m

Aangepaste naam en e-mailadres van afzender

Enterprise-functie: Neem contact op met Sales als u geïnteresseerd bent. Als u al een Enterprise-account hebt, neemt u contact op met uw Customer Success Manager (CSM).

Ga naar...

 

Hoe werkt het

Met een aangepaste naam en een aangepast e-mailadres van een afzender kunt u de weergavenaam en het e-mailadres opgeven als u enquêtes verzendt via de uitnodiging per e-mail. De deelnemers aan de enquête zien deze naam in het veld Van van de e-mail waarin ze worden gevraagd of ze uw enquête willen invullen. Het vervangt de naam en het e-mailadres van de afzender in SurveyMonkey.

Een aangepaste naam en een aangepast e-mailadres van een afzender vergroten de kans dat uw e-mails worden bezorgd en dat enquêtedeelnemers de enquête openen en reageren wanneer ze uw bekende en vertrouwde merk herkennen.

De primaire beheerder van uw team kan dit instellen voor het hele team of voor specifieke leden van uw team. Als dit is ingeschakeld, kunnen teamleden de weergavenaam en de lokale naam bijwerken als ze de verzamelprogrammaopties van hun e-mail selecteren.

Antwoorden op uitnodigingen per e-mail

Uw primaire beheerder kan ook een e-mailadres kiezen voor onbezorgbare e-mails of antwoorden op uitnodigingen per e-mail die zijn verzonden met behulp van de aangepaste naam en het aangepaste e-mailadres van een afzender. Het e-mailadres kan het e-mailadres voor het account van de verzender van de enquête zijn of een listserv-e-mail. Neem contact op met uw primaire beheerder als u wilt weten wat u kunt verwachten als u een aangepaste naam en een aangepast e-mailadres van een afzender gebruikt.

 

Een aangepaste naam en een aangepast e-mailadres van een afzender instellen

Laat de primaire beheerder van uw team contact opnemen met hun CSM voor het instellen van een aangepaste naam en een aangepast e-mailadres van de afzender.

Hier is een overzicht van wat u kunt verwachten tijdens het instellen:

Stuur ons uw gekozen aangepaste naam en het e-mailadres van de afzender

We hebben deze gegevens nodig:

  1. Weergavenaam
  2. Lokale naam
  3. Aangepast e-maildomein. We raden aan een subdomein van het domein van uw bedrijf te gebruiken.
  4. (Optioneel) E-mailadres voor antwoorden.

Update uw DNS

Uw CSM stuurt u de DKIM/CNAME- en MX/SPF-records die uw IT-afdeling moet toevoegen aan uw DNS.

Laat het ons weten als dit klaar is zodat uw CSM kan controleren of alles er bij ons ook goed uitziet. Anders kunnen zij u helpen bij het oplossen van problemen.

Merkuitnodigingen per e-mail verzenden

De primaire beheerder moet teamleden voor wie de aangepaste naam en het aangepaste e-mailadres van de afzender is ingeschakeld vertellen wat ze kunnen verwachten, zoals waar antwoorden op e-mails naartoe gaan.

Na het instellen gebruiken enquêtes die worden verzonden via uitnodiging per e-mail de aangepaste naam en het aangepaste e-mailadres van de afzender van het team. E-mails die zijn verzonden of gepland voordat de aangepaste naam en het aangepaste e-mailadres van de afzender is ingesteld, worden nog steeds verzonden vanaf het SurveyMonkey-e-mailadres van de afzender.

 

De aangepaste naam en het aangepaste e-mailadres van de afzender bewerken

Als aangepaste naam en het aangepaste e-mailadres van afzender zijn ingeschakeld, kunnen teamleden deze personaliseren als ze de verzamelprogrammaopties kiezen voor een uitnodiging per e-mail.

De aangepaste naam en het aangepaste e-mailadres van de afzender bijwerken:

  1. Stel uw uitnodigingsbericht op en klik op Volgende.
  2. Klik op Aangepaste naam en e-mailadres van afzender.
  3. Klik op Wijzigen.
  4. Bewerk de weergavenaam.
  5. Bewerk de lokale naamsectie van het e-mailadres. Het domein is ingesteld door uw primaire beheerder en kan niet worden gewijzigd.
  6. Klik op Opslaan.

 

Wat respondenten zien

Het veld Van

Als mensen een e-mailuitnodiging in hun Postvak IN krijgen, ziet het veld Van er ongeveer zo uit:

[Naam] < e-mailadres@voorbeeld.domein.com >

Het veld Aan

Elke persoon ontvangt een unieke uitnodiging per e-mail en ziet alleen het eigen e-mailadres in het veld Aan.

 

Veelvoorkomende vragen

Kunnen we meer dan één aangepaste naam en een aangepast e-mailadres van de afzender instellen?

Nee, uw team kan maar één aangepaste naam en e-mailadres van de afzender hebben.

Is deze functie beschikbaar als mijn gegevens zijn opgeslagen in de Europese Unie (EU) of Canada?

Ja. Een aangepaste naam en een aangepast e-mailadres van afzenders zijn beschikbaar op alle plekken waar uw gegevens worden opgeslagen.

Waarom raden jullie het gebruik van een subdomein aan?

U kunt uiteraard een topniveaudomein gebruiken, maar het is geen beste methode in de branche. We raden aan om een subdomein te kiezen om de bezorging van e-mails beter te laten verlopen en de kans te verkleinen dat uw e-mails in de spam terechtkomen.

 

Een Aangepaste naam en e-mailadres van afzender is een weergavenaam en e-mailadres voorzien van uw merk wanneer u enquêtes verzendt via de uitnodiging per e-mail. De deelnemers aan de enquête zien deze naam in het veld Van van de e-mail waarin ze worden gevraagd of ze uw enquête willen invullen. Als u een aangepaste naam en e-mailadres van afzender gebruikt, wordt de e-mail hierdoor mogelijk eerder bezorgd en reageren de deelnemers aan uw enquête eerder op uw enquête wanneer ze uw bekende en vertrouwde merk zien.

Ontvang antwoorden