Thema’s

Met thema's kunt u de vormgeving van uw enquête wijzigen door kleuren en typografische instellingen voor de hele enquête te definiëren.

Ga naar...

Een thema toepassen

Een bestaand thema toepassen op uw enquête:

1. Klik in de sectie Enquête ontwerpen op Thema's in de linkerzijbalk.
  2. Klik op Standaard, Aangepast of Team.
  3. Selecteer het thema dat u wilt toepassen op uw enquête. Of klik op de pijl omlaag onder een thema en kies Thema toepassen.

Bij het maken van een enquête kunt u altijd met de RTF-editor de opmaak van specifieke tekst wijzigen en de thema-instellingen vervangen.

Er zijn drie typen thema's:

Thematype
Beschrijving
StandaardthemaDit zijn vooraf ontworpen thema's waarmee u de vormgeving van uw enquête kunt wijzigen. U kunt bij elk abonnement een standaardthema toepassen op uw enquête, maar u hebt een betaald abonnement nodig om thema's aan te passen.
Aangepaste thema'sDit zijn standaardthema's die u hebt aangepast, zodat ze aansluiten op uw voorkeuren, merk of website. Aangepaste thema's worden opgeslagen in uw account, zodat u ze later opnieuw kunt gebruiken voor uw andere enquêtes.
Gedeeld themaDit zijn aangepaste thema's voor de bibliotheek van uw team. Deze zijn beschikbaar voor alle teamleden. Beheerders en primaire beheerders kunnen een thema toevoegen aan de bibliotheek en het dan met het hele team delen.
Themakleuren worden toegepast in uitnodigingen per e-mail Als u uw enquête verzendt via uitnodiging per e-mail en de HTML-sjabloon gebruikt, komen de kop en de knop voor het starten van de enquête in uw e-mailsjabloon overeen met de achtergrondkleur voor de enquêtetitel van uw thema.

Een aangepast thema maken

Betaalde functie: Alleen met een betaald abonnement kunt u aangepaste thema's maken.

Een nieuw aangepast thema maken:

1. Klik in de sectie Thema's van de zijbalk op Aangepast.
  2. Kies het standaardthema dat de gewenste vormgeving benadert en klik op het thema om dit toe te passen. U gebruikt dit thema als een beginpunt voor uw aangepaste thema. Bekijk een voorbeeld van uw thema om te zien hoe het thema wordt weergegeven bij respondenten.
  3. Als u klaar bent om het thema aan te passen, klikt u op het tabblad Aangepast in de sectie Thema's van de zijbalk.
  4. Klik op Nieuw thema toevoegen. Zo maakt u een kopie van het thema dat momenteel op de enquête is toegepast.
  5. Controleer in de volgende secties of u de verschillende onderdelen van uw thema wilt aanpassen.
TIP! Wijzigingen in een aangepast thema zijn van toepassing op alle enquêtes waarop het thema is toegepast. Als u een bestaand aangepast thema bewerkt dat al voor andere enquêtes wordt gebruikt, raden we aan een nieuw aangepast thema te maken. Zo worden uw bestaande enquêtes namelijk niet gewijzigd.

Thema-instellingen

Dit zijn de secties van het menu Thema's als u uw thema aanpast.

Naam

Voer een naam in voor uw thema. Respondenten zien de naam niet.

Kleuren

U kunt met de kleurenkiezer de kleur van de onderdelen in de tabel hieronder wijzigen of uw eigen hexcodes invoeren.

Getal
Element
1Enquêtelogo en achtergrond
2Enquêtetitel
3Enquêtetitel en achtergrond
4Enquête-achtergrond
5Paginatitel
6Paginatitel en achtergrond
7Pagina-achtergrond
8Tekst van voortgangsbalk
9Indicator voor voortgangsbalk
10Rand van voortgangsbalk
11Achtergrond van voortgangsbalk
12Paginabeschrijving
13Fouttekst
14Sterretje voor vereiste vraag
15Tekst van vraag
16Antwoordtekst
17Antwoordtekst markeren

Opmerking: De achtergrondkleur van de enquête wordt alleen weergegeven als u geen achtergrondafbeelding hebt toegevoegd.

De kleuren van knoppen

De kleuren van de achtergrond en het lettertype van de knop Volgende komen altijd overeen met de instellingen van Achtergrond enquêtetitel en Enquêtetitel. U kunt deze bewerken in het gedeelte Kleuren van uw thema. Als dit dezelfde kleuren zijn, zijn de knoppen standaard grijs met zwarte tekst.

U kunt de knopkleur niet wijzigen als u het thema Zeeschuim of Herfst gebruikt. In de volgende sectie Beperkingen bij het bewerken is meer informatie te vinden.

Typografie

Lettertype

U kunt kiezen uit verschillende populaire weblettertypen voor uw enquête. Kiest u een lettertype in het menu Lettertype, dan wordt het op elk tekstelement in uw enquête toegepast.

U kunt het basislettertype voor Enquêtetitel of Paginatitel vervangen door in deze specifieke onderdelen een ander lettertype te kiezen.

Tekengrootte en stijl

U kunt voor de volgende tekstelementen in uw enquête de tekengrootte (1-5), de stijl (vet, cursief of onderstreept) of beide bewerken, afhankelijk van het element.

Element
Tekstgrootte
Stijl
Enquêtetitel33
Paginatitel33
Paginabeschrijvingå3
Voortgangsbalk3å
Tekst van vraag33
Antwoordtekst33
Afsluitkoppeling33
Fouttekst33

Achtergrondafbeelding

U kunt uw eigen achtergrondafbeelding toevoegen of er eentje selecteren uit uw afbeeldingengalerij.

De achtergrondafbeelding wijzigen:

1. Klik op Vervangen.
  2. Kies Van computer of Van afbeeldingengalerij. De afbeeldingengalerij is een verzameling achtergrondafbeeldingen afkomstig uit onze standaardthema's.
  3. Klik in de sectie Thema's van de zijbalk. Kies een schaaloptie: Volledig scherm of Verkleind.

Als respondenten uw enquête openen op een tablet of een mobiel apparaat, verdwijnt de achtergrondafbeelding. Zo wordt de ruimte op kleinere schermen optimaal benut. Ze zien in plaats daarvan alleen de achtergrondkleur van de pagina.

Beperkingen bij het bewerken

Als u een standaardthema aanpast, zijn er mogelijk bepaalde visuele elementen van dat thema die (afhankelijk van het thema dat u gebruikt) niet kunnen worden bewerkt. Bepaalde standaardthema's voorzien de enquête bijvoorbeeld van afgeronde hoeken, of voegen een afbeelding toe achter de titel van de enquête. U kunt deze elementen momenteel niet verwijderen of wijzigen.

Thema's zonder bewerkingsbeperkingen De thema's Aqua en Schelp kennen geen bewerkingsbeperkingen. Dit zijn dus zeer geschikte thema's om te gebruiken als beginpunt voor uw eigen aangepaste thema.
Beperkingen bij het bewerken per thema weergeven

Thema
Beperkingen bij het bewerken
Herfst
  • Dit is een thema op volledige breedte. U kunt dus geen achtergrondkleur of achtergrondafbeelding toevoegen.
  • U kunt de vorm en kleur van de knoppen Volgende en Vorige niet bewerken.
  • U kunt de hoogte van de achtergrond van de enquêtetitel niet wijzigen.
  • U kunt de cirkels om de vraagnummers niet bewerken of verwijderen.
Boardwalk
  • U kunt de slagschaduw om de enquête niet wijzigen.
Houtskool
  • U kunt de kleine horizontale lijn onder de enquêtetitel niet verwijderen.
  • De bewerkingsopties zijn beperkt voor matrix/beoordelingsschaal- of matrix- of vervolgkeuzemenuvragen.
  • U kunt het lettertype van antwoordtekst niet bijwerken.
Verlichte stad
  • U kunt de achtergrondafbeelding van de koptekst niet wijzigen of verwijderen.
  • U kunt de transparantie van de achtergrond van de enquêtetitel niet wijzigen.
  • De bewerkingsopties zijn beperkt voor matrix/beoordelingsschaal- of matrix- of vervolgkeuzemenuvragen.
  • U kunt het lettertype van antwoordtekst niet bijwerken.
Jungle
  • Dit is een thema op volledige breedte. U kunt dus geen achtergrondkleur of achtergrondafbeelding toevoegen.
Middernacht
  • De bewerkingsopties zijn beperkt voor matrix/beoordelingsschaal- of matrix- of vervolgkeuzemenuvragen.
Mos
  • U kunt de afgeronde hoeken van de enquête niet wijzigen.
  • De bewerkingsopties zijn beperkt voor matrix/beoordelingsschaal- of matrix- of vervolgkeuzemenuvragen.
Oceaan
  • De bewerkingsopties zijn beperkt voor matrix/beoordelingsschaal- of matrix- of vervolgkeuzemenuvragen.
Zeeschuim
  • Dit is een thema op volledige breedte. U kunt dus geen achtergrondkleur of achtergrondafbeelding toevoegen.
  • U kunt de vorm en kleur van de knoppen Volgende en Vorige niet bewerken.
  • U kunt de hoogte van de achtergrond van de enquêtetitel niet wijzigen.
  • U kunt de kleur van de vraagnummers niet wijzigen.
Lucht
  • U kunt de afgeronde hoeken van de enquête niet wijzigen.
Lente
  • De bewerkingsopties zijn beperkt voor matrix/beoordelingsschaal- of matrix- of vervolgkeuzemenuvragen.

Een voorbeeld weergeven van uw thema

Als u uw thema aanpast, staan de wijzigingen aan de rechterzijde van de pagina. Wilt u echter de achtergrondafbeelding zien, dan moet u uw enquête vooraf bekijken en testen.

Met thema's kunt u de vormgeving van uw enquête wijzigen door de algemene kleuren en typografische instellingen voor alle elementen van hetzelfde type te definiëren voor uw gehele enquête. Bij een betaald abonnement kunt u uw thema aanpassen.