Thema’s

Met thema's kunt u de vormgeving van uw enquête wijzigen door kleuren en typografische instellingen voor uw gehele enquête te definiëren.

Ga naar...

Een thema toepassen

Een bestaand thema toepassen op uw enquête:

1. Klik in de sectie Enquête ontwerpen op THEMA'S op de linkerzijbalk.
  2. Klik op Standaard, Aangepast of Team.
  3. Selecteer een thema om dit toe te passen op uw enquête. Of klik op de pijl omlaag onder een thema en kies Thema toepassen.

Bij het bouwen van uw enquête kunt u altijd de RTF-editor gebruiken om de opmaak van specifieke tekst te wijzigen en de thema-instellingen te vervangen.

Er zijn drie typen thema's:

Thematype
Beschrijving
StandaardthemaDit zijn vooraf ontworpen thema's die u op uw enquête kunt toepassen om de vormgeving te wijzigen. U kunt bij elk plantype een standaardthema toepassen op uw enquête, maar u hebt een betaald plan nodig als u het thema wilt aanpassen.
Aangepaste thema'sDit zijn standaardthema's die u hebt aangepast, zodat deze overeenkomen met uw voorkeuren, merk of website. Als u een aangepast thema maakt, wordt dit opgeslagen in uw account, zodat u dit in de toekomst opnieuw kunt gebruiken voor uw andere enquêtes.
Gedeeld themaDit zijn aangepaste thema's voor de bibliotheek van uw team. Deze zijn beschikbaar voor alle leden van uw team. Beheerders en primaire beheerders kunnen een thema toevoegen aan de bibliotheek om dit met elk lid van hun team te delen.
Themakleuren worden toegepast in uitnodigingen per e-mail Wanneer u uw enquête verzendt via uitnodiging per e-mail en u de HTML-sjabloon gebruikt, komen de kop en de knop voor het starten van de enquête in uw e-mailsjabloon overeen met de achtergrondkleur voor de enquêtetitel van uw thema.

Een aangepast thema maken

Betaalde functie: U hebt een betaald plan nodig als u een aangepast thema wilt maken.

Een nieuw aangepast thema maken:

1. Klik in de sectie THEMA'S op de zijbalk op AANGEPAST.
  2. Kies het standaardthema dat de gewenste uiteindelijke vormgeving het dichtst benadert en klik op het thema om dit toe te passen. U gebruikt dit thema als een beginpunt voor het maken van uw aangepaste thema. Zorg ervoor dat u op de knop Voorbeeld & testen klikt om inzicht te krijgen in hoe het thema wordt weergegeven bij respondenten.
  3. Wanneer u klaar bent om het thema aan te passen, klikt u op het tabblad AANGEPAST in de sectie THEMA'S van de zijbalk.
  4. Klik op Nieuw thema toevoegen. Hierdoor maakt u een kopie van het thema dat momenteel op de enquête is toegepast.
  5. Controleer elk van de volgende secties om na te gaan of u de verschillende elementen van uw thema wilt aanpassen.
TIP! Wijzigingen in een aangepast thema zijn van toepassing op enquêtes waarop het thema is toegepast. Als u een bestaand aangepast thema moet bewerken dat al voor andere enquêtes wordt gebruikt, raden we aan om een nieuw aangepast thema te maken, zodat uw bestaande enquêtes niet worden gewijzigd.

Thema-instellingen

Dit zijn de secties die worden weergegeven in het menu Thema's wanneer u uw thema aanpast.

Naam

Voer een naam in voor uw thema om geordend te blijven. Respondenten zien dit niet.

Kleuren

U kunt met de kleurenkiezer de kleur van de elementen in de tabel hieronder wijzigen of uw eigen hexcodes invoeren.

Getal
Element
1Enquêtelogo en achtergrond
2Enquêtetitel
3Enquêtetitel en achtergrond
4Enquête-achtergrond
5Paginatitel
6Paginatitel en achtergrond
7Pagina-achtergrond
8Tekst van voortgangsbalk
9Indicator voor voortgangsbalk
10Rand van voortgangsbalk
11Achtergrond van voortgangsbalk
12Paginabeschrijving
13Fouttekst
14Sterretje voor vereiste vraag
15Tekst van vraag
16Antwoordtekst
17Antwoordtekst markeren

OPMERKING: De achtergrondkleur van de enquête wordt alleen weergegeven als u geen achtergrondafbeelding hebt toegevoegd.

De kleuren van knoppen

De kleuren van de achtergrond en het lettertype van de knop Volgende komen altijd overeen met de instellingen van Achtergrond enquêtetitel en Enquêtetitel. U kunt deze bewerken in het gedeelde Kleuren van uw thema. Als dit dezelfde kleuren zijn, zijn de knoppen standaard grijs met zwarte tekst.

U kunt de knopkleur echter niet wijzigen als u het thema Zeeschuim of Herfst gebruikt. Zie de volgende sectie Beperkingen bij het bewerken voor meer informatie.

Typografie

Lettertype

U kunt kiezen uit verschillende populaire weblettertypen voor uw enquête. Als u een lettertype kiest in het menu Lettertype, wordt het op elk tekstelement in uw enquête toegepast

U kunt het hoofdlettertype voor Enquêtetype of Paginatitel vervangen door een ander lettertype te selecteren in deze specifieke secties.

Tekengrootte en stijl

U kunt voor elk van de volgende tekstelementen in uw enquête de tekengrootte (1-5), de stijl (vet, cursief of onderstreept) of beide bewerken, afhankelijk van het element.

Element
Tekstgrootte
Stijl
Enquêtetitel33
Paginatitel33
Paginabeschrijvingå3
Voortgangsbalk3å
Tekst van vraag33
Antwoordtekst33
Afsluiten33
Fouttekst33

Achtergrondafbeelding

U kunt uw eigen achtergrondafbeelding toevoegen of er één selecteren uit uw afbeeldingengalerij.

U kunt als volgt de achtergrondafbeelding wijzigen:

1. Klik op Vervangen.
  2. Kies Van computer of Van afbeeldingengalerij. De afbeeldingengalerij is een verzameling achtergrondafbeeldingen afkomstig uit onze standaardthema's.
  3. Klik in de sectie THEMA'S op de zijbalk. Kies een schaaloptie. Volledig scherm of Verkleind.

Als respondenten uw enquête openen op een tablet of een mobiel apparaat, verdwijnt de achtergrondafbeelding om de ruimte op kleinere schermen optimaal te kunnen benutten. Ze zien in plaats daarvan alleen de achtergrondkleur van de pagina.

Beperkingen bij het bewerken

Als u een standaardthema aanpast, zijn er mogelijk bepaalde visuele elementen die gekoppeld zijn aan het desbetreffende thema die, afhankelijk van het thema dat u gebruikt, niet kunnen worden bewerkt. Bepaalde standaardthema's voorzien de enquête bijvoorbeeld van afgeronde hoeken, of voegen een afbeelding toe achter de titel van de enquête. Het is momenteel niet mogelijk deze elementen te verwijderen of wijzigen.

Thema's zonder bewerkingsbeperkingen De thema's Aqua en Schelp kennen geen bewerkingsbeperkingen en zijn dus zeer geschikte thema's om te gebruiken als beginpunt voor het maken van uw eigen aangepaste thema.
Beperkingen bij het bewerken per thema weergeven

Thema
Beperkingen bij het bewerken
Lucht
  • U kun de afgeronde hoeken van de enquête niet wijzigen
Zeeschuim
  • Dit is een thema op volledige breedte en het is daarom niet mogelijk om een achtergrondkleur of achtergrondafbeelding toe te voegen.
  • U kunt de vorm en kleur van de knopen Volgende en Vorige niet bewerken.
  • U kunt de hoogte van de achtergrond van de enquêtetitel niet wijzigen.
  • U kunt de kleur van de vraagnummers niet wijzigen.
Mos
  • U kunt de afgeronde hoeken van de enquête niet wijzigen.
  • De bewerkingsopties zijn beperkt voor matrix/beoordelingsschaal- of matrix- of vervolgkeuzemenuvragen.
Herfst
  • Dit is een thema op volledige breedte en het is daarom niet mogelijk om een achtergrondkleur of achtergrondafbeelding toe te voegen.
  • U kunt de vorm en kleur van de knopen Volgende en Vorige niet bewerken.
  • U kunt de hoogte van de achtergrond van de enquêtetitel niet wijzigen.
  • U kunt de cirkels om de vraagnummers niet bewerken of verwijderen.
Houtskool
  • U kunt de kleine horizontale lijn onder de enquêtetitel niet verwijderen.
  • De bewerkingsopties zijn beperkt voor matrix/beoordelingsschaal- of matrix- of vervolgkeuzemenuvragen.
  • U kunt het lettertype van antwoordtekst niet bijwerken.
Verlichte stad
  • U kunt de achtergrondafbeelding van de koptekst niet wijzigen of verwijderen.
  • U kunt de transparantie van de achtergrond van de enquêtetitel niet wijzigen.
  • De bewerkingsopties zijn beperkt voor matrix/beoordelingsschaal- of matrix- of vervolgkeuzemenuvragen.
  • U kunt het lettertype van antwoordtekst niet bijwerken.
Boardwalk
  • U kun de slagschaduw om de enquête niet wijzigen.
Middernacht
  • De bewerkingsopties zijn beperkt voor matrix/beoordelingsschaal- of matrix- of vervolgkeuzemenuvragen.
Lente
  • De bewerkingsopties zijn beperkt voor matrix/beoordelingsschaal- of matrix- of vervolgkeuzemenuvragen.
Oceaan
  • De bewerkingsopties zijn beperkt voor matrix/beoordelingsschaal- of matrix- of vervolgkeuzemenuvragen.

Thema's vooraf bekijken en testen

Als u uw thema aanpast, ziet u uw wijzigingen aan de rechterzijde van de pagina. Als u echter een voorbeeld van de achtergrondafbeelding wilt weergeven, moet u uw enquête vooraf bekijken en testen.

Thema's stellen u in staat de vormgeving van uw enquête te wijzigen door de algemene kleuren en typografische instellingen voor alle elementen van hetzelfde type voor uw gehele enquête te definiëren. Met een betaald plan kunt u uw thema aanpassen.