m

Vraag van het type Matrix van vervolgkeuzemenu's

Het vraagtype Matrix van vervolgkeuzemenu's stelt respondenten in staat verschillende items te analyseren aan de hand van dezelfde set meetwaarden door te kiezen uit een vooraf gedefinieerde lijst met antwoordkeuzen.

Dit vraagtype is beschikbaar in alle geavanceerde abonnementen.

Een vraag van het type Matrix van vervolgkeuzemenu's maken

U kunt dit vraagtype als volgt maken:

  1. Gebruik slepen en neerzetten om Matrix van Vervolgkeuzemenu's vanuit het gedeelte OPBOUWFUNCTIE op de pagina Enquête ontwerpen te plaatsen.
  2. Voer in de velden voor rijkeuzen de items in die u wilt laten beoordelen door respondenten.
  3. Voer in de velden voor kolomkeuzen een label in voor de set meetwaarden die u respondenten wilt laten gebruiken voor het beoordelen van de rij-items.
  4. Klik onder elke kolomkeuze op Antwoordopties bewerken en voer een lijst met meetwaarden in waaruit u respondenten wilt laten kiezen bij het beoordelen van elk rij-item. Dit zijn de antwoordopties die worden weergegeven in elk vervolgkeuzemenu direct onder die kolomkeuze.
  5. Configureer eventuele overige opties.
  6. Klik op Opslaan.
Extra opties

Op de tabbladen Bewerken en Opties kunt u de vraag op de volgende manieren verder aanpassen:

Voor meer informatie: Vragen bewerken

TIP: Zorg ervoor dat u niet te veel rijen en kolommen maakt. Probeer het aantal antwoordopties te beperken tot maximaal 50. Omvangrijke matrices kunnen problemen met de enquêteprestaties tot gevolg hebben en ertoe leiden dat respondenten hun antwoorden afraffelen om sneller klaar te zijn met de vraag.

Enquêtegedrag

Geef voordat u uw enquête verzendt, een voorbeeld weer en test uw enquêteontwerp om te controleren hoe uw enquête bij respondenten wordt weergegeven.

Als respondenten een specifiek aantal of een bereik aan rijen moeten beantwoorden, past u het foutbericht aan op basis van de vereiste, zodat respondenten weten hoe zij de vraag op correcte wijze moeten beantwoorden.

Aangezien de matrix van vervolgkeuzemenu's groot kan zijn, moet u er rekening mee houden dat respondenten die mobiele apparaten gebruiken, mogelijk moeten schuiven om de hele vraag weer te geven.

Resultaten analyseren

Zie voorbeeldresultaten (alleen in het Engels) »

Diagrammen

Er is een apart diagram en een aparte gegevenstabel voor elke kolomkeuze. Elk diagram geeft weer hoe respondenten de afzonderlijke rij-items hebben beoordeeld aan de hand van de lijst met antwoordopties in de vervolgkeuzemenu's.

Voor meer informatie: Diagrammen en gegevenstabellen aanpassen

De vraag van het type Matrix van vervolgkeuzemenu's stelt respondenten in staat verschillende items te analyseren aan de hand van dezelfde set meetwaarden door te kiezen uit een vooraf gedefinieerde lijst met antwoordkeuzen.

Ontvang antwoorden