m

Vraag van het type Matrix van vervolgkeuzemenu's

Betaalde functie: U hebt een betaald abonnement nodig als u vragen van het type matrix van vervolgkeuzemenu's wilt gebruiken.

Met het vraagtype Matrix van vervolgkeuzemenu's kunnen respondenten verschillende items analyseren aan de hand van dezelfde set meetwaarden door te kiezen uit een vooraf gedefinieerde lijst met antwoordkeuzen.

Video-overzicht

 

Een vraag van het type Matrix van vervolgkeuzemenu's maken

Dit vraagtype toevoegen:

  1. Sleep Matrix van vervolgkeuzemenu's vanuit de sectie Opbouwen naar uw enquête en zet dit daar neer.
  2. Voer in de velden voor rijkeuzen de items in die u wilt laten beoordelen door respondenten.
  3. Voer in de velden voor kolomkeuzen een label in voor de set meetwaarden die u respondenten wilt laten gebruiken voor het beoordelen van de rij-items.
  4. Klik onder elke kolomkeuze op Antwoordopties bewerken en voer een lijst met meetwaarden in waaruit u respondenten wilt laten kiezen bij het beoordelen van elk rij-item. Dit zijn de antwoordopties die worden weergegeven in elk vervolgkeuzemenu direct onder die kolomkeuze.
  5. Configureer de overige opties.
  6. Klik op Opslaan.
Extra opties

Op de tabbladen Bewerken en Opties kunt u de vraag op de volgende manieren verder aanpassen:

Meer info: Vragen bewerken

TIP! Maak niet te veel rijen en kolommen. Probeer het aantal antwoordopties te beperken tot maximaal 50. Grote matrices kunnen problemen met de enquêteprestaties tot gevolg hebben. Ook is de kans groter dat respondenten hun antwoorden afraffelen om sneller klaar te zijn met de vraag.

Enquêtegedrag

Bekijk voordat u uw enquête verzendt een voorbeeld van uw enquêteontwerp. Zo weet u hoe uw enquête bij respondenten wordt weergegeven.

Als respondenten een specifiek aantal of een bereik aan rijen moeten beantwoorden, past u het foutbericht aan op basis van de vereiste, zodat respondenten weten hoe zij de vraag juist moeten beantwoorden.

Aangezien de matrix van vervolgkeuzemenu's groot kan zijn, moet u er rekening mee houden dat respondenten op mobiele apparaten mogelijk moeten schuiven om de hele vraag te zien.

Resultaten analyseren

Zie voorbeeldresultaten (alleen in het Engels) »

Diagrammen

Er is een apart diagram en een aparte gegevenstabel voor elke kolomkeuze. Elk diagram laat zien hoe respondenten de afzonderlijke rij-items hebben beoordeeld aan de hand van de lijst met antwoordopties in de vervolgkeuzemenu's.

Meer info: Diagrammen en gegevenstabellen aanpassen

Met het vraagtype Matrix van vervolgkeuzemenu's kunnen respondenten verschillende items analyseren aan de hand van dezelfde set meetwaarden door te kiezen uit een vooraf gedefinieerde lijst met antwoordkeuzen.

Ontvang antwoorden