m

Kunnen respondenten hun antwoorden afdrukken?

Nee, respondenten kunnen geen overzicht met hun antwoorden afdrukken nadat ze een enquête hebben ingevuld. Wanneer u echter respondenten toestaat om antwoorden te bewerken, kunnen ze teruggaan om hun antwoorden te controleren of wijzigen.

Als de maker van enquête kunt u een PDF-versie van een afzonderlijke reactie exporteren en afdrukken in de sectie Resultaten analyseren.

Afhankelijk van uw situatie kunt u overwegen om een formulier te maken in plaats van een enquête om de gegevens te verzamelen die u nodig hebt. Formulieren zijn nuttig voor het verzamelen van informatie waarbij de maker van het formulier en de respondenten zelf over een eigen exemplaar moeten beschikken dat ze kunnen bewaren. Enquêtes zijn het meest geschikt voor het verzamelen van feedback en het nemen van beslissingen op basis van verzamelde resultaten. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een bestelformulier. Klanten willen bijhouden wat ze hebben besteld, en het bedrijf moet de reactie bewaren om de levering te kunnen afwikkelen.

Met Wufoo, een online formulierbouwer, kunt u bevestigingsberichten opstellen, zodat respondenten automatisch een e-mailbericht met al hun antwoorden ontvangen, met een eventueel aangepast bericht dat u daarbij wilt opnemen.

Een voltooiingsbewijs afdrukken

Het is niet mogelijk om automatisch een voltooiingscertificaat te genereren voor respondenten. Er bestaan echter twee alternatieven:

  • Uw enquête verzenden via Uitnodiging per e-mail om respondenten en hun reactiestatus te volgen, zodat u kunt nagaan wie uw enquête hebben ingevuld.
  • Een voltooiingscertificaat op uw eigen website (of een hostingsite voor afbeeldingen) hosten en de optie Eindpagina van enquête gebruiken om respondenten om te leiden naar de desbetreffende URL nadat ze uw enquête hebben voltooid.
U kunt de optie voor het voltooien van enquêtes bewerken om respondenten om te leiden naar een certificaat dat u buiten SurveyMonkey hebt gemaakt.

Ontvang antwoorden