Ücretli özelliklere erişiminizin kesintiye uğramaması için, ücretli abonelik paketleri varsayılan olarak otomatik yenilenen aboneliklerdir. Ücretli sürenizin sonunda aboneliğinizin seviyesini düşürmek için otomatik yenileme özelliğini istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Otomatik yenileme özelliğini iptal etmek, bir sonraki fatura tarihinizde ödeme yönteminizle ücret alınmasını veya faturayla ödeme yapıyorsanız sonraki faturanın düzenlenmesini engeller. Mevcut aboneliğiniz (ücretini ödemiş olduğunuz süre) etkilenmez, böylece abonelik paketinizin seviyesi düşürülünceye ve bir sonraki fatura tarihinize kadar ücretli özelliklere erişmeye ve faydalanmaya devam edebilirsiniz.
Avrupa Birliği sınırları içinde bulunuyorsanız ve son 14 gün içinde yeni bir hesabı yükselttiyseniz, Avrupa Birliği Abonelik İptali Politikamızı da incelemek isteyebilirsiniz.
Ücretli bir abonelik paketine geçtiyseniz veya bir Ekip Birincil Yöneticisiyseniz, aboneliğinizi bir sonraki fatura döneminde iptal etmek için otomatik yenilemeyi kapatabilirsiniz.
Otomatik yenilemeyi iptal etmek için:
Abonelik paketinizin seviyesi düşürüldüğünde, abonelik paketinizin türü Temel (ücretsiz abonelik paketimiz) olarak değişir. Bir ekibi iptal ediyorsanız, tüm hesapların seviyesi düşürülür ve ekip sona erdirilir.
Halihazırda ödenmemiş bir faturanız varsa, otomatik yenilemeyi iptal etme seçeneğini göremezsiniz. Hesabınızı iptal etmek için lütfen bize ulaşın.
Hesabınızı oluşturmak için satış ekibimizle çalıştıysanız hesabınızı iptal etmek için lütfen bize ulaşın.
HIPAA etkinleştirilmiş bir hesabı iptal ettiğinizde, hesabınız fatura döneminizin sonunda askıya alınır. Yenileme fırsatı sunmak için hesap, BAA'da belirtilen süre boyunca tutulur. Askıya alma süresinin sonunda, hesap kapatılır ve içindeki tüm veriler silinir.
iOS için SurveyMonkey mobil uygulaması üzerinden bir SurveyMonkey abonelik paketi satın aldıysanız, faturalandırma SurveyMonkey yerine Apple tarafından yönetilir. Aboneliğinizi SurveyMonkey üzerinden değil, ilgili platformda iptal etmeniz gerekir.
Bir ekibe dahil olmadığınız sürece kendi hesabınızı silebilirsiniz. Hesabınızı veya ekibinizdeki bir hesabı sildiğinizde hesap anında devre dışı kalır. Artık oturum açamaz ve hesabın içeriğine, fatura ve ödeme geçmişine erişemezsiniz. Hesap ve anketle ilgili tüm veriler, 365 gün sonra sistemimizden kalıcı olarak silinir.
Hesabınızı silmek için:
Aboneliğin iptal edilmesi veya bir hesabın silinmesi durumunda, aboneliğinizde kalan sürenin ücreti size otomatik olarak iade edilmez.
Çoğu durumda, aboneliğinizin bitiminden önce otomatik yenilemeyi iptal etmeniz, abonelik sürenizin sonuna kadar ücretli özelliklere erişiminiz olacağı anlamına gelir. Ücretli bir abonelik paketine sadece kısa süreli ihtiyaç duyuyorsanız, aylık abonelik paketi seçeneğimiz mevcuttur. Kullanım koşullarımıza göre, aboneliğinizi iptal ettiğinizde önceki ücretlendirmeler yasal olarak zorunlu olmadıkça iade edilmez. Avrupa Birliği'nde bulunan tüketicilerin iade hakları Avrupa Birliği Abonelik İptali Politikamızda açıklanır. Erken iptal durumunda yasal olarak iade yapılmasının zorunlu olduğu başka bir bölgede bulunuyorsanız veya iptal ve iadeler hakkında sorularınız varsa lütfen bize ulaşın.
Bireysel hesabınızı silerseniz, abonelik paketinizde kalan ücretli süreye olan erişiminizi kaybedersiniz. Silme süreci boyunca, mevcut ücretli aboneliğinizde kalan süreden vazgeçmeyi kabul edip etmediğiniz sorulur ve söz konusu kullanılmayan süre için tarafınıza iade yapılmayacağını kabul etmeniz istenir.
Ekibinizdeki bir hesabı silerseniz, ilgili lisans için kalan ücretli süreye olan erişiminizi kaybetmezsiniz. Bunun yerine, söz konusu lisans kullanılabilir hale gelir ve ek ücret ödemeden ekibe başka bir kişiyi davet edebilirsiniz.
Ücretsiz SurveyMonkey veya SurveyMonkey Contribute hesabınızda 3 yıldan uzun süredir oturum açmadıysanız hesabınız aktif olmayan bir hesap olarak kabul edilir ve kalıcı olarak silinir.
Erişiminizi sürdürmek için hesabınızda oturum açın. Uzun süre aktif olmadığınızda parolanızı sıfırlamanız gerekebilir.