis van hun antwoord op een eerdere gesloten vraag.