Zijn mijn enquêtereacties anoniem en veilig?

Anonimiteit

Makers van enquêtes kunnen kiezen voor anoniem reacties verzamelen of respondenten bijhouden.

Makers van enquêtes kunnen op twee manieren persoonlijke informatie verzamelen: (1) door u uitdrukkelijk te vragen naar uw persoonlijke informatie en (2) door het configureren van opties van het verzamelprogramma voor enquêtes, zodat bepaalde informatie automatisch wordt verzameld.

We bieden verscheidene distributiemethoden. Deze worden verzamelprogramma's genoemd. Elk type verzamelprogramma kent andere instellingen of verzamelprogramma-opties die van invloed zijn op de ervaring bij het invullen van de enquête en op welke respondentinformatie wordt geregistreerd.

• Bij alle verzamelprogramma's kan de maker van de enquête Anonieme reacties in- of uitschakelen, behalve bij verzamelprogramma's van het type Facebook Messenger.
  • Bij alle verzamelprogramma's kan de maker van de enquête het traceren van IP-adressen in- of uitschakelen, behalve bij verzamelprogramma's van het type Facebook Messenger.
  • Alle verzamelprogramma's stellen makers van enquêtes in staat om uitnodigingen per e-mail bij te houden.
  • Elke reactie wordt via het verzamelprogramma van Facebook Messenger gekoppeld aan de voornaam en achternaam van de respondent op Facebook. Het is momenteel niet mogelijk om dit uit te schakelen. Verder registreert dit type verzamelprogramma geen IP-adressen. Facebook heeft mogelijk eveneens toegang tot de reacties als de aanbieder van Facebook Messenger. Zie het gegevensbeleid van Facebook voor meer informatie.

Privacy

Makers van enquêtes hanteren mogelijk hun eigen privacybeleid voor de enquêtes die via onze services ze maken, waarin uiteengezet wordt hoe ze omgaan met tot u persoonlijk herleidbare informatie.

• We moedigen u aan dat beleid te lezen of rechtstreeks contact op te nemen met de maker van de enquête als u vragen hebt over de privacyprocedures.
  • Als de maker van de enquête de verzamelmethode niet vermeldt in de inleiding van de enquête, kunt u contact opnemen met de maker om na te gaan of de reacties anoniem zijn.

In ons privacybeleid kunt u lezen hoe wij omgaan met persoonlijke informatie van respondenten.

Veiligheid

SurveyMonkey neemt de beveiligings- en privacyaangelegenheden van gebruikers serieus. We streven ernaar om te waarborgen dat gebruikersgegevens veilig worden bewaard en dat we niet meer persoonlijke informatie verzamelen dan strikt noodzakelijk is om de ervaring van onze gebruikers met SurveyMonkey zo efficiënt en bevredigend mogelijk te maken. We streven er bovendien naar om gegevens zo discreet mogelijk te verzamelen. We streven er verder naar transparant te zijn over onze beveiligingsstructuur en -procedures zodat u weet dat uw gegevens in voldoende mate worden beschermd. Zie onze beveiligingsverklaring voor meer informatie.

Als de URL van uw enquête begint met https://, worden uw enquêtereacties verzonden via een beveiligde, met SSL versleutelde verbinding. Of een enquête dit biedt, hangt ervan af of de maker van de enquête deze functie heeft ingeschakeld.

Het is aan de maker van de enquête om te bepalen of reacties anoniem worden verzameld of dat persoonlijke informatie van respondenten wordt geregistreerd. URL's die beginnen met https:// maken gebruik van SSL-versleuteling. Lees ons privacybeleid en onze veiligheidsverklaring voor meer informatie.